En Sıcak Konular

Kaynak: Uluslararası kriz siyasi değil mali olacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Kaynak: Uluslararası kriz siyasi değil mali olacak! iyibilgi’nin aldığı duyumlara göre önde gelen Amerikan bankaları Türkiye’den milyar dolarlara varan altın toplama arayışında... Peki, Amerika neden altın topluyor? iyibilgi’ye konuşan uzmanlar siyasi bir gelişme beklerken, Mahir Kaynak k

ABD'nin önde gelen bankaları Türk altın sektörünün önemli firmalarından altın topluyor. Bankaların kapısını çaldığı altın firmaları talepleri karşılayamaz durumda. Çünkü bankaların altın talebi milyar doları aşıyor. Ekonomistler Amerika'nın Türkiye dışında da birçok altın firmasına hücum ettiğini belirtiyor. Dolar düştükçe ABD'nin açık verdiğini belirten ekonomistler, bu yüzden Çin'in eskisi gibi ABD kâğıtlarına rağbet etmediğini belirtiyor. Cari işlem fazlasını ABD kâğıtlarında değerlendirmek yerine altına yatıran Çin'e karşın, doların değerinin daha da düşmemesi için ABD bankalarının da altına saldırdığını anlatan ekonomistler şimdi bu altın kavgasının, Türkiye piyasalarını nasıl etkileyeceğini tartışıyor. Türkiye'yi yeni bir kriz mi bekliyor? Irak'ta düştüğü durum göz önüne alındığında ABD daha büyük bir krize mi hazırlanıyor? Peki, her geçen gün düşen dolar, beklendiğinden daha düşük düzeylere mi inecek?

Kaynak: Kriz mali olacak!

Mahir Kaynak ABD’nin Türkiye’de altın arayışını iyibilgi’ye yorumladı.

Bu bilginin doların büyük ölçüde düşeceğini ifade ettiğini belirten Kaynak, ABD’nin altın dışında yatırım yapacak başka bir değer bulamadığını gösterdiğini söyledi. Haberimizi Amerika’nın para sisteminde ciddi bir değişime gidebileceği şeklinde yorumladığını belirten Kaynak uç bir senaryo oyduğunun altını çizerek “ABD doların değerini sıfırlayıp, yerine başka bir para ikame edebilir” dedi.

Doların aşırı değer kaybetmesiyle küresel sermayenin güç yitireceğini belirten Kaynak, ellerinde ciddi boyutlarda dolar rezervi bulunduran Çin ve Japonya’nın bundan zarar göreceğini söyledi.

“ABD neden altına yöneldi, siyasi bir kriz bekliyor musunuz” sorumuzu “Bu kriz siyasi olmaktan çok mali boyutlarda gelişecek” diyerek yanıtlayan Kaynak, uluslar arası değişimlerin Türkiye’ye benzer şekilde yansıyacağını belirtti.

ABD yeni savaşlar peşinde mi?

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği Başkanı Melih Bulu bu hareketlenmeye farklı bir noktadan yaklaşıyor. "Altın kriz ve kaos dönemlerinin en önemli yatırım aracıdır" diyen Bulu, ABD dünya için savaş ve kaos yaratma düşüncesindeyse, ABD bankaları da kendini garantiye almak için altın toplar" şeklinde konuşuyor. Türkiye'nin külçe altını dışarıdan alıp, işleyerek sattığını belirten Bulu, "Türkiye'den külçe altın alması bu yüzden diğer ülkelerden de topladığını gösteriyor, çünkü Türkiye altın almak için tercih edilen bir ülke değil" şeklinde konuşuyor.

Altın enflasyona karşı kalkandır

ABD borsasını yakından tanıyan finans uzmanı Murat Soycengiz ise, Türkiye’nin kişisel altın tüketimi dolayısıyla bulundurduğu altınının fazla olduğunu ve ABD’nin ülkemizi bu yüzden seçmiş olabileceğini söylüyor. “Altın enflasyona karşı en iyi koruyucudur” diyen Soycengiz, ABD bankalarının ülkelerindeki enflasyon tehdidine karşı kendini garantiye almak için altına yöneldiğini anlatıyor. Soros’un da 5 yıl önce altın toplama girişimine başladığına dikkat çeken Soycengiz, bu durumun Türkiye’deki altın fiyatlarını artırsa da piyasada dalgalanma yaratmayacağını belirtiyor.

iyibilgi.com



Bu haber 1,236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,770 µs