Hepimiz Filistinliyiz! | " /> Hepimiz Filistinliyiz! | "/>

En Sıcak Konular

Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz!

23 Ocak 2009 17:13 tsi
Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz! Dünya’nın neresinde kalbi olan insan varsa bu yazıyı okuduktan sonra tepkisini koymaya çağırıyoruz... Biz 'Refah' sınır kapısı sürekli açılana kadar ‘MISIR’a gitmiyoruz!

Mısır, açlık, susuzluk ve tıbbi imkansızlıklar içinde can çekişmekte olan ve bir de üzerine bombalanan Gazze’ye komşuluk ve insanlık görevini yapmıyor, ölen çocukları iki metre öteden sadece seyrediyor!

Dünya’nın  neresinde kalbi olan insan varsa bu yazıyı okuduktan sonra tepkisini koymaya çağırıyoruz...

Bu yara kanadığı müddetce “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz!"

Aralarında, Gazze Dostları, Mazlum-Der, Başkent Kadın Platformu gibi sivil toplum  kuruluşlarından oluşan bir grup Filistin halkı için Mısır’a karşı boykot kampanyası başlattı. 

Bildiğiniz gibi Gazze halkı 27 Aralık’tan beri İsrail’in saldırısı altında. Bizlere yansıyan rakamlarla bine aşkın insan hayatini kaybetti, binlerce insan yaralı ve ölüm döşeğinde. Ölenlerin % 40’inin çocuk olduğu bu vahşetin bir de basına fazla yansımayan bir diğer boyutu var.

Gazze tam 18 aydır İsrail’in ablukası altında. Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı olan Mısır ise yine iki aydır tamamen Gazze’ye sınırlarını kapatmış durumda. 2005 anlaşması ile zaten zor koşullardaki Gazze'ye ayda 12.000 kamyon yardım girişi vaat edilmişti. Oysa 3 yıl içinde geçişine izin verilen yardım miktarı 1.000 kamyonu bulmadı. Ayrıca halen yaralı 4.300 kişiden sadece 200’ü Gazze’den çıkarılabildi.

İsrail zaten açlık, susuzluk ve tıbbi imkansızlıklar içinde can çekişmekte olan bir halkı bombaladı. Saldırı sırasında dahi, gelen yardımların doğru dürüst Gazze’ye girmesi mümkün olmadı. Refah kapısı bir hafta içerisinde birkaç defa sadece 15 dakikalığına açıldı. Anneler can çekişmekte olan çocuklarını sınıra götürüp bırakmak zorunda kaldılar. Seçilerek alınmış bazı yaralılar haricinde hiç kimsenin çıkışına izin verilmedi.

Öte yandan Gazze’de yaşayan bir bucuk milyon insanin; birkaç günde bir, 15–20 dakika civarında açılan kapıdan giren iki kamyon yardımla yaşayabileceğine inanmamızı isteyen bir propaganda ağı ile karşı karşıya kaldık.

Mısır sözde ateşkesten sonra da bu konudaki tavrını değiştirmeye yanaşmıyor.  Gazze’ye geçişler şimdilik görece biraz daha rahatlasa da hala Refah kapısı sınırlı bir şekilde açılıyor. Mısır net bir şekilde ambargoyu kaldıracağını söylemiyor. Aksine HAMAS var olduğu sürece eski sistemi devam ettireceğini açıklıyor ve buna hakkı olduğunu iddia ediyor.

Gazze halkını felaketine sebep olan İsrail kadar, Mısır da HAMAS’ı bahane ederek bu ambargoya verdiği destek ile yaşanan acıların birinci dereceden sorumlusudur.

Her iki ülke de insanlık suçu işlemekte ve bu soykırımda suç ortaklığı yapmaktadır. Henüz bir haftalığına ve tek taraflı ilan edilmiş bir ateşkesin ardından yeniden bir katliamın ve aynı derecede ölümcül bir ambargonun uygulanmayacağının hiçbir garantisi yok.

Bizler Refah sınır kapısı koşulsuz ve zaman sınırlaması olmaksızın Gazze halkına açılana kadar Mısır Devletine yapılan tüm turistik gezileri protesto ediyoruz. Bu ülkeye gitmeyecek, Gazze’lilerin felaketine suç ortaklığı yapan Mısır’a paramızı vermeyeceğiz.

Mısır’a karşı başlattığımız turizm boykotumuzun tüm dünyada etkin bir şekilde uygulanması için elimizden geleni yapacağız.

Mısır halkı, kendi kardeşlerini böylesine acımasızca adım adım ölüme sürükleyen bir devlet başkanını ve tarihe bu ülkenin adının kara bir leke ile beraber yazılmasını hak etmiyor. Değerli Mısır halkından, ülkelerinde yapacakları boykot ve kampanyalarla, kendi hükümetlerinin Gazze halkına reva gördüğü zulme bir son vermesini talep etmelerini arzuluyoruz.

Bu yara kanadığı müddetce “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz!”

Gazze Dostlari, Mazlum-Der, Bulusan Kadinlar, Hazar Kultur ve Dayanisma Dernegi, Yuzlesme Dernegi, Baskent Kadin Platformu, Ilk-Der, AKDER



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,222 µs