En Sıcak Konular

Ölüm kuyuları açılıyor

23 Ocak 2009 12:28 tsi
Ergenekon’un ‘ölüm kuyuları’ kayıp yakınlarına umut oldu. Üç ailenin başvurusunu dikkate alan Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, cesetlerin bulunması için işlem başlattı.

Eski JİTEM’ci Abdülkadir Aygan'ın işaret ettiği ölüm kuyuları kayıp yakınlarını harekete geçirdi. Gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan DEP’li Fethi Yıldırım, Ömer Savun ve Halep Belek’in aileleri savcılığa başvurarak, yakınlarının atıldığı iddia edilen kuyuların açılmasını istedi.

Şırnak Silopi'de yıllar önce gözaltında kaybedildikleri iddia edilen birçok kişinin cesetlerine ulaşılması için dün ilk adım atıldı. 14 yıl önce kayıp edilen Fethi Yıldırım'ın ağabeyinin yaptığı başvuru üzerine Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı Fethi Yıldırım'ın cesedinin bulunması için gerekli işlemleri başlattı.
FAİLİ MEÇHUL CESETLERİ ÖĞRENDİM

Ağabey Yıldırım, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk'e sunduğu iki sayfalık dilekçede şunları ifade etti: "Fethi'nin gözaltına alındıktan sonra öldürülüp Silopi'deki asit kuyularına atıldığından şüpheleniyorum. Yaptığım araştırmada Silopi'deki kimsesizler mezarlığı, Sinan Tesisleri'nin içindeki kuyuda faili meçhul cesetler olduğunu öğrendim.’

PİKNİĞE GİTTİ BİR DAHA DÖNMEDİ

Süleyman Yıldırım'ın yanı sıra iki aile daha yakınlarının bulunmasını istedi. Ahmet Savun, savcılığa verdiği dilekçede, ağabeyi Ömer Savun'un 1989'da Güçlükonak Fındık köyü Jandarma Tabur Komutanı tarafından çağrıldığını, bir daha bulunamadığını belirtti. Ömer Belek de oğlu Halep Belek'in arkadaşlarıyla pikniğe gittiği sırada kaybolduğunu ve yıllardır kendisinden haber alınmadığını ifade etti.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ise star'a yaptığı açıklamada, "Kayıp yakınlarının tümüne ulaşarak savcılığı harekete geçireceğiz. Yakınlarının kemiklerine bile kavuşmak insanlar için büyük bir teselli kaynağı olacak’ dedi.

Öte yandan Mardin Valiliği, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na gönderdiği yazıda, Kızıltepe’deki kuyuda geçen ekimde biri erkek iki kişiye ait cesetlerin DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini bildirdi.

‘Krokiler elimde’ demişti
"Ergenekon’un ölüm kuyuları"yla ilgili Eski JİTEMCİ Aygan, "Krokiler elimde. Ölüm kuyularını tek tek gösterebilirim" demişti. Aygan, kayıp yakınlarının mahkemeye başvurmaları gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Star Gazetesi

 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,736 µs