En Sıcak Konular

Baykal'a ŞOK suçlama

22 Ocak 2009 17:54 tsi
Baykal'a ŞOK suçlama Ergenekon Terör Örgütü davasının 40'ıncı duruşmasında savunmasını yapan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Deniz Baykal hakkında şok bir suçlamada bulundu.

Perinçek, 1992 yılındaki seçimlerde HEP'lileri TBMM'ye taşıyan SHP'nin o dönemde başkan vekili görevinde bulunan Deniz Baykal'ın PKK ile işbirliği yaptığını söyledi.

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''Bu iddianame, Türk ordusuna düşmanlık metnidir'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bugün başladığı savunmasına devam eden Perinçek, ''Kimse korkmasın, vatanını, milletini savunsun. Biz Türk Silahlı Kuvvetlerine 'darbe yap' demiyoruz'' diye konuştu.

Perinçek, onurlu bir adamın şakağına kurşun sıkmasının, ''JİTEM öldürdü'' diye belirtildiğini söyleyerek, ''Bu mahkeme bunu çözecek. Bu çözemezse başka mahkeme çözecek. O da çözemezse Türk milleti bunu çözer. Kimse vatanseverliği mahkum edemez. Vatanseverliği mahkum etmeye kalkanlar, Türk milletinin ayakları altında kesinlikle kalacaktır'' dedi.

Bu iddianamede örgütü kuran, ilişkiler ağını ören, çatısını çakan kişinin Tuncay Güney olduğunu ileri süren Perinçek, Güney ile 2001'de yapılan mülakat, buna dayanılarak yapılan şema ve Güney'in polise verdiği belge çuvalının bu davanın 3 kanıtı olduğunu kaydetti.

YENİDEN YAPILANMA BELGESİ

Hakkındaki iddiaları tek tek açıklayan Perinçek, ''Ergenekon'un Yeniden Yapılama'' belgesini Bilecik'te yapılan toplantıda yazdıkları iddiasının uydurma olduğunu söyledi.

Perinçek, 1992'den beri resmi olarak kendisine koruma verildiğini, illere girerken otomobille karşılandığını ve Bilecik'e gidip gitmediğinin vilayetten öğrenilebileceğini kaydetti.

Bu iddianın savcının samimi uydurması olduğunu savunan Perinçek, Tuncay Güney'in mülakatında böyle bir şeyin yer almadığını ifade etti.

Bu belgenin Doğu Perinçek ve arkadaşları tarafından Veli Küçük'ün talimatıyla yazıldığı iddiasının da yine Güney'in mülakatında yer almadığını, bunun da uydurma olduğunu belirten Perinçek, Güney'in mülakatında bunun tam tersini söylediğini kaydetti.

Perinçek, ''savcıların uydurduklarına iddianamede de yer verdiklerini'' öne sürerek, ''Bunlara savcı denemez. Babamın hatırasını incitirim'' diyerek, babasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yardımcılığı yaptığını belirtti.

Perinçek ve partinin 3 genel başkan yardımcısının ''Ergenekon temel belgesini'' hazırladıkları iddiasının da doğru olmadığını, Güney'in böyle bir yalanı söylemediğini ifade ederek, ''Devletin Yeniden Yapılanması'' belgesinin ''Ergenekon''un yeniden yapılanması belgesi olmadığını, bunun İP Başkanlık Kurulu kararı olduğunu kaydetti.

''ARZ EDERİM'' DİYE BİTEN MEKTUP İDDİASI

İddianamede, kendisinin Veli Küçük'e ''arz ederim'' diye biten bir mektup yolladığı yönündeki iddialara da değinen Perinçek, söz konusu mektubu hem mahkeme heyetine hem de savcılara verdi.

Perinçek, mektubun sonunda ''arz ederim'' ifadesinin yer almadığını dile getirerek, ''5 satırlık bir mektuptur. Bu sözcük de yoktur. Ayıptır, utanmazlıktır. Söylemediğim sözcükle bir gazeteye manşet oldum. Bu yalanlar mütareke basınında manşet olsun diye yazılıyor. Bu iddianamenin zavallılığına bakın, nelere muhtaç kalmış'' dedi.

SAVCILARA İÇİN SUÇ DUYURUSU İSTEMİ

Savcıların bu kez ''sahtecilik'' suçu işlediğini savunan Perinçek, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yolladığı mektubun sonundaki ''arz ederim'' sözcüğünün kesilip biçilerek, Veli Küçük'e yollanan mektuba eklendiğini, bu mektubun da Cumhurbaşkanı'na, bütün devlet ve hükümet yöneticilerine, TSK komutanlarına, siyasal partilere, kitle örgütlerine ve basına yollanan dosyanın sunuş mektubu olduğunu kaydetti.

Emniyetteki ifadesinde, ''arz ederim'' sözcüğünün o mektupta olmadığını açıkça söylediğini ifade eden Perinçek, mahkeme heyetine seslenerek, ''Bu bana iftiradır. Suç duyurusunda bulunacaksın. İddia makamı sahtecilik yaptığı zaman suç duyurusu yapacaksın. Eğer savcılıkla aranızda bir anlaşma varsa onu bilemem. Ama hakimseniz suç duyurusu yapacaksınız'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA SİLAH VERİLDİĞİ İDDİASI

İddianamede, TSK subaylarının, Doğu Perinçek'in ''organizesi ve referansıyla'' Barzani ve Talabani'ye 24 bin adet silah verdikleri, bu silahların 6 bininin yine Türk subaylarınca PKK'ya teslim edildiğinin yazıldığını belirten Perinçek, şöyle devam etti:

''Tek kanıtları, Tuncay Güney'in söyledikleridir. Savcılara göre, Mehmetçiği vuran silahları ve kurşunları PKK'ya, Türk ordusu vermektedir. 24 bin silahın bireysel veya grupsal bir girişimle Barzani, Talabani ve PKK'ya verilemeyeceği açıktır. Güney, 24 bin silahı 2 arabaya sığdırabilmiştir. Bu konularda uzman olan, İP Genel Başkan Yardımcısı emekli General Servet Cömert ile yaptığımız hesaba göre, 24 bin silah, 120 ton ağırlığındadır ve silahların arasındaki hava boşlukları da hesap edildiğinde bu kadar silah, en az 12 TIR ile götürülebilmektedir. TIR'ların büyüklüğüne göre bu konvoy 20 TIR'a kadar çıkmaktadır. TIR'ların boyu 13 metre 60 santimdir. Trafik kurallarına göre TIR'lar arasında bırakılması gereken mesafe de dikkate alınırsa, bu konvoyun boyu 1,5–2 kilometredir.

Genelkurmay Başkanlığı da bu haince suçlamanın 'tamamen asılsız ve mesnetsiz' olduğunu bildirmiştir. İddianame yazılmadan önce bu resmi yazı Savcı Zekeriya Öz'e verilmişti. Savcı, Güney'in 2001 yılındaki alçakça ve haince yalanını iddianamesine inatla ve ısrarla, döne döne yazmıştır. Güney güvenilir ama Genelkurmay Başkanlığı güvenilmez.''

Perinçek, 16 Şubat 2001 tarihinde New York Times gazetesi ve 23 Şubat 2001 günü Washington Post gazetesinde, gazeteci Jim Hoagland imzasıyla yayımlanan haberde, Türk ordusunun komutanlarının ''Kuzey Irak sınırında kaçakçılık yaptıkları''nın yazıldığını belirterek, bunun bir suçlama olduğunu söyledi.

''CIA, Ergenekon iddianamesine bu kuyruklu yalanı yazdırabilmiştir'' diyen Perinçek, bunun amacının TSK'yı yıpratmak olduğunu söyledi.

Perinçek, ''Bu iddianame, Türk ordusuna düşmanlık metnidir. Hain olan insan bunu iddianameye koydurur'' dedi.



Bu haber 1,127 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs