En Sıcak Konular

Küçük, içeriden kimlerden selam getirdi ?

23 Ocak 2009 08:26 tsi
Küçük, içeriden kimlerden selam getirdi ?
Tutuklu bulunduğu Silivri'den dün tahliye edilen Yalçın Küçük'ten iilk yorum geldi: Bu Cumhuriyet savaşıdır, savaşacağız...

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu iken avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilen ancak hakkındaki başka davalar nedeniyle yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen  Prof. Dr. Yalçın Küçük serbest bırakıldı.

Prof. Dr. Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 1994 ve 1995 yıllarından kaldığı söylenen davalarla ilgili düşüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek yeniden sağlık kontrolünden geçirildi.

"KÜÇÜK'TEN İLK YORUM"

Kontrolün ardından serbest bırakılan  Prof. Dr. Küçük, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Emniyet beni çok sevdiği için hemen bırakmak istemedi. Onun için biraz daha beraber olduk'' dedi.

Küçük, bunun bir ''Cumhuriyet savaşı'' olduğunu savunarak, ''Ben bu savaşın içindeyim. Hapis olmak, içerde veya dışarda olmak çok önemli değildir. Bu savaştır. Bu cumhuriyet savaşıdır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''İçerde günleriniz nasıl geçti'' sorusuna Küçük, ''Bunları sonra konuşalım. Şu an çok yorgunum. Silivri'deki insanları soruyorsanız, inanılmaz moralliler. Hepsini gördüm. Onları anlatacağım. Hurşit Paşa, Nuri Paşa hepsi moralliler. Hepsi bir an önce tahliye olabileceklerine inanıyorlar'' yanıtını verdi.

Küçük, herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını belirterek, eşi ve avukatıyla birlikte hastaneden ayrıldı.

DELİL DURUMUNA GÖRE TAHLİYE

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut ve BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın avukatlarının, müvekkillerinin tahliyesini içeren dilekçelerini inceledi.

Yalçın Küçük ile Engin Aydın'ın tahliyesine karar veren heyet, diğer 3 kişinin serbest bırakılması yönündeki istemi ise kabul etmedi.

haber7



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs