En Sıcak Konular

TÜSİAD'tan destek sözü

23 Ocak 2009 09:47 tsi
TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç: "Özel sektör olarak her fırsatta elimizi taşın altına koyarız. Yeter ki sorunların üzerine cesaretle gidilsin" dedi.

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, özel sektör olarak her fırsatta ellerini taşın altına koyduklarını dile getirerek "Çözümler içe dönük değil, uzmanlığa değer veren anlayışla oluşturulmalı" dedi..

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, sadece günü kurtarma peşinde koşmamanın, meyvelerini gelecekte verecek tohumları atmaya başlamanın zorunlu olduğunu belirterek, Kapsamlı bir aksiyon planı çerçevesinde ekonomik, siyasal, sosyal ve diplomatik çözümleri oluşturmak için yerel seçimlerin geçmesini beklemek, telafisi olmayan kayıplar yaşamamıza neden olabilir'' dedi.

"SEÇİMLERİ BEKLEMEYELİM"

Koç, Türkiye'nin AB konusunda, 2009'da tümüyle kendi iç meselelerine odaklanması, reformlarını devreye sokamaması ve son zamanlarda gösterdiği kararlılık eksikliğini sürdürmesi halinde yeni faturalarla yüz yüze kalacağını uyarısında bulundu.

 Türk özel sektörü olarak, çağdaş, demokratik, gelişmiş bir Türkiye için bugüne kadar her fırsatta ellerini taşın altına sokarak desteklediklerini belirten Mustafa Koç, "Bundan sonra da aynı şekilde davranmaya hazırız. Yeter ki, yeni bakış açıları, yeni hedefler ve toplumu bu hedeflere yöneltecek liderlik kapasitesi önümüzü açsın.

 Sorunların üzerine cesaretle gidilsin. Çözümler içe dönük ideolojik bakış açısıyla değil, uzmanlığa ve toplumsal diyaloğa değer veren, dünya gündemi ile bütünleşen anlayışla oluşturulsun" diye konuştu. En çok tartışılan konular arasında 2009'un ilk çeyreği bitmeden yeni bir küresel iflas dalgasının gelip gelmeyeceğinin yer aldığına dikkati çeken Koç, "Böyle bir ortamda hükümetin daha çok düşünmesi ve toplumun değişik kesimleriyle daha çok görüş alışverişinde bulunmasının şart" dedi.




Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs