En Sıcak Konular

TÜSİAD Yalçındağ ile yola devam dedi

22 Ocak 2009 12:39 tsi
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 39. Genel Kurulu toplantısında, Arzuhan Doğan Yalçındağ, yeniden başkanlığa seçildi

TÜSİAD’ın 2 yıllığına seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri de şu kişilerden oluştu: Ferit Şahenk, Ali Kibar, Tayfun Bayazıt, Hamdi Akın, Erdal Karamercan, Volkan Vural, Mehmet Ali Molay, Haluk Dinçer.

 


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 39. Genel Kurulu toplantısında Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) üyeleri belirlendi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

''Arzuhan Doğan Yalçındağ (Yönetim Kurulu Başkanı), Ümit Boyner (Başkan Yardımcısı, Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı), Ferit F. Şahenk (Başkan Yardımcısı, Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu Başkanı), Haluk Dinçer (Sayman Üye, Dışişleri Komisyonu Başkanı), Hamdi Akın (Üye, Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı), Tayfun Bayazıt (Üye, Şirket İşleri Komisyonu Başkanı), Erdal Karamercan (Üye, Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı), Ali Kibar (Üye, Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı), Mehmet Ali Molay (Üye, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı), Volkan Vural (Üye, AB Uyum Komisyonu Başkanı), Zafer A. Yavan (Üye, Genel Sekreter Meslek Örgütleriyle İlişkilerden Sorumlu).''

TÜSİAD'ın eski yönetiminde yer alan Pekin Baran, Bülent Akgerman ve Ethem Sancak'ın yeni yönetimde yer almadığı görüldü. Yeni yönetime Hamdi Akın, Tayfun Bayazıt, Mehmet Ali Molay ve Volkan Vural katıldı.

YİK Başkanlığına ise Mustafa Koç seçilirken, başkan yardımcıları Erkut Yücaoğlu, Tuncay Özilhan, Aldo Kaslowski ve Pekin Baran oldu.

Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım da YİK sekreterliğine seçildi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ''Bu dönemde farklı mekanizmaları da hayata geçirerek üyelerimizle daha sık daha derin istişareler yapmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Yalçındağ, TÜSİAD Başkanlığına yeniden seçilmesinin ardından genel kurulda yaptığı konuşmada, yönetim kuruluna duyulan güven ve teveccüh için katılımcılara teşekkür ederek, bayrağı daha da yukarılara taşımak için azami gayret ve çaba göstereceklerini ifade etti.

İçinde bulunulan bu yılın bir çok farklı nedenden dolayı çok ve zor enteresan olduğunu belirten Yalçındağ, küresel ekonomik krizin gündemlerini çok meşgul edeceğini, tespit ve önerilerini TÜSİAD üyeleri, kamuoyu ve ekonomi yönetimiyle paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yalçındağ, ''Karar süreçlerine olumlu katkı yapma gayreti içinde olacağız. Bununla da yetinmeyip bir adım ötesini düşünmek zorundayız. Bu kriz geçtiğinde ülkemizin küresel rekabet gücünün de azalmaması lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız, iş ve yatırım ortamıyla ilgili öneriler ve yapılması gerekenleri söylemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

AB İÇİN EN KRİTİK YILLARDAN BİRİ

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2009'un AB için en kritik yıllardan biri olacağını belirterek, Kıbrıs konusunda da ''Bu yıl bir çözüm bulunabilinirse, Türkiye için iyi olacak, tabii bizim de kabul edeceğimiz ve mutlu olacağımız bir çözüm... Yoksa 2007'de alınan karar itibarıyla neredeyse bizim bütün üyelik sürecimiz yeniden tartışılmaya açılacak'' dedi.

ABD Başkanlık koltuğuna Obama'nın oturmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Yalçındağ, Obama'nın seçim vaatlerini yerine getirebilmesi halinde bunun sonuçlarının hem küresel ekonomik hem de küresel barış ve güvenlik anlamında çok pozitif, bunun Türkiye'ye yansımalarının da pozitif olabileceğini söyledi.

Obama'nın yeni bir paketle geldiğini, bu paketin işe yaraması halinde iyimser bir havanın başlamasının söz konusu olabileceğini, bunun Avrupa ve dolayısıyla Türkiye'ye sirayetinin de olumlu olacağını belirten TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, ''Orta Doğu konusunda da barışın yeniden tesisi, küresel anlamda güvenlik açısından da Başkan Obama'nın vaatlerini yerine getirebilmesi son derece önemli...'' dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın bir çok konusunun TÜSİAD Yönetim Kurulunun da gündemi olacağını, bu dönemde yönetim kurulunun mesaisini büyük ölçüde dernek içi etkileşimin de alacağını, bu dönemde farklı mekanizmaları da hayata geçirerek üyeleriyle daha sık ve derin istişareler yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

BAŞKANLAR KONSEYİ

Genel Kurulda Feyyaz Berker'in katılımcılarla paylaştığı başkanlar konseyi ile ilgili önerisine de değinen Yalçındağ, 1999'dan bu yana eski başkanlar, kurucu üyeler, YİK başkanları ve eski YİK başkan yardımcılarının bir araya geldiği bir heyet bulunduğunu, buna başkanlar konseyi dediklerini anımsattı.

Bu ''akil adamlar'' toplululuğunun istişare ettiğini, konuştuğunu, başkanların da onlardan feyiz aldığını ifade eden Yalçındağ, kendi başkanlığı döneminde de bu heyetle bir çok konuyu tartıştığını ve sonra bunu yönetim kuruluna getirdiğini anlattı.

Konseyin gayri resmi bir şekilde toplandığını belirten Yalçındağ, ''Feyyaz Bey, bunu tüzüğümüze koymayı öneriyor, biz de yönetim kurulu olarak bunu destekliyoruz. Buradaki teknik çalışmaları yapıp en kısa sürede bu tüzük değişikliğini size getirip, onaylarınıza sunacağız'' dedi.

Yalçındağ, yeni dönemde gayretlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.


AA

 

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs