En Sıcak Konular

ART ve Türk Metal'de arama sürüyor

22 Ocak 2009 17:46 tsi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Avrasya Televizyonu'nda (ART) ve Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saat 07.30'da başlayan aramalar sürüyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ART binasına gelerek, çalışanlara ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Okuyan, ''AK Parti'nin karşısında olan, iktidarı eleştiren, ABD ve AB ile ilişkilerde Türkiye aleyhinde gelişmeler olduğunu iade edenlerin susturulmak istendiğini'' ileri sürdü. Operasyonun psikolojik sonuçlarının uzun yıllar hissedileceğini belirten Okuyan, ''Yaşananlar 12 Eylül'ü hatırlatıyor'' dedi.

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül de kanala gelerek, çalışanlara ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

Bu arada, yaklaşık 2 saat önce, polis tarafından bilgisayarlardaki bilgileri yedekleme yapmak için çok sayıda hard diskin getirildiği görüldü.

Bir grup vatandaş da ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kanal önünde bir süre bekleyerek, AK Parti ve ''Ergenekon'' soruşturması aleyhinde slogan attı.

ART yönetimi, bina önünde bekleyen basın mensuplarına yemek dağıttı.

-SENDİKADAKİ ARAMA-

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan arama da 10 saattir devam ediyor.

Sendika Genel Merkezi'ne destek için gelen eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk ve demokrasi devleti olduğunu belirterek, ''hukuk devleti ilkelerinin tamamen başka bir noktaya itildiğini'' savundu. Okuyan, ''Tabii ki Türkiye'de suç varsa, suçlu varsa onun gereği yerine getirilecektir. Bu herkes için geçerlidir. Ama bunun bir usulü var'' dedi.

Sabah erken saatlerde başlayan aramaları eleştiren Okuyan, bu uygulamaların kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, ''İktidara şunu hatırlatmak istiyorum, hukukla bu kadar oynamayın. Hukuk, Tayyip Erdoğan'a da, Adalet Bakanı'na da bir gün lazım olacak'' dedi.

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli de, ''Ergenekon'' soruşturmasını ''AK Parti'nin muhaliflerini tasfiye operasyonu'' olarak niteledi. Soruşturmanın çok değerli insanlara kadar uzandığını belirten İçli, bu kişilerin ortak özelliğinin Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini anımsatan İçli, AK Parti'nin kendisine muhalif olanları susturmak için her türlü yöntemi denediğini iddia etti.

İçli, ''29 Mart seçimleri artık şaibeli bir seçim olmaya mahkumdur. Bunun da sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Özellikle Adalet Bakanı'nın istifa etmesi lazımdır. Çünkü bu kadar şikayet, soruşturmayı yürüten savcılar hakkında çok ciddi suçlamalar olmasına rağmen soruşturma izni vermemektedir'' dedi.

Bu arada, öğle saatlerinden itibaren sendika genel merkezi önünde bekleyen sendikaya üye işçiler, zaman zaman tepkilerini alkış, ıslık ve sloganlarla dile getiriyor. Ellerinde Genel Başkan Özbek'in fotoğrafları bulunan işçiler İstiklal Marşı okudu.

-GÖZALTINA ALINAN GAZETECİ ÜNAL İNANÇ'IN EVİNDEKİ ARAMA SONA ERDİ

 ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ünal İnanç'ın evinde yapılan arama sona erdi.

İnanç'ın Batıkent'teki evindeki arama yaklaşık 10 saat sürdü.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, evin içindeki aramaların yanı sıra bahçedeki dolaplarda ve köpek kulübesinde de arama yaptı. Arama çalışmalarının ekipteki bir polis tarafından kamerayla kaydedildiği gözlendi.

Bu sırada komşulardan bazılarının evlerinin balkonlarına Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astıkları görüldü. Polis, saat 17.30'de sona eren aramanın ardından içinde çeşitli doküman ve belgeler bulunan 5 koliyi araçlara yükleyerek götürdü.

-ANKARA'DA GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

 ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan, aralarında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'in de bulunduğu 5 kişi, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla saat 17.30'da İstanbul'a gönderildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde gözaltına alınanların sağlık kontrollerinin ardından kimlik tespitleri yapıldı. İşlemlerin tamamlanmasından sonra Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait bir minibüse bindirilen Özbek ve beraberindekiler, Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Gözaltına alınan isimler THY'ye ait tarifeli uçakla İstanbul'a hareket etti. Bu kişilerin ev ve iş yeri aramalarında el konulan bazı doküman ve CD'lerin yer aldığı kutular da uçağa konuldu.


AA

 



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs