En Sıcak Konular

Erdoğan: Arı kovanına çomağı soktuk

23 Ocak 2009 18:21 tsi
Trabzon'da konuşan Başbakan Erdoğan, Ergenekon operasyonları sonrası yaşanan rahatsızlıklara dikkat çekti. Erdoğan'a göre rahatsızlığın nedeni bakın neydi?

Başbakan Erdoğan, '' Türkiye'nin ilerlemesinin, kalkınmasının, büyümesinin önündeki engeller kalktıkça birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Arı kovanına çomağı soktukça birileri ciddi manada rahatsız oluyor'' dedi.

Erdoğan,  Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ''Toplu Açılış ve TOKİ Konutlarının Anahtar Teslim Töreni''nde yaptığı konuşmada, hizmet yolculuğunda her zaman Trabzon'u yanlarında hissediklerini söyledi.

 Trabzon'u kendi kaderine bırakmadıklarını anlatan Erdoğan, kentsel değişim, dönüşüm projeleriyle kentin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Sadece Trabzon'u adalet ve kalkınma ile tanıştırmadıklarını anlatan Erdoğan, tüm şehirleri aynı heyecanla geliştirmenin, dönüştürmenin mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin 6 yılda kat ettiği mesafenin Cumhuriyet tarihinin hiç bir dönemi ile kıyaslanamayacak başarılarla dolu olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, dış, politikada, iç politika, ekonomide, sosyal yaşamda Türkiye'yi birinci lige taşıdıklarını söyledi.

Erdoğan, yurt içinde, yurt dışında artık Türk vatandaşlarının sokakta başı dik bir biçimde 'Ben Türk'üm' diyerek dolaştığını belirtti.

Türkiye'nin, Dünyada 17., Avrupa'da ise 6.  büyük ekonomi haline geldiğini bildiren Erdoğan, ihracatın 127.5 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'ye 15 milyar dolarlık küresel doğrudan yatırım geldiğini anımsatan Erdoğan, Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın 750 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin 10 yıllar boyunca kendisine ayak bağı olan, karanlık ilişkilerle ülkeye pranga haline gelen çetelerden, mafyalardan kurtulduğunu ifade etmesi üzerine, alanda bulunan vatandaşlar ''Vur vur inlesin Baykal dinlesin'' sloganıyla tempo tuttu. Erdoğan da ''Gençler siz bu işi iyi biliyorsunuz'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan  şunları kaydetti:

''Türkiye'nin ilerlemesinin, kalkınmasının, büyümesinin önündeki engeller kalktıkça birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Arı kovanına çomağı soktukça birileri ciddi manada rahatsız oluyor. Bu psikolojiyi lütfen iyi tahlil edin, buna farklı yorumlar getirenler var. Türkiye demokratik, laik sosyal bir hukuk  devleti olarak çağdaş standartlara kavuşuyor, yıllar boyunca üzerine gidilemeyen meseleler bugün cesaretle çözüm yoluna giriyor. Ama birileri bundan ciddi manada rahatsız oluyor o kadar pervasız bir eleştiri içindeler ki devletin kurumlarını, TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı makamını özellikle yargıyı, hükümetimizi sürekli dillerine doluyor, sürekli  yıpratmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar, başaramayacaklar. Defalarca söyledim, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Herkesin artık bu ilkeyi, bu anayasal ilkeyi  kabullenmesi ve anlaması gerekiyor.''

Vatandaşların ''Çete başı Baykal' şeklinde tempo tutmaları üzerine Erdoğan, '' Demeyelim, demeyelim, onlar desin bırakın ama biz demeyelim'' karşılığını vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu işin güzel ahlak örneklerini inşallah bizler veriyoruz, bizler vereceğiz. Onlar hakaret edecek, biz etmeyeceğiz. Biz tatlı dille konuşacağız, bu yolu tercih edeceğiz. Biz AK Parti iktidarıyız bunu böyle bilin. Bağımsız mahkemelerimiz, savcılarımız, hakimlerimiz incelerler, araştırırlar, ak ile karayı ortaya çıkarırlar. Hukukun çalışmasından rahatsızlık duymak ancak gocunacak işleri olanlar için geçerlidir.''


-''TÜRKİYE, KİM NE DERSE DESİN, KİM NE YAPARSA, HANGİ ENGELİ ÇIKARIRSA ÇIKARSIN, HUKUK VE DEMOKRASİ YOLUNDA KARARLI ADIMLARLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEKTİR'' 
 
Erdoğan, ''Türkiye, kim ne derse desin, kim ne yaparsa, hangi engeli çıkarırsa çıkarsın, hukuk ve demokrasi yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir'' dedi.
 

Polisin ve jandarmanın tamamen Anayasa ve yasalar çerçevesinde arama ve incelemeler yaptığını ancak bazı partilerin milletvekillerinin ''tam kadro buralara doluştuklarını'' söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçiyorlar, mikrofonların kameraların önüne, iki cümle sonra sözü hükümete getirip nezaket kurallarını da hiçe sayarak verip veriştiriyorlar. Bunların hukuk anlayışları işte bu kadar. Aslında yargı sürecine giren bir olayda konuşmaları söz konusu olamaz. Anayasa buna müsaade etmiyor. Bunların demokrasi anlayışı işte bu kadar... Türkiye, kim ne derse desin, kim ne yaparsa, hangi engeli çıkarırsa çıkarsın, hukuk ve demokrasi yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisini evrensel standartlara ulaştırıyor. Özgürlüğünden ve güvenliğinden taviz vermeden, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İstikrar ve güven içerisinde ilerliyor. İstikrar ve güven içinde büyüyor ve büyümeye devam edecek. Bu istikrar ve güveni korudukça, Türkiye'nin yolu açıktır, hiç endişeniz olmasın. Bu istikrar ve güveni korudukça, 81 vilayetin önü açıktır, hiç endişeniz olmasın. Bu istikrar ve güveni muhafaza ettikçe, Türk milletinin önü açıktır, hiç endişeniz olmasın.''

-TRABZONSPOR'UN BAŞARILARI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında çarpık kentleşme ve gecekondu sorununa da değindi. Gecekondu sorununun çözümüne yönelik kentsel yenilenme projeleri başlattıklarını anlatan Erdoğan, bu konuda TOKİ'nin çok elverişli imkanlarla vatandaşı ev sahibi yapmak için çalıştığını belirtti.

Trabzon'un spora önem veren bir şehir olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Trabzon'un spora, sporcuya, özellikle futbola ne kadar önem verdiğini iyi bilirim. Trabzonspor buradan, Trabzon'dan Türkiye'ye çok anlamlı ve kalıcı bir başarı hikayesi anlattı. Dedi ki 'şampiyon İstanbul'dan çıkmaz, işte Anadolu'dan da şampiyon çıkar'. Bu mesajı son derece önemli buluyorum. Anadolu'nun, Trakya'nın her bir şehri, ilçesi kendi öz değerleriyle imkanlarıyla öne çıkabilir ve 'ben de varım' diyebilir.

İşte bugün Kayseri'de, Gaziantep'te, Denizli'de, Antalya'da gördüğümüz tablo budur. Bu illerimiz, kendi yağlarıyla kavrularak o geçmiş hükümetlerden, devletten hiçbir beklentiye girmeyerek, tamamen kendi imkanlarıyla kendi değerleriyle geliştiler, büyüdüler ve birer dünya markası şehir haline geldiler. Biz, Trabzonspor'un Türkiye'ye futbolla verdiği mesajı Trabzon'un bir kent olarak da vermesini istiyoruz ve bunun için gayret gösteriyoruz. Trabzon, Karadeniz'in en büyük ve potansiyeli en yüksek kentidir. Trabzon, sahip olduğu değerleri, sahip olduğu imkanları uygun şekilde kullanırsa inanıyorum ki buna zemin hazırlanırsa tüm dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayan bir kent haline gelecektir.''

Başbakan Erdoğan, yeni bir stadın yapımı konusunda hükümet olarak destek verdiklerini, Trabzonspor yönetiminin de bir yüklenici müteahhit firmayla anlaşma yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda da yarı yıl tatilinin bugün başlayacağını hatırlatarak, öğrencilere başarı diledi. Karnesinde ''kırık not'' olanların üzülmemesini isteyen Erdoğan, ikinci dönemde öğrencilerin bunu telafi edeceklerine inandığını söyledi.

Hizmete sokulacak tesislerin canlı bağlantılarla açılışlarını gerçekleştiren Erdoğan, TOKİ konutlarının da anahtar teslimini yaptı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Valiliği ziyaret etti.

aa



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,607 µs