En Sıcak Konular

TRT Genel Müdürü Şahin'e soruşturma

22 Ocak 2009 12:40 tsi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Büyüteç” programına, Tuncay Güney'in konuk olarak katılmasıyla ilgili, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile programın yapımcı ve yöneticisi hakkında soruşturma başlattı.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülecek soruşturma kapsamında, RTÜK Başkanlığı'na yazı yazılarak, “Büyüteç” programının, Tuncay Güney'in konuk olarak katıldığı bölümlerinin görüntüleri istenecek.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, Şahin ile programın yapımcı ve yöneticisinin ifadelerine başvurulup başvurulmayacağına karar verilecek.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu,”Büyüteç” programına Tuncay Güney'in katılıp açıklamalarda bulunmasıyla ilgili, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile programın yapımcı ve yöneticisi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Tuncay Güney'in, hakkında dolandırıcılıktan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden kamu davası nedeniyle 8 yıldan bu yana gıyabi tutuklu olarak aranan ve “Ergenekon” soruşturması kapsamında hakkında soruşturma yürütülen bir kişi olduğu ifade edilmişti.

Suç duyurusu dilekçesinde, TRT Genel Müdürü Şahin ile “Büyüteç” adlı programın yapımcı ve yöneticisinin, “Görevi kötüye kullanma”, “Suça ve suçluya yardım ve yataklık etme”, “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” gerekçeleriyle cezalandırılmaları talep edilmişti.

aa



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs