En Sıcak Konular

Başsavcılık'tan flaş açıklama!

22 Ocak 2009 15:19 tsi
Başsavcılık'tan flaş açıklama! İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı,son ETÖ operasyonu için açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapıldığını, bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.

Başsavcıvekili Çolakkadı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının müşterek imzaladıkları yazıyla, soruşturmanın önceki evrelerinde elde edilen bilgi ve delillere göre yeni suç delilleri ve suç eşyası bulunabileceği şüphesi olan yerlerle ilgili İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama ve el koyma kararı talep ettiğini kaydetti.

Bu yönde alınan mahkeme kararının bu sabahtan itibaren uygulamaya konulduğunu ifade eden Çolakkadı, şöyle devam etti:

''Arama ve el koyma işlemleri, mahkeme kararına göre gerçekleştirilmektedir. Soruşturmanın bu evresinde kolluk tarafından yakalanan kişiler derhal ilgili Cumhuriyet savcılarına bildirilecek ve Cumhuriyet savcıları bu kişilerin gözaltına alınmasına karar verdiği takdirde yetkili mahkemeye itiraz hakları bulunmaktadır. Bütün soruşturma işlemleri, yasalar çerçevesinde ve mahkemelerden alınan kararlara göre, ilgili Cumhuriyet savcısının koordinesinde görevli 4 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmektedir.

Açılan kamu davasında iddia makamını temsil eden 2 Cumhuriyet savcısından başka soruşturma evresinde dikkatsizlikle bile hatalı bir işleme meydan vermemek için 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş ve ihtiyaç olduğunda yeni görevlendirmeler de yapılacaktır.''

Çolakkadı, soruşturma evresiyle ilgili mahkeme kararlarına itiraz edilebileceğini, bunların da ağır ceza mahkemesi heyeti tarafından incelenerek, karara bağlanacağını söyledi.

Başsavcıvekili Çolakkadı, ''Son operasyonda kaç kişi gözaltına alındı?'' sorusu üzerine, ''Değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapılıyor. Bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabilecektir. O nedenle şu anda sayı veremem'' dedi.

Çolakkadı, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin ek iddianamenin ne zaman tamamlanacağı sorusunu da ''Çalışılıyor. Son safhalarında, bitmesi yakın. Çok yakın zamanda biteceğini tahmin ediyoruz. Bir ayı geçmez tahminime göre'' diye yanıtladı.

AA



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,399 µs