En Sıcak Konular

ETÖ'nün ölüm listesi

23 Ocak 2009 09:32 tsi
ETÖ'nün ölüm listesi Türkiye son operasyonu Ankara'da Türk Metal sendikası ve Art Televizyonu'na yönelik baskınlarla öğrendi.

Ancak kısa süre sonra asıl hedefin büyük operasyonda tutuklanan Özel Harekat Dairesi Eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in itiraf ettiği 300 kişilik silahlı ekip olduğu ortaya çıktı. 15 ilde gerçekleşen operasyonda muvazzaf subay ve özel harekatçı toplam 20 zanlı gözaltına alındı.

Yüzyılın soruşturması kapsamında 7 Ocak'ta gerçekleşen büyük operasyonda Ergenekon'un suikast planları deşifre olmuş, Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin 300 kişilik bir ekip kurduğunu itiraf etmişti.

OPERASYONDA HEDEF 300 KİŞİLİK TİM

Türkiye yeni operasyonu Ankara'da ART Televizyonu ve Türk Metal Sendikası'na yönelik Ergenekon araması ve gözaltılarla duydu. Ancak kısa süre sonra operasyonda asıl hedefin Ergenekon'un 300 kişilik suikast timi olduğu ortaya çıktı.

MUVAZZAF ASKERLER VE SUBAYLARA GÖZALTI

15 ilde eş zamanlı başlayan operasyonda aralarında Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü'nün de olduğu 20 muvazzaf asker ve özel harekat polisi gözaltına alındı.

İBRAHİM ŞAHİN ERGENEKON BAĞLANTISI

Elde edilen belgelere göre Ergenekon Terör Örgütü'nün Türkiye genelinde 4 ya da 6 suikast timi bulunuyor ve gruplar Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'e "emrinizdeyim komutanım" diye hitap eden İbrahim Şahin'e bağlı çalışıyordu.

KROKİLER VE SUİKAST PLANLARI BULUNMUŞTU

Türkiye'nin dört bir yanına uzanan son operasyonda polis suikast timleriyle ilgili yeni hangi bilgilere ulaştı tam olarak netleşmedi. Ancak 15 gün önceki büyük operasyonda İbrahim Şahin ve tutuklu muvazzaf yarbay Mustafa Dönmez'e ait adreslerde yapılan aramalarda ele geçen belge ve krokiler polisi ETÖ'nün cephanelikleri, kaos planları ve suikast listesine götürmüştü.

ETÖ'NÜN ÖLÜM LİSTESİ

Deşifre olan planlarda "darbeye zemin hazırlamakla" suçlanan Ergenekon Terör örgütü'nün Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Sivas Ermeni Cemaati Lideri ile Alevi ve Bektaşi önde gelenlerine yönelik suikast girişimi son anda engellenmişti.

BAŞBAKAN'A SUİKAST AJANDADA

Azınlıklar ve alevi cemaat liderlerini öldürmek için harekete geçen ETÖ'nün Başbakan Erdoğan'ı hedef aldığı ise Yarbay Dönmez'in ajandasının astarından çıkan bir belgeyle kesinleşmişti. Dönmez'in ajandasındaki suikast planına göre Başbakan Ankara'daki evinden çıkarken LAW silahı ile öldürülecekti.

7 Ocak ve bugün gerçekleşen operasyonlarda Şahin'in söz ettiği 300 kişilik ekiple ağlantısı olduğu iddia edilen 40'a yakın isim gözaltına alındı ya da tutuklandı. Yeni operasyonların olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

samanyolu haber



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs