dalgaya kapıldı: Peki neden iyibilgi" /> dalgaya kapıldı: Peki neden iyibilgi"/>

En Sıcak Konular

O da dalgaya kapıldı: Peki neden 22 Ocak 2009 13:10 tsi
O da dalgaya kapıldı: Peki neden Her dalganın bir “sürprizi” vardı. Son dalganın “sürpriz” ismi herhalde Erhan Göksel oldu. Erhan Göksel’e mercek tuttuk: Merceğin gösterdiklerine şaşıracak mısınız, karar sizin… iyibilgi

Ergenekon soruşturmasının 10. dalgasının “sürpriz” ismi Bedrettin Dalan idi. Beklenen bir isim değildi. Ergenekon’la “ne alakası” olduğu, tez zamanda açığa çıktı. 11. dalganın sürprizi ise, herhalde Erhan Göksel oldu diyebiliriz.

Göksel, Verso araştırma şirketinin sahibi. Uzun süredir “gözden düşmüş” olmasına rağmen, yakın geçmişte çok sayıda siyasi parti liderine danışmanlık yapmıştı. TV’lerde tartışma programlarının “aranan” isimlerinden biriydi. Ortaya attığı görüşlerin “ortalama” bir “vizyon” ve “öngörü” değeri var. Ama söylediklerini “çarpıcı” sözcüklerle söyleyen bir tarzı olması nedeniyle, medyada yer bulmasının da biliyordu.

"Her şeyi bilen adam" mı?

Öngörü kapasitesi “ortalama” olmasına rağmen, kendisini “her şeyi bilen adam” olarak lanse etmesiyle tanınıyor. Oysa ortaya attığı “olabilecekler” üzerine iddiaları, genellikle kendisi adına pek de “parlak” sonuçlar vermemişti. Mesela cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda, 22 Şubat 2007’de Referans gazetesinden Nuray Başaran’la yaptığı söyleşide, “Tayyip Bey, cumhurbaşkanlığına aday olmazsa büyük ihtimal iki ana trend oluşacak. Cumhurbaşkanı adayı olursa, hiçbir şey konuşmamızın anlamı yok. Her şey olabilir. Aday olmazsa iki şık var. Birinci şık Tayyip Bey kendi olmadıktan sonra CHP ile anlaşarak bir cumhurbaşkanı seçer. Muhtemelen bu dışarıdan olabilir” demişti. Oysa 17 Nisan’da Genelkurmay “e-muhtıra” verdi, Türkiye seçime girdi ve seçimlerin ardından AKP ve CHP arasında herhangi bir uzlaşma söz konusu olmadığı gibi, yaşanan siyasi farklılık daha da derinleşti ve bu arada cumhurbaşkanı seçimi de Göksel’in öngörüsünün aksine, Abdullah Gül’ün köşke çıkmasıyla sonuçlandı. Bu, sadece bir örnek…

Erhan Göksel’in gözaltına alınması, Ergenekon soruşturmasının “neresinde” olduğu sorusunu akla getiriyor tabii ki. Bunun ipuçlarını Göksel’in danışmanlık geçmişinde aramak gerekiyor.

Göksel, bürokrat ve öğretim üyesi bir ailenin çocuğu. Gayet “elit” bir hayat hikayesi var yani. Hacettepe Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra ekonomi üzerine doktora eğitimi gördü. Politik psikoloji üzerine çalıştı. Sporla da alakalı oldu; 1991-92’de basket antrenörlüğü yapmışlığı var. Bu arada hekimliğe de devam etti. 1983-87 yılları arasında Türkiye’nin yurtdışında lobi faaliyetleri içerisinde yer aldı. 1989’da, sonradan kuşkulu bir trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci ile birlikte Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi’ni kurdu.

Bir zamanların aranan danışmanı...

Göksel’in parlak “danışmanlık” dönemi de bu tarihten sonra başladı. Sırasıyla Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz’a danışmanlık yaptı. Ayrıca 1996’da Bulgar Başbakanı Kostov’un, 1999’da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in başkanlık kampanyalarını yaptı. 1998-2000 arasında ABD’de Başkan Yardımcısı Al Gore’a Ortadoğu danışmanlığı yaptı.

Türkiye dışında ABD ve Çin’de de ofisleri var. Uluslararası şirketlere de “danışmanlık” hizmetleri veriyor.

Neden Göksel?

Erhan Göksel, danışmanlığını yaptığı liderlerle ilgili “özel” bilgilere sahip. Kuşkusuz “kişisel” veya “siyasi” bilgilerinin “özel” oluşuna saygı duymak gerekir. Ancak Erhan Göksel’in yolunun Ergenekon soruşturmasıyla kesişmesi de, kanımızca, siyasilerle olan “danışmanlık” ilişkileriyle ilgili.

“Müesses nizam”ın değiştiği (18-21 Şubat 2008, aktifhaber) yönünde görüşleri olduğunu bildiğimiz Erhan Göksel, “statüko” veya kendi deyişiyle “müesses nizam”ın yeniden tesisi yönünde ilişkiler içerisine girmiş olabilir mi? Bunu ancak soruşturmanın sonucunda öğrenebileceğiz. Ancak siz yine de bu sözümüze bir mim koyun:

Ergenekon soruşturması bugüne kadar askeri kesime, iş alemine, akademik çevrelere ve medyaya “dokundu”; ama Ergenekon’un “siyasi” boyut ve bağlantıları hala muğlak.

Gerçekten muğlak mı?

www.iyibilgi.com

 

İlgili haberler;

11. dalgada gözaltıların ortak özelliği ne?

Hukukun üstünlüğü mü dediniz?! iyibilgi özel

O da dalgaya kapıldı: Peki neden? iyibilgi özel

Ergenekon'un arşivleri Ünal İnanç'da mı?

Son dalga Şemdinli'ye mi çarptı?

Ergenekon'da yeni dalga bu sabah vurdu

Şahin'e bağlı asker ve polislere operasyon!

Aköz 11. dalgayı önceden biliyor muydu?

Özbek'in dudak uçuklatan serveti

Özbek: Bu hukuksuzluk bitecek

İşte Mustafa Özbek'in son görüntüsü

Tolon az kalsın GKB olacaktı

Doğu Perinçek'in çok ilginç pişmanlığı

Gizli tanığa mermi yağdı!



Bu haber 3,522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    55,266 µs