En Sıcak Konular

Liseli Tuncay Güney'in papazlık hayali

22 Ocak 2009 15:04 tsi
Liseli Tuncay Güney'in papazlık hayali Ergenekon'un 'kara kutusu' diye adlandırılan Tuncay Güney'in geçmişi hakkında pek birşey bilinmiyor. Güney'in lise yıllarına ulaşıldı: Güney’in geçmişi ile ilgili birçok soru işaretleri var...

“Türkiye gündemini Kanada’dan belirleyen adam” olarak geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Tuncay Güney’in geçmişi ile ilgili birçok soru işaretleri var.

Ergenekon Terör Örgütü hakkında 8 yıl önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadenin televizyonlarda yayınlanmasın ardından TRT’de yaptığı açıklamalarla siyasi ve hukuki krize neden olan Tuncay Güney’in geçmiş kimliği ve kişiliği konusunda çok şey bilinmiyor.

Açıkladığı çok derin bilgilere vakıf olmasını, gazetecilik geçmişindeki ilişkilerine dayandıran Tuncay Güney’in MİT ajanı olduğu iddiası bir döneme damga vururken şimdilerde, Güney’in bir takım yabancı örgütler tarafından beslenildiği yorumları yapılıyor.

Legalliği bir türlüğü kabul edilmese de birçok mensubu tarafından var olduğu itiraf edilen JİTEM’in kuryeliğini yaptığı iddia edilen Tuncay Güney hakkında bilinen en gerçek bilgiler Veli Küçük ile olan ilişkisi ve gizlemediği cinsel tercihi.

Tuncay Güney’in en çok kafa karıştıran durumu ise hangi dine mensup olduğu konusu... Kanada’dan bağlandığı televizyon kanallarına başında ‘kippa’sı ve ‘Haham’ kıyafeti ile çıkan Tuncay Güney, daha önce vaftiz olup Protestanlık mezhebine geçtiği de söylenmişti. Fakat Tuncay Güney’in bir zamanlar mensubu olduğu İslam dini hakkındaki bilgisi de azımsanmayacak derecede.

Tüm bu bilgilerle birlikte Tuncay Güney’in televizyonculuk ve gazetecilik geçmişinden öteye pek bir bilgi yok.

GÜNEY’İN GENÇLİK YILLARINA ULAŞTIK

İşte tam bu noktada Haber 7 herkesin çok merak ettiği Tuncay Güney’in daha eski geçmişi ile ilgili bir takım bilgilere ulaştı. “Her şeyi bilen adam” Tuncay Güney’in okul yıllarında nasıl bir kişiliğe sahip olduğu ve nelerle uğraştığını, kimlerle takıldığını ne iş yaptığını, bir yıl boyunca aynı havayı soluduğu sıra arkadaşı Pars Ukav tüm detayları ile İhsan Aydın ve Ersin Çelik’e anlattı.

1989-90-91 yıllarında Pertevniyal Akşam Lisesi’nde eğitim gören Pars Ukav, Tuncay Güney’le sınıf arkadaşı. Ülkü Ocakları’nı temsilen okul başkanlığı, İstanbul’da çeşitli semtlerde görevler yaptığını söyleyen Pars Ukav oldukça ilgin bir kişilik. Bir yıl boyunca aynı sırayı paylaştığı Tuncay Güney’in okul dönemini anlatan Ukav’ın, Tuncay Güney’le ortak bir kaderi daha var. Pars Ukav da tıpkı Tuncay Güney gibi, Ergenekon tutuklusu olan emekli polis şefi Adil Serdar Saçan’ın ‘elinden geçmiş’, 11 gün sorguda kalmış. 

“NE HAHAMI AMACI PAPAZ OLMAKTI”

Son dönemin en popüler ismi hakkında ilginç ve çarpıcı iddialarda bulunan Ukav’ın bu iddialarını Tuncay Güney’e aktardık. Güney, ‘Ukav’ı tanımıyorum’ dedi ama okul kayıtları Güney’i yalanlıyor.

1989-90 yıllarında Pertevniyal Akşam Lisesi’nde eğitim gören Pars Ukav, aynı dönem Tuncay Güney’le sıra arkadaşlığı yaptı. Ukav, Güney’in dini bilgisinin çok fazla olduğunu, o dönemde ‘Papaz’ olmak istediğini sık sık söylediğini aktardı. Bir yıl beraber okuduğu Tuncay Güney'in aynı zamanda Sabah Gazetes'nde çalıştığını söylediğini belirten Ukav, " Dersleri çok iyiydi ve konuşkan birisiydi. Her türlü tartışmaya girerdi. Sonraki sene neden devam etmedi anlamadı. Paralı okula gittiğini düşünmüştüm o zamanlar. Şimdi televizyonlarda görünce şaşırdım" diyor.

 “BENİ TACİZ ETTİ”

Pars Ukav, Tuncay Güney’in cinsel tercihini okul dönemin gizlemediğini ve bir keresinde sırada kendisini taciz ettiğini de iddia etti. Ukav, “Aynı sırada otururken bacağıma falan dokundu, ters tepki gösterince şakaya vurdu.” diyerek yaşadığı taciz olayını anlattı.

Tuncay Güney’in okuldaki her etnik kimlik, siyasi görüş ve dini inanışı taşıyan kişilere karşı aynı mesafede durduğunu, herkesle sohbet ettiğini, herkesle arkadaş olabildiğini söyleyerek, “Herkese aynı mesafedeydi, farklı fraksiyonlardan kişilerle çok rahat arkadaşlık kurabiliyordu. Her yere uyum sağlıyordu. Biz ülküceler olarak herkesi aramıza almazdık ancak bu girerdi. İslam konusunda benden çok fazla bilgisi vardı.  Papaz olmak istediğini söylüyordu.”

Güney’in kendisini sık sık toplantılara davet ettiğini söyleyen Ukav, “Bizi ‘Toplantılar var arkadaşlar, sohbet var, sizleri birileriyle tanıştırabilirim’ diyerek davet ediyordu. Ben cinsel eğilimi nedeniyle çekiniyordum. Evine falan çağırıyordu.”

AKŞAM LİSESİNDE TAM DİSİPLİNLİ ÖĞRENCİ

Akşam lisesi olmasına rağmen, Tuncay Güney’in okula, ceket ve kravatla geldiğini, her gün tıraş olduğunu aktaran Pars Ukav, Güney’in derslerinin de çok iyi olduğunu söyledi. Güney’in kendi içinde tutarsız olduğunu belirten Pars Ukav, “Bir taraftan İslamı anlatıyor, bir taraftan Papaz olacağım diyordu. Kendi içinde tutarsızdı. Ben İslam’ı iyi biliyorum fakat benim eğilimin Hıristiyanlığa karşı. Hıristiyanlık konusunda da bilgisi vardı, İncil’den bir şeyler okurdu. Direk papaz olacağım derdi, biz de sevmezdik bu konuşmaları dışlamaya çalışırdık ancak öyle sevimli bir insan ki dışlayamazdık.”

Tuncay Güney’in iki ideali olduğunu belirten Pars Uktav, “Gazeteci ve papaz olmak. Ben haham olduğuna inanmıyorum. Kilise konusunda ‘takip ettiğini’ söylerdi, ‘Hıristiyan olacağım demezdi papaz olacağım’ derdi. Konuşması, mimikleri hiç değişmemiş, o dönemde de laf geçirirdi. Liderlik vasfı yoktu, kimse dikkate almazdı. Eşcinselliği konusunda bir şey söylendiğinde ‘niye söylüyorsunuz benim tercihim’ derdi.”

Bugüne kadar Tuncay Güney hakkında çok konuşulduğunu aktaran Pars Ukav, okuldan tanıyanların neden hiç bilgi vermediğine de şaşırdığını belirtiyor.

 
Tuncay Güney'in Pertevniyal Akşam Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan Pars Ukav, İhsan Aydın ve Ersin Çelik'in sorularını cevapladı...

SAÇAN BENİ DE SORGULADI

Kendisi hakkında bilgi veren Ukav, 38 yaşında işsiz biri olduğunu, ülkücü camia içinde çeşitli görevler aldığını belirtiyor. Nihat Akgün cinayeti zanlısı olarak Adil Serdar Saçan tarafından sorgulandığını belirten Ukav, “1999 Kasım’da Tuncay’dan önce Adil Serdar Saçan Nihat Akgün cinayetinden beni sorguladı. Bir insanın insana yapmayacağı şeyler yaptılar. Kartlarla giriş yapılıyordu Organizeye, Adil Serdar Saçan birebir bana işkence yaptı. Davadan ceza almadım. 11 gün kaldım gözaltında. Hücrede kalmadım, dosya dolabına kalorifer peteğine bağlı, gözler bağlı secde vaziyette kaldık. Nihat Akgün’ü öldürmekten suçladılar.”

GÜNEY: BEN BÖYE BİR ŞAHSI TANIMIYORUM

Tuncay Güney’e Pars Ukav’ı tanıyıp tanımadığını, ve buradaki iddiaları aktardık. Cevabını aynen yayınlıyoruz: “Bu söylediğiniz ismi tanımıyorum. Hakkımda o kadar çok şey söyleniyor ki ben bile bazen şok oluyorum. Fakat bu isimde birisini hiç tanımıyorum. İddiaları da ciddiye almıyorum. Ne diyebilirim ki… Her iddiaya cevap yetiştirmem imkansız. Takdir sizin. Bilgilendirdiğiniz için Teşekkür ederim. Saygı ve dostça.”

Güney, her ne kadar tanımıyorum dese de Pars Ukav ve Tuncay Güney’in aynı dönem aynı sınıfta  eğitim gördüğüne dair kayıtlar şu anda İstanbul'daki Davutpaşa Lisi'sinin arşivlerinde bulunuyor.


haber 7



Bu haber 1,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,236 µs