ağzındaki baklayı çıkardı ! | " /> ağzındaki baklayı çıkardı ! | "/>

En Sıcak Konular

Kanadoğlu ağzındaki baklayı çıkardı !

23 Ocak 2009 14:58 tsi
Kanadoğlu ağzındaki baklayı çıkardı ! CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında Fikret Bila ile Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Sabih Kanadoğlu yine ilginç açıklamalar yaptı.

Sabih Kanadoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki yasama-yürütme-yargı zirvesini ve zirve sonrası yayımlanan bildiriyi değerlendirdi: "Eğer resmi bir toplantı ise yasama-yürütme-yargı erklerinin olduğu yerde memleket sorunlarını konuşamazsınız. Temel ilkeler konuşuldu derseniz o zaman zaten kuvvetler ayrılığı ilkesini çiğnemiş olursunuz." Kanadoğlu, Ergenekon soruşturması ile gündeme gelen yargı bağımsızlığı tartışmasına da değindi, "Türkiye'de yerel mahkemeler iktidarın etkisi altındadır" dedi.

ÇANKAYA'DAKİ ZİRVE - GÜL'Ü ELEŞTİRDİ

"Eğer resmi bir toplantı ise yasama-yürütme-yargı erklerinin olduğu yerde memleket sorunlarını konuşamazsınız. O zaman gündeme şu gelir: Siz devam eden bir soruşturma sırasında nelere dikkat edilmeli diye ilkeleri konuşmaya başlarsanız, o zaman zaten kuvvetler ayrılığı ilkesini çiğnemiş olursunuz. Bence bu zirveyle kuvvetler ayrılığı ihlal edildi."

ERGENEKON SORUŞTURMASI

"Şu unutulmamalıdır. Bu soruşturmayı yürüten her savcı Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet Savcısı olduğunu bir an için unutmamalıdır. Davanın savcısı biçimindeki izlenimi vermeyeceksiniz. Herhangi bir şekilde siyasetçinin o işe burnunu sokmasını mutlaka önleyeceksiniz. Anayasa'nın ve CMUK'un çizdigi sınırlar içinde hareket edeceksiniz. Eğer bir soruşturmada büyük usül hataları yapılıyor deniliyor ise buna sebebiyet vermekten kesinlikle kaçınılmalı. Sanki birileri çıkıp savcı bir tarafa bırakılmış şekilde yürütülüyormuş izlenimi yaratılıyorsa "sakat" bir soruşturma izlenimi veriyordur."

TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ DEĞİL

"Yargınız bağımsızsa o zaman ülke olarak rahat edersiniz. Ancak Türk yargısı bağımsız değildir. Bu, bu siyasi iktidar döneminde başlayan birşey de değildir. 1982 Anayasası'yla birlikte başlar bu. Yani siz Adalet Bakanı'na bütün yargıç ve savcıları idari yönden bağlıyorsanız, müfettişler kanalıyla denetim yapılır ve buna sadece Adalet Bakanı buna izin verir diyorsanız, mesleğe kabul etme yetkisi sadece HSYK'ya aitken araya bir adaylığa kabul bakanlığa aittir diyorsanız, onu o bakanlığın bürokratları seçer diyorsanız, kadrolaşma niyetleri de varsa bu gerçekleştiği zaman yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. "Yargı bağımsız değildir ama olması lazım gelen noktada değildir. Yüksek yargı tam bir bağımsızlık içindedir buna katılırım. Ama yerel mahkemeler Adalet Bakanı'nın ve iktidarın etkisi altındadır ve bu durumda yargı bağımsızlığından söz edilemez.



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs