En Sıcak Konular

Yürek burkan Gazze'ye yardım zarfı

22 Ocak 2009 13:45 tsi
Okullarda başlatılan Gazze'ye yardım kampanyasına Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden katılan ilköğretim öğrencisinin zarfından iki aspirin, bir toka, 5 kuruş ve duygu dolu mektup çıktı.

AA muhabirinin Saruhanlı Milli Eğitim Müdürü Selahattin Baytar'dan aldığı bilgiye göre, okullarda başlatılan yardım kampanyasına ait zarflar değerlendirmeye alındı.

Komisyon üyeleri tarafından açılan zarfların bazılarından küçük miktarda para çıktı. Duygu dolu mektuplar, komisyon üyelerini duygulandırdı.

Bunlardan biri de Saruhanlı'nın Büyükbelen Belde İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Gönül Gürlek'in (9) hazırladığı zarf oldu.

Milli Eğitim Müdürü Selahattin Baytar, küçük Gönül'ün zarfında aspirin ve tokayı gören komisyon üyesi öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Gazze'ye yardım amaçlı olarak okullarımızda öğrencilere dağıttığımız zarfları toplayıp oluşturduğumuz komisyon üyeleri tarafından açılmasına başladık. Zarfların bazılarından çıkan hediyeler gerçekten yüreğimizi burktu. Zarfların tamamına yakınından  para, kiminden duygu yüklü mektuplar çıktı. Ancak Büyükbelen beldesindeki öğrencimiz Gönül Gürlek'in zarfından iki aspirin, bir toka, 5 kuruş ve bir de mektup çıktı. Bu manzara ve mektuptaki  ifadeler ne kadar yardımsever bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Hem duygulandık hem de sevindik.''

Gönül Gürlek'in öğretmeni Derya Yılmazcan ise ''Gönül çok sessiz bir öğrencidir. Hiç yaramazlığını görmedim'' dedi.

Okul Müdürü Süleyman Duracak ise böyle asil düşünceye sahip bir öğrencinin öğretmeni ve müdürü olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

-''ZENGİN OLSAYDIM BÜTÜN PARAMI ONLARA VERİRDİM''-

Gönül Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'deki insanlar, özellikle çocuklar için üzüldüğünü belirterek, ''Oradaki insanlar hastalanmış, hiç ilaç, ekmek, su yokmuş. O yüzden okulumuz onlara yardım gönderdi. Ben de onlara üzüldüğüm için aspirin koydum. Mektubumda onlar için üzgüm olduğumu ve param olmadığı için kendilerine aspirin gönderdiğimi yazdım. Zengin olsaydım bütün paramı onlara verirdim'' dedi.

Gönül, mektubunda Gazze'dekilere şöyle seslendi:

''Haberlerde izledik ve ne kadar acı çektiğinizi gördük. Bu yüzden Büyükbelen'deki okul size para gönderiyor. Ağrı kesici aspirin gönderiyor. Zarfa aspirin, 5 kuruş koydum. Çünkü biz de fakiriz. Aslında size 100 milyon koymak isterdim ama zengin değiliz. Sizler de bize mektup gönderin. Bir daha yardım ederiz. Korkmayın ve hep kaçın, ölmeyin. Yavrularınıza ve kendinize iyi bakın. Pes etmeyin olur mu? Göndermek istiyorsanız Gönül Gürlek 4/A Sınıfı No: 709'a gönderin. Olur mu? Ben size kağıt göndereceğim.''

aa



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,452 µs