En Sıcak Konular

Barnabas'ın laneti: Profesör nerede?

23 Ocak 2009 10:03 tsi
Barnabas'ın laneti: Profesör nerede? Barnabas İncil'ini çeviren Türk profesör kayıp mı?

Aziz Üstel / Star

Barnabas İncili -Viktoria’nın ihtiharı - vurulan gazeteci 

Nedense insanlar bazı şeyler öğrenilsin, araştırılsın istemiyor. Örneğin bu Barnabas İncili ve başına gelenler.

Olay biraz Da Vinci Şifresi, az biraz polisiye, biraz da tarih. İntihar var, cinayet var, talan edilen Kıbrıs’ta Aziz Barnabas’a ait olduğu söylenen mezar var. Var oğlu var!

Her şeyden önce bu İncil, M.S. 325’e kadar İskenderiye Kilisesi’nce resmen kabul edilmiş, elden ele dolaşmış.

Derken M.S. 325’de Kral Konstantin’in başkanlığında şu ünlü İznik Konsülü toplanır. Kaynaklara göre 2 bin 48 dinadamı katılır bu bir dizi toplantıya. Kimileri Hz İsa’nın ‘Tanrı’nın oğlu’ olmadığını söylerken kimileri buna karşı çıkar. Toplantının asıl amacı, tarihçilere göre, Katolik Kilisesi’ni kurumsallaştırmak. Bu kurumsallaşmanın sonucu da yüzyıllar içinde Vatikan AŞ’nin oluşumu tabii!

Hani kimileri Barnabas İncili ‘uydurmadır’ diyor ya... İşte İznik Konsülü, bu uydurma ve yine kimilerine göre ‘olmayan’ İncil’i yasaklıyor! Kilisenin resmi dört İncili var: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna... Daha sonra M.S. 366’da, Papa Damasus’u bu İncil’i hepten yasaklıyor. Engizisyon dönemi İspanya’da ‘Barnabas’ adını fısıldadığınız an ateşte diri diri yakılıyorsunuz! Bu İncil’den ya da Barnabas’ın kaleme aldığı, kimine göre 13 sayfalık mektup kimine göreyse 227 sayfalık İncil’den niye bu kadar korkuluyor?

Çok basit yanıtı:

1. Barnabas İncili, Hz İsa’nın Tanrı’nın oğlu olduğunu kabul etmiyor.

2. Hazreti İbrahim’in kurban olarak adadığı oğlunun Tevrat’ta belirtildiğince ve de Hıristiyan inançlarında vurgulandığınca İshak değil İsmail olduğunu söylüyor.

3. Beklenen Mesih’in Hz. İsa değil Hz. Muhammed olduğunu belirtiyor.

4. Hz. İsa çarmıha gerilmemiş, onun yerine Yahuda İskariyot yani İsa’yı Romalılar’a gammazlayan 13’ncü havari gerilmiştir, diyor!

(bknz. İlim ve Sanat / Mart - Nisan 1986)

Şimdi bunlar Barnabas İncili’nin savları. Kabul et, etme... Bağır çağır. Ne yaparsan yap!

Ama bu incili bulup okuyan, İsrail Cumhurbaşkanı’nın torunu Viktoriya Rabin, bu İncil’i okur, Kelime-i Şahadet getirir ve Müslüman olur. Yaptığı kazı çalışmaları sırasında, 10 Emir ve Zebur’un izini sürerken, Etiyopyalı siyahi bir adam tarafından öldürülür. (Bknz. Apokrifal / Aydoğan Vatandaş-Timaş Yayınları).

Olayları burada alalım Kıbrıs’a taşıyalım. Ve apışıp kalalım. Neden mi?

Çünkü JİTEM’e bağlı kimseler (?) Kıbrıs’ta, Aziz Barnabas’ın mezarını soyar. Veli Küçük ve başka önemli kişilerin bu işe karıştığı söylenir.

Bu olayı KKTC’de, Gazeteci Kutlu Adalı soruşturmaya başlar. Tehditler alır... ve öldürülür!

Eşi, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine başvurur;

Türkiye’nin bu cinayeti soruşturmada kusurlu olduğu saptanır!! Adalı öldürülmeden kısa süre önceyse, örneğin, Abdullah Çatlı’nın adaya geldiği söylenir. (Bknz. Apokrifal).

Prof Dr Hocagil, bu arada İsrail’e gider, daha sonra öldürülecek olan Viktoria Rabin’le birlikte bu Barnabas İncil’i üzerinde de çalışmaya başlar. Ama Viktoria Rabin öldürülür. Barnabas İncili yine sözünü ettiğim Apokrifal adlı incelemeye göre, ‘ele geçirenler tarafından’ Yunanistan’a satılmak istenir.

Aracı Kardinal Mario diye birdir. Ama o da, ‘açıklanamayan bir nedenle’ ölür! Gerisini biliyorsunuz artık. Dünkü yazıyı okuduysanız eğer!

BATMAN CUMHURİYET BAŞ SAVCISI

Şimdi, ben oturmuş, bu Barnabas İncil’i, Kıbrıs’ta soyulan mezar diye yazarken, telefon çaldı. Arayan Batman Başsavcısı Sayın Mustafa Peker. Olayla çok yakından ilgileniyor!

Neden mi?

Barıştepe Köyü Moriyakup Kilisesi Rahibi Edip Gabriyel Savcı’nın kaçırılmasını hatırlıyor musunuz? Bu Rahip, çevrede çok sevilen sayılan bir kişi... Kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılıyor.

Ancak, Barnabas İncili’ni çeviren Prof. Hamza Hocagil’le bir ilişkisi var mı? Onunla görüşmüş mü? Çünkü Süryani alfabesini çok iyi biliyor Rahip Efendi. Belki Aramice’yi de... Acaba kaçırılmasıyla bu işlerin bir ilgisi var mı? Rahip Efendi hiç girmiyor bu konulara!

Tabi İncil’in serüveni, Hamzagil’in anlattıkları ve Özel Harp Daire’sine rahmetli Turgut Özal’ca gönderilmiş olması, Kıbrıs’ta talan edilen mezar, ölen Kardinal Maro, öldürülen Gazeteci Kutlu Adalı, Ergenekon bulaşıklığı falan derken... Bu kez de Profesör Dr Hamza Hocagil’e ulaşılamamakta! Bostancı’da bir adresi var... Ama Sayın Savcı burada bulamıyor... Kaybolmuş...ya da bulunamıyor... Ya da yurtdışında... Ya da?!

Bu iş dedim ya, tam bir polisiye romana dönüştü... Bakalım sonu nereye varacak... Ya da varmayacak!! Ha bu arada, eğer Sayın Hocagil, telefona ulaşabileceği bir yerdeyse ve de lütfedip star gazetesini ararsa çok iyi olur.Çünkü kimse bulamıyor koskoca profesörü!! Meraktan kurtuluruz. Hem bendeniz hem de Sayın Savcı Mustafa Peker.

 



Bu haber 5,896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs