En Sıcak Konular

Mumcu suikasti laiklerin işi !

22 Ocak 2009 12:32 tsi
Mumcu suikasti laiklerin işi ! TBMM Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu Başkanı çok çarpıcı açıklamalar yaptı: Mumcu'yu laikler öldürttü.. Özal'ın ölümü.. ETÖ'ye dahil edilmeli, çünkü.."

Laik kesimlerin duyarlılığını artırmak için Uğur Mumcu'nun planlı bir şekilde öldürüldüğünü söyleyen TBMM Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu Başkanı, "Bu cinayeti Ergenekon savcıları çözer" dedi.

TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu'nun başkanlığını yapan Ersönmez Yarbay, aradan geçen 16 yıllık süreye rağmen ünlü gazetecinin öldürülmesi ile ilgili suikastın neden aydınlatılamadığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şüpheli olaylar

Yarbay, 1990 yılının başından itibaren Türkiye'de çok sayıda faili meçhul cinayet ve olayın işlendiğini hatırlatarak sözlerine başladı. Seçilen hedeflerden birinin de Uğur Mumcu olduğunu belirten Yarbay, aynı yıl Turgut Özal'ın şüpheli bir şekilde vefat ettiğini, Madımak ve Başbağlar'da katliamlarının yaşandığını aktardı.

Yarbay, bugünlerde Ergenekon soruşturmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili iddiaların kendisinin başkanlığını yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu'nda da konuşulduğunu, ancak o günlerde bu bilgilerin doğruluğunun teyit edilemediğini kaydetti.

Komisyonda Mumcu'nun öldürülmesiyle ilgili 40'a yakın farklı senaryonun tartışıldığını, bunlardan birisinin de MKE'deki silahların izini sürmesiyle ilgili olduğunu dile getiren Yarbay, bu konudaki kanaatini şu sözlerle ortaya koydu:

Laikler laik kuruluşları hedef aldı

"Ama benim kanaatime göre bunun laik kesimin duyarlılığını artırmak amacıyla tezgâhlandığını düşünüyorum. Türkiye'de o dönem laik kesimler, bizzat laik kuruluşlar tarafından hedef alınmış, onların duyarlılıkları, anti-laik kesime karşı mücadelelerinin keskinlikleri arttırılmak istenmiştir. Çünkü o dönemde meydana gelen olayların bağlantılı ve belli bir hizmeti amaçlandığı görülmektedir. Dolayısıyla durup dururken, bazı kesimlerin sözcüleri ortadan kaldırılıyor. Ben bunu uzun vadeli bir planın parçaları olarak gördüm."

DEVLET OLAYIN ÜZERiNE GiTMEDi

Ersönmez Yarbay, devletin Mumcu cinayetinin üzerine yererince gidemediğini iddia etti. Cinayetle ilgili ihmali bulunanlara yönelik dönemin DGM Başsavcısı Nusret Demiral ve savcılara defalarca suç duyurusunda bulunduklarını ancak bunların hiçbirisinin işleme konmadığını söyledi. Komisyon olarak hazırladıkları raporu Meclis'e sunduklarını anlatan Yarbay, Meclis'in de işi geçiştirmekle yetindiğini ifade ederek "Yine benzer şekilde raporu sunduğumuz Meclis de olayı takip etmedi" dedi.

ERGENEKON’A DAHiL EDiLSiN

Ersönmez Yarbay, Türkiye'de artık karanlık olay ve ilişkilerin üzerine daha bir cesaretle gidildiğini ifade etti. Mumcu cinayetini Ergenekon savcılarının çözebileceğini dile getiren Yarbay, "Olayla ilgili bazı somut bağlantılar ortaya konursa Ergenekon savcıları olayı çözebilir. Olay ile ilgili bugüne kadar gözaltına alınan sanıkların bağlantıları iddianameye dâhil edilebilir. Çünkü sanıklar dinlenince daha sonra çıkıp bazı itiraflarda bulunuyorlar. Uğur Mumcu ile ilgili de bu tür itiraflar gelebilir" dedi.

Bugün

 



Bu haber 1,088 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs