idama götürdü | " /> idama götürdü | "/>

En Sıcak Konular

Sütteki zehir idama götürdü

23 Ocak 2009 09:16 tsi
Sütteki zehir idama götürdü Çin'de 6 bebeğin ölümüne, 300 bin çocuğun hastalanmasına neden olan süttozu skandalı için üç yönetici idam cezası aldı..

 Çin'de zehirli süt ürünleri davası idam kararıyla sonuçlandı. Ülkede altı bebeğin ölümüne, 300 binden fazla çocuğun hastalanmasına yol açan melaminli süt skandalı nedeniyle mahkeme üç kişinin idamına karar verdi. Skandalın odağındaki süt ürünleri şirketi Sanlu Grup'tan Zhang Yujun, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan idama mahkûm edilirken Geng Jinping de zehirli gıda satmaktan aynı cezaya çarptırıldı. Mahkeme, Sanlu Grup'un eski yöneticisi Tian Wenhu'yu yine idam cezasına çarptırdı, ayrıca 3 milyon dolar da para cezası verildi. Tian, sahte ve standartlara uygun olmayan ürün satmaktan suçlu bulunurken, mahkeme Sanlu Grup'a 7.3 milyon dolar para cezası verdi. Çin adaleti süt skandalında idam kararı alırken şimdi sanıkların geri kalanı ile ilgili kararların çıkması bekleniyor. 2 kişinin müebbet hapis cezası aldığı davada 6 sanık da 5'le 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılırken 39 sanık halen hüküm bekliyor.

BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Çin'de bebek maması ve süttozu gibi süt ürünlerine, protein seviyesini artırmak için kimyasal melamin maddesi katılmış bu da zehirlenmelere yol açmıştı. Plastik ve yapıştırıcı üretiminde kullanılan melamin, çocuklarda böbrek taşına neden oluyor. Skandalın patlak vermesiyle Türkiye, AB ülkeleri, ABD, Japonya ve Malezya'nın da içinde olduğu birçok ülke, Çin'den süt ve süt ürünü ithalatını durdurmuş ya da kısıtlamıştı.

Sabah



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs