4 cinayet çıktı | " /> 4 cinayet çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük yok dedi, 4 cinayet çıktı

23 Ocak 2009 17:32 tsi
Veli Küçük yok dedi, 4 cinayet çıktı Veli Küçük'ün İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görev yaptığı süre içinde Kocaeli'nde 4 faili meçhul cinayetin işlendiği belirtildi.

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen cevabi yazıda, Küçük'ün açıklamalarının aksine 4 ayrı faili meçhul cinayetin yaşandığı ifade edildi. Küçük, mahkemedeki savunmasında, görev yaptığı dönemde hiçbir faili meçhul cinayetin olmadığını söylemişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumu sanık ve avukatlarının taleplerinin dinlenmesiyle başlandı. Söz alan tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, "Sayın Doğu Perinçek'ten sonra söz alıp konuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Doğudaki ve Güneydoğu'daki insanları silah zoruyla değil, gönül bağıyla bir araya toplayan bu kişiyi yürekten kutluyorum. Kendisiyle aynı sanık sandalyesinde yargılanmaktan gurur duyuyorum. " dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde Ergenekon Terör Örgütü'nün (ETÖ) şeklinde kısaltma yapılarak yazıldığını belirten tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz ise, bu siteyi yapanların, ETÖ kısaltmasını haberlerinde kullananlar hakkında suç duyusunda bulunulmasını istedi.

Tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ise, baba ve dedelerinden kendilerine memleketin bir karış toprağına zarar vermeye kalkanları dünyayı der edecekleri şeklinde vasiyet bulunduğunu belirterek, "Bizi cezaevine değil, nereye atarsanız atın buna engele olamazsınız." dedi.

Taleplerin ardından söz alan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na tutuklu sanık Veli Küçük'ün İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görev yaptığı süre içerisinde işlenmiş herhangi bir faili meçhul cinayet olayının olup olmadığı şeklindeki yazıya cevap geldiğini açıkladı.Tutuklu sanık Veli Küçük'ün savunması sırasında görev yaptığı dönemde Kocaeli'nde herhangi bir faili meçhul cinayet olmadığı şeklideki savunmasının aksine, dönemde Kocaeli'nde Remziye Kurnaz, Murat Baysal, Hüseyin Oruç ve Hasan Doğan isimli kişilerin öldürülmesine ilişkin olayların faili meçhul olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Köksal Şengün, Jandarma Genel Komutanlığı'nın cevabi yazısında Ergenekon Terör Örgütü tarafından 12 Haziran 2007 tarihinden önce işlenmiş herhangi bir suç kaydının bulunmadığının belirtildiğini söyledi.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazının cevabında ise, Ergenekon Terör Örgütü'ne ilişkin 12 Haziran 2007 tarihinden öncesine ait bir kayıt bulunmadığını, Tuncay Güney'in 2001 yılındaki mülakatına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirtildiği açıklandı.

 

 



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs