En Sıcak Konular

Erdoğan'dan valilere 29 Mart talimatı

22 Ocak 2009 12:49 tsi
Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin, ''Halkımızın hür iradesiyle emniyet içinde, huzur içinde oy vermeleri için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin, ''Halkımızın hür iradesiyle emniyet içinde, huzur içinde oy vermeleri için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığında düzenlenen Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 29 Martta yerel seçimlere gidileceğini hatırlattı.

Erdoğan, yeni bir demokrasi sınavının başarıyla geçilmesini temenni ederek, Türkiye'nin bu konuda çok ciddi mesafeler alan bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Yani çok demokratım diyen ülkelerden evvelallah çok öndeyiz. Özellikle seçimler noktasında çok öndeyiz. İstiyoruz ki daha ileri bir konuma gelelim'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, seçimlerle ilgili çalışmaların Yüksek Seçim Kurulu tarafından yürütüldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

''Ağırlıklı olarak Yüksek Seçim Kurulu'nda ancak mülki ve idari amirlerin öncelikli görevi seçim güvenliğini sağlamaktır. Sıkıntısız bir seçim süreci yaşanmasını sağlamaktır. Ülke genelinde seçimlerin huzur ve sükunet içerisinde yapılması için her türlü tedbiri ilgili makamlarımız alıyor. Bu noktada valilerimizin ve emniyet müdürlerimizin de tam bir hassasiyet içerisinde olmalarını önemle rica ediyorum.

Halkımızın hür iradesiyle emniyet içinde, huzur içinde oy vermeleri için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. Yani tehdit altında bir seçim atmosferine asla müsaade etmemeliyiz. Zira bu ülkenin, bu devletin bir istihbarat teşkilatı var. Bu istihbarat teşkilatıyla sizin uyumunuz çok çok önemli. Sizler burada iradenizi iyi kullanacak ve istihbarat örgütünden gerekli bilgileri bu noktada alacaksınız ve ona göre de gerekli müdahaleleri yeri geldiği zaman yapacaksınız. Çünkü bu, geçtiğimiz seçimlerde hep yaşanan olaylar. Tehdit altında olan bölgelerimiz oldu, illerimiz oldu, ilçelerimiz oldu, köylerimiz oldu. Bu tehdit yaşandığı takdirde tabii ki insanlar normal olarak, sağlıklı bir irade, demokratik bir irade ortaya koyamıyorlar. Demokratik iradesini rahatlıkla ortaya koyduğu zaman çok daha net, çok daha şeffaf, çok daha berrak bir seçimi yaşama fırsatını bulacağız. Seçim sürecinin, propaganda sürecinin barış içinde, karşılıklı hoşgörü ve nezaket içinde geçmesi için tedbirlerimizi almalıyız. Sorunsuz, demokratik bir anlayış, demokratik bir şölen havasında seçimlerin yapılması için valilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm arkadaşlarımız inanıyorum ki canla başla çalışacaklardır.''

 ATALAY: (TERÖRLE MÜCADELE) YENİ YAPILANMAYLA İLGİLİ BAKANLIĞIMIZDAKİ ÇALIŞMA TAMAMLANMIŞTIR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadelenin bütün boyutlarıyla koordinesi için yeni bir yapı oluşturulmasıyla ilgili bakanlığındaki çalışmanın tamamlandığını bildirdi.

Atalay, İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğüne, huzur ve güven ortamına, ekonomik ve sosyal gelişmesine kasteden bölücü terörle mücadeleye siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla en üst düzeyde kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Terörle mücadelenin bütün boyutlarıyla koordinesi için yeni bir yapı oluşturulmasında İçişleri Bakanlığına önemli bir görev verildiğini ifade eden Atalay, ''Bu yapılanmayla ilgili bakanlığımızdaki çalışma tamamlanmıştır. Bütün ilgili bakanlarımızın ve kurumlarımızın görüşlerini aldık. Bu konudaki bizim çalışmamız tamamdır'' dedi.

Atalay, toplantıda bulunan Başbakan Erdoğan'a da bu konuda bilgi arz ettiğini dile getirerek, ''Talimatınızla Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun ilk toplantısında konu değerlendirilsin istediniz. Bakanlar Kurulundan tasarı olarak Meclis'e gönderilecektir'' diye konuştu.

"TÜM SUÇLARDA CİDDİ BİR DÜŞME SAĞLANMIŞ, HER TÜRLÜ ÇETEYLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLMİŞTİR''

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Güvenlik alanında yürüttüğümüz projeli çalışmalarımızla kapkaç, hırsızlık gibi, asayiş ve sokak suçları başta olmak üzere tüm suçlarda ciddi bir düşme sağlanmış, her türlü çeteyle mücadelede önemli başarılar elde edilmiştir'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndaki Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Bakan Atalay, mülki idare sisteminin Türkiye için önemli bir yeri olduğunun bilindiğini ifade etti. Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi valilerin, ''illerde işin pratik uygulaması ve Türkiye gerçeğini tanıyan en yüksek seviyede kamu görevlileri'' olduğunu söyledi.

Türk hukukunda il genel idaresinin başının vali, ilçe genel idaresinin başının kaymakam olduğunu hatırlatan Atalay, bu yönüyle kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlayan, il ve ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını düzenleyen vali ve kaymakamların ''kamu yönetiminin taşradaki itici gücü ve lokomotifi'' olduklarını belirtti.

Atalay, Başbakan Erdoğan'a hitaben, ''Bugün bu toplantımızda hem kendi çalışmalarımızı planlarken hem de sizin talimatlarınızı alacağız ve sizin bize vereceğiniz talimatları hem Bakanlık olarak hem valilerimiz olarak çok önemli görüyoruz'' diye konuştu. İki gün sürecek olan toplantının ilk gününü Bakanlık olarak kendilerinin değerlendireceğini ifade eden Atalay, bugün açılıştan sonra valilerle uzun bir toplantı yapacaklarını kaydetti. Atalay, ''Bizim valilerimize söylemek istediklerimiz var, onları dinleyeceğiz, onların bize söylemek istedikleri varsa sorular varsa cevaplayacağız'' dedi.

Bakan Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve muhtemelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da yarın valilerle kendi çalışma alanlarıyla ilgili konular çerçevesinde bir araya gelerek, görüşeceklerini bildirdi.

Böylece valilerin bir araya gelmesini değerlendirmiş olacaklarını belirten Atalay, ''Her bakanlığımızın valilerimizle şüphesiz işleri var. Ama her vesileyle onları Ankara'ya çağırmalarını da arzu etmiyoruz. Biz hepsini buraya davet etmişken valilerimizin burada bulunduğu sürede bakanlarımızla onları buluşturmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu.

Hükümet olarak mülki idareye özel bir önem verdiklerine işaret eden Atalay, özlük hakları konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını, yerel yönetimlerin tamamına, il özel idarelerine büyük yetkiler verdiklerini, ciddi kaynak aktardıklarını anlattı. Atalay, bu anlamda hizmetlerin yerinde daha iyi yürütülmesi için hükümet olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

-GÜVENLİK HİZMETLERİ-

Bakanlık olarak merkez ve taşra teşkilatlarında üzerinde en çok durdukları ve önem verdikleri konuların başında vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanmasının geldiğini dile getiren Atalay, valilerin de illerinde en önemli görevinin hiç şüphesiz halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, emniyet ve asayişi temin etmek olduğunu vurguladı.

Atalay, ''Güvenlik hizmetleri kapsamında bir yandan suç işlenmesini önleyici tedbirlere ağırlık verirken, öte yandan güvenlik güçlerimizin nitelik ve niceliğini artırıcı tedbirler aldık ve almaya devam ediyoruz. Güvenlik alanında yürüttüğümüz projeli çalışmalarımızla kapkaç, hırsızlık gibi, asayiş ve sokak suçları başta olmak üzere tüm suçlarda ciddi bir düşme sağlanmış, her türlü çeteyle mücadelede önemli başarılar elde edilmiştir'' diye konuştu.

Bütün bu çalışmaları başarıyla yürüten emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarına ve personel ile mülki amiri olan valilere teşekkür eden Atalay, toplantının devamında bu konunun değişik boyutlarının görüşüleceğini söyledi. Atalay, 81 ilin emniyet müdürlerini de toplantıya çağırdıklarını, yarın da emniyet müdürleriyle ülke genelindeki güvenlik sorunlarını değerlendirme imkanı bulacaklarını ve onlara da gerekli talimatları vereceklerini bildirdi.

-CEZAEVLERİNİN DIŞ GÜVENLİĞİNİN DEVRİ-

Başbakan Erdoğan'a hitap eden Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu arada bir hususu bilginize sunmak ve desteğinizi almak istiyoruz. Jandarmamızla ilgili bir konu. Şu anda cezaevlerimizin dış güvenliği jandarma tarafından sağlanmaktadır. Biz 2008 yılı başında bir karar vermiştik. Adalet Bakanlığımız ile de bu konuyu görüşmüştük. Zatıalinize arz edilmişti ve uygun bulmuştunuz. Adalet Bakanlığına ait olan cezaevlerinin dış güvenliğinin de Adalet Bakanlığına devri konusunda bir tasarı hazırlanmıştı. Bu tasarı şu anda TBMM'dedir. Bunun çabuklaştırılması bizim dileğimizdir. Çünkü burada yaklaşık 15 bin civarında jandarma tasarrufumuz olacak. Bunu diğer alanlarda değerlendireceğiz.''

Jandarmanın görev alanının oldukça geniş olduğunu vurgulayan Atalay, şu anda 35 bin köy ve 45 bin civarında da bağlı ve mezra kuruluşu bulunduğuna, bu geniş alanda jandarmanın hizmet verdiğine işaret etti. Türkiye coğrafyasının yaklaşık yüzde 92'sini oluşturan bu alanda daha yeterli hizmet vermek istediklerini belirten Atalay, cezaevlerindeki tasarrufun bu yönden önemli olduğunu dile getirdi. Atalay, ''Ben göreve başladığımda 94 ilçe sınırı içerisinde jandarma görev yapıyordu, bu bir yıl içerisinde bu ilçelerimizi polise devrettik. Şimdi yeni kurulan 43 ilçemiz var. Buralardaki devir işlemi devam ediyor'' dedi.


aa



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs