sendika zengini kim? | " /> sendika zengini kim? | "/>

En Sıcak Konular

Son dalganın sendika zengini kim?

22 Ocak 2009 12:28 tsi
Son dalganın sendika zengini kim? Türk Metal Sendikası'nın başkanı ve Avrasya TV'nin sahibi Mustafa Özbek, Ergenekon soruşturması ile ilgili bakın nasıl açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca Özbek'in dudak uçuklatan serveti hakkında da çeşitli iddialar bulunuyor.

Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Eregenekon operasyonlarına ilişkin vatandaşın tepkisizliğini anlamakta güçlük çektiğini söylemişti. Özbek "Sağcısı solcusu herkes susuyor. Meydanlara çıkan komünistleri bile arıyorum. Herkes ayağa kalkmalı." diyerek, tepkisini göstermişti.

Mustafa Özbek, Türk halkını ve medyasını yaşananlara karşı sessiz kalmakla suçlayan Özbek, Ergenekon operasyonlarına karşı milletin sokaklara çıkmasını istedi. Ülkenin karanlık bir girdaba sokulduğunu, Ergenekon operasyonlarının vatandaşın kara kara düşünmesine neden olduğunu iddia eden Özbek, şöyle konuşmuştu:

"İngiliz gazeteleri bile (bu kadar da olmaz) derken Türk basını ise susuyor. Demokrasi tepki toplumunun getirisidir. Ama kimse meydanlara çıkmıyor. Herkes susuyor. Sağcısı solcusu susuyor. Meydanları çıkan komünistleri bile arıyorum. Sendikalar ayağa kalkmalı. Siyasi parti genel başkanları salıdan salıya sadece gruplarına hitap etmemeli. 5 yıldır Irak'ta eli kanlı Bush, 2 milyon Iraklı Müslüman'ı öldürdü. Nerede idi başbakan? Türkiye yi molla rejimi içine sokmaya çalışıyorlar. Konuşanı içeri alıyorlar. Biz 75 milyonuz almakla bitmez. Konuşacağız, susmayacağız. İran'ı iki mollanın eline verdiler. Bunu gözünüzün önüne alın ey susan aydınlar. Parti parti bölünmenin zamanı değil. AB uyum yasalarıyla Baydemir konuşurken bir şeyler olmuyor. AK Parti (ülkeyi yanlış yönetiyor) deyince Ergenekon oluyorsun. Kimseye verecek toprağımız yok. Bir ölür, bin diriliriz."

Türk Metal Sendikası hakkında suç duyurusu yapıldı

Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, Sendika Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, ''sendikayı zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Özaltın, avukatı Ali Aslan Yıldırım ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek, suç duyurusu dilekçesini Basın Savcısı Nadi Türkaslan'a verdi.

Mehmet Ali Özaltın'a, tehdit edilmesi gerekçesiyle 24 saat süreyle verilen koruma polisi de eşlik etti.

Suç duyurusu dilekçesinde, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı , Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrül Kavlak, Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır, Genel Sekreter Muharrem Aslıyüce, Genel Mali Sekreter Mehmet Soyupek ile ''araştırma sonucu ortaya çıkacak diğer kişilerin yaptıkları eylem ve işlemlerle sendikayı zarara uğrattıkları, muvazaalı işlemler yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri'' öne sürüldü.

Dilekçede, sendikanın parasıyla kurulan Avrasya TV ve Baha Haber Ajansı şirketlerinin kuruluş, devir ve satış işlemlerinin ''muvazaalı olduğu'', Özbek ve yakın çevresine haksız kazanç sağlamayı amaçladığı iddia edildi.

Avrasya TV'ye kazanç sağlamak için Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek'in toplantı, panel ve onuşmaların kanaldan yayınlandığı, karşılığında da sendikanın kanala para ödediği anlatılan dilekçede, sendikanın bazı salonlarının kanala tahsis edildiği, program yapan bazı kişilerin kanaldan değil, ''danışman'' adı altında sendikadan para aldıkları savunuldu.

''Toplu iş sözleşmeleri döneminde işverenlere kanala reklam vermesi için baskı yapıldığı'' öne sürülen dilekçede, sendikanın sahibi olduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarındaki Büyük Anadolu Oteli aracılığıyla da ''birilerinin haksız kazanç sağladığı'' ifade edildi.

Dilekçede, sendikanın, Didim'deki 5 yıldızlı otel inşaatının, ihaleye çıkarılmadan Büyük Anadolu Otelinin işletmecisi şirkete verildiği kaydedildi.

-AVRASYA METAL İŞÇİLERİ FEDERASYONU-

Türk Metal Sendikasının öncülüğünde kurulan Avrasya Metal İşçileri Federasyonunun Başkanlığında Mustafa Özbek'in bulunduğu ve buradan maaş aldığı belirtilen dilekçede, federasyona bağlı 19 yabancı sendikanın aidat ödemediği, tüm giderlerin Türk Metal tarafından karşılandığı savunuldu. Bunun, sendikanın gereksiz olarak gider yapmasına neden olduğu ifade edilen dilekçede, ''Karşılığında ise Mustafa Özbek'e ilave bir maaş ve unvan sağlamaktadır''denildi.

Sendika hesaplarından, yönetici yakınlarının da içinde bulunduğu birçok kişiye danışman ve personel adı altında ücret ödendiği öne sürülen dilekçede, ''Mustafa Özbek ve çocuklarına ait Türkiye, KKTC ve diğer ülkelerdeki mal varlıklarının araştırılmasını, kaynağının ne olduğunun sorulmasını, mal varlıklarının elde edilme sürecinde herhangi bir suç unsuru varsa bu nedenle cezalandırılmasını talep etmekteyiz'' ifadesine yer verildi.

-ÖZALTIN'IN AÇIKLAMASI-

Suç duyurusunda bulunmasının ardından Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Özaltın, suç duyurusunda bulunduğu için müthiş bir manevi rahatlık duyduğunu ve sendikacılık yapmak isteyenlerin önünü açtığını düşündüğünü ifade etti.

Avrasya TV'nin kurulmasının ardından ciddi baskılarla karşı karşıya kaldıklarını öne süren Özaltın, ''Toplu sözleşme masalarında, kanala reklam alma pazarlığı içinde olmayı hiçbir dönem içime sindiremedim. Bu, işçilere verilecek paralardan talep edildiğinde, vicdani rahatsızlık duymaya başladım'' dedi.

''İllegal, tabiri caiz ise sendika içinde rant cephesi haline gelen organize yapının herkesi rahatsız ettiğini'' kaydeden Özaltın, suç duyurusunda bulunma kararından sonra çok sayıda teşekkür ve tebrik telefonu aldığını anlattı.

Suç duyurusunda bulunarak, ''kellesini koltuğun altına aldığını'' söyleyen Özaltın, dolaylı yollardan tehdit aldığını, devletin de kendisine koruma sağladığını bildirdi.

Özaltın, ''İnanıyorum ki savcıların yapacağı çalışma sonucunda son yılların en büyük yolsuzluğu ortaya çıkacaktır. Savcılara ve yargıya güveniyorum. Bunun çok ivedilikle olmasını istiyorum. Çünkü şube başkanları zan altında, baskı altında. Şu anda çok ciddi kararlar alınıyor'' diye konuştu.

Avrasya TV'ye reklam alınmadan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bitirilmemesi konusunda ilke kararı alındığının kendilerine iletildiğini iddia eden Özaltın, ''Ergenekon'' terör örgütüne para aktarıldığına yönelik iddialara ilişin soru üzerine, konuyla ilgili araştırmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Mehmet Ali Özaltın, ''Her vatandaşın duyumları gibi, bizim de bu şekilde gözlemlerimiz var'' dedi.

Özaltın, ''Yazar Ergün Poyraz'ın kitaplarının Türk Metal tarafından finanse edildiği'' iddialarının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Bize bunlar geldi. Bakıyorum şu anda Ergün Poyraz içeride. Musa'nın Çocukları diye bir kitabı geldi. Bunun içerisinde bizim hemşehrimiz Sayın Bülent Arınç'a yönelik de birtakım iddialar vardı. Sendikanın asıl işlerinin bunlar olduğu konusunda ciddi kaygılarımız var. Bu kitaplar, sendika tarafından bize verildi. Savcımız araştırdığı zaman herhalde çok daha büyük şeylere ulaşacaktır.''

Şok iddia: Türk Metal, Ergenekon'a para aktardı

Ergenekon terör örgütü tutuklularına verdiği destekten dolayı eleştirilen Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile şube başkanları arasında büyük bir kavga yaşanıyor.

Sendikadan Özbek'in oğlunun yönetim kurulu başkanı olduğu ART Televizyonu'na para aktarılmasına karşı çıkan Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın başta olmak üzere bazı şubeler, tehdit ve istifa baskısı yüzünden suç duyurusuna hazırlanıyor. Aynı zamanda Türk İş il temsilcisi de olan Özaltın, Ergenekon ile Türk Metal arasındaki bağlantıya ilişkin de çarpıcı iddialarda bulunuyor. Bu konudaki belgeleri Savcı Zekeriya Öz'e ulaştıracağını açıklayan Özaltın, "Özbek'in Ergenekon'a aktardığı paralarla ilgili olarak ciddi belgeler vereceğiz. Örneğin Bursa'da yapılan mitingde organizatör Hurşit Tolon paşaydı. İşyerlerinden arabalar kaldırdık. Bizim işçilerimiz katıldı. İşçiler tehditle, baskıyla gitti. Şu anda da benim işyeri temsilcilerim tehdit ediliyor." ifadelerini kullanıyor.

Türk Metal, Cumhuriyet Gazetesi ortaklığı ve 33 yıldır değişmeyen başkanı ile Türkiye'nin en çok tartışılan örgütlerinin başında geliyor. Zaman'a konuşan Özaltın, baskılara direndiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirterek, 33 yıldır Türk Metal'in başında bulunan Mustafa Özbek'in Cumhuriyet'in yüzde 40'ının da içinde bulunduğu dudak uçuklatan mal varlığına dikkat çekiyor. Türk Metal'deki onlarca yolsuzluk olayına ilişkin çarpıcı detaylar aktarıyor. Özaltın, yolsuzluk çarkına ilişkin şu örneği veriyor: "Sendikanın mal varlığını, otellerini örneğin 10 bin YTL ile kiraya veriyorlar. Daha sonra aynı yere 400-500 bin YTL 'eğitim semineri' gideri olarak fatura karşılığı para aktarılıyor. Parayı paylaşıyorlar."

Dört genel merkez yöneticisinin Manisa'ya gelerek istifasını istediğini anlatan Özaltın, "İstifamızın istenmesinin asıl nedeni, ART'ye para aktarılmasına göz yummak istemememiz. Sendikamızda ART'ye reklam almadan toplu sözleşme bitiremezsiniz. Ben de içime sindiremiyorum artık bu şekilde işçiyi satmayı. Televizyon nasıl kuruldu, nasıl paralar aktarıldı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağım." dedi. 15 yıldır şube başkanlığı yaptığını aktaran Özaltın, kendisine İzmir, Bursa'nın yanı sıra genel merkezden de destek verenlerin olduğunu belirtiyor. İsmini açıklamadığı bir genel merkez yöneticisinin de suç duyurusuna hazırlandığını ifade ediyor. Seçimle geldiğini ve görevinin başında olduğunu belirten Özaltın, "Ancak gelip şubeye oturdular. Yönetimdeki arkadaşları baskı ile istifa ettirmeye çalışıyorlar. Direnen var, direnemeyen var. Ama biz 5 kişi direniyoruz. 5 kişi kaldığı sürece de şubeyi feshedemiyorlar." diyor.

Yapacağı suç duyurusunun çok önemli olduğunu belirten Özaltın'ın tek endişesi olayın üzerinin kapatılması. Yaşananların sıradan bir yolsuzluk olayı olmadığını söyleyen Özaltın, "Bu, trilyonların havada uçuştuğu bir olay. Belki 15-20 yılın en büyük skandalı. Mesela sendikamıza ait bir binayı, kendi taşeron firmasının patronuna satış gösteriyor. Oradan da şu anda oğlunun yönetim kurulu başkanlığı yaptığı ART'ye satılıyor. Satış bedeli olarak da komik bir meblağ gösteriliyor. Böylece sendikanın malı, ART'ye peşkeş çekiliyor. Ayrıca ART kurulurken sendikadan ciddi paralar aktarılmış." diyor. Özaltın, Emin Çölaşan ile Mustafa Balbay'a da sendikadan para verildiğini iddia ediyor. ART'de Türk Kahvesi isimli programı yapan Turgay Yıldız ve Bahadır Tokmak'ın uzun süre sendikanın kadrosunda gösterildiğini belirten Özaltın, ulusalcıların kurduğu 'Türkiyem' grubunun tamamen Türk Metal tarafından finanse edildiğine dikkat çekiyor.

Özbek'in serveti dudak uçuklatıyor

Türk Metal Sendikası'nın 33 yıldır değişmeyen başkanı Mustafa Özbek, hem sendika dışı işleriyle hem de siyasî faaliyetleriyle en çok tartışılan isimlerin başında geliyor. Ortaokul mezunu Özbek, televizyon kanalı, otelleri ve gaz dolum tesisinin yanı sıra onlarca gayrimenkule sahip. Özbek'in Ergenekon operasyonunda tutuklanan birçok isimle sıkı ilişkileri olduğu ileri sürülüyor. Kendi anlatımıyla fakir bir ailenin çocuğu olarak işçiliğe başlayan Özbek'in sendikacılık hayatında büyük servet edindiği sürekli gündeme geliyor. İddialara göre, Özbek, Cumhuriyet Gazetesi'nin yüzde 40'lık hissesine de sahip. Türk Metal'in yatırımları 1 milyar doları aşıyor. Ankara ve Kıbrıs'ta 5 yıldızlı oteller, radyo ve televizyon kanalları bunlardan bazıları. ART'nin künyesinde genel koordinatör olarak Ahmet Özbek, mali koordinatör olarak ise Alparslan Özbek ismi yer alıyor.

JİTEM'ci albay yoğun bakımda

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Albay Arif Doğan, kalp yetmezliğinden 10 gündür Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde kalıyor. Silivri Kapalı L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Albay Doğan, 25 Eylül 2008 tarihinde nefes darlığı ve göğüste sıkışma şikâyetiyle Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Koroner Yoğun Bakım ünitesinde tedavisi yapılan Doğan, 27 Eylül 2008 tarihinde Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doğan, 'kalp ön duvar akut transmural miyokart enfarktüsü' teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Kalp rahatsızlığının yanısıra diyabet ve panik atak hastası Doğan, halen yoğun bakımda tutuluyor. Mürsel Karadeniz, İstanbul

Gürcihan'a Büyükanıt'a hakaretten ceza

Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanığı Behiç Gürcihan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a hakaretten ceza aldı. Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Gürcihan, kendisine ait 'acikistihbarat' isimli web sitesinde 'Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile kamu görevlisine hakaret' eden bir yazıya yer verdiği için yargılanıyordu. Dava konusu olan yazının sahibi Türk Gençliği Hareketi Kurucusu ve Sözcüsü Cem Kılıç ile yazıyı yayınlayan Gürcihan'a, 11 ay 20 günlük hapis, 5 yıl boyunca çeşitli haklardan mahrum bırakılma ve 5 yıl denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulma cezası verildi. Mahkeme, sanıklar hakkında 11 ay 20 günlük cezanın ertelenmesine de karar verdi. TGH Sözcüsü Cem Kılıç geçtiğimiz yıl "turkkaderi.net" isimli internet sitesinde "Bir başka gerçek devletin tepesindeki ulu-satıcılar ve Türk milleti" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a yönelik eleştirel yazılara yer veren "acikistihbarat" isimli internet sitesi söz konusu bu yazıyı 16 Ocak 2007'de yayınladı. Söz konusu yazı sebebiyle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Erkan Acar, İstanbul

'Danıştay saldırısında Ergenekon izi araştırılsın'

'Danıştay saldırısı-Ergenekon bağlantısı'nın netlik kazanması yönünde önemli adım atıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davası iddianamesinde yer alan belgeler ışığında bağlantının araştırılmasını istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Danıştay davasıyla ilgili kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilen tebliğnamede, "Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay'a yapılan silahlı saldırı davasına ilişkin verdiği kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede Danıştay saldırısıyla dava dosyası arasında ilişki bulunduğu iddiaları değerlendirilmelidir." denildi. Tebliğname üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bir tetkik hakimini görevlendirerek davayı ivedilikle görüşme kararı aldı. Tetkik hakimine davanın geniş kapsamlı olması sebebiyle başkaca dosya verilmemesi kararlaştırıldı. Danıştay davasının müzakereleri sanık ve müdahil avukatların katılımıyla Yargıtay Başkanlar Kurulu salonunda duruşmalı yapılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ergenekon iddianamesi ve eklerinin DVD ortamında istenildiği de ifade edildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını usulden ya da esastan bozabilir. Yerel mahkemenin kararı usul yönünden bozulması halinde dava yeniden görülecek. Daire, esas incelemesinde Danıştay saldırısıyla Ergenekon terör örgütü arasında bağlantı olduğu görüşüne varırsa, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını eksik soruşturma gerekçesiyle bozabilecek. Bu durumda, Danıştay'a saldırı davası Ergenekon davasıyla birleştirilebilecek. Metin Arslan, Ankara

Ergenekon duruşması görüntülü kaydedilecek

Avrupa'nın en büyük cezaevi özelliğini taşıyan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyede görülecek Ergenekon davasının duruşmaları için görüntülü ve sesli kayıt sistemi kuruluyor. Sistem sayesinde Ergenekon davasına ilişkin duruşmada, salondaki sanık ve avukat beyanları dahil tüm konuşmalar kayıt altına alınacak. Aynı sistem daha önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili yargılamada kullanılmıştı. Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 20 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Duruşmada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2 üye hakim ve mahkeme başkanından oluşan heyet yargılamayı yapacak. Duruşmada, davanın iddianamesini hazırlayan 3 cumhuriyet savcısından Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın hazır bulunacak. Savcılar Pekgüzel ve Taşkın yargılama boyunca duruşmalara katılacak. İlk duruşmada iddianamenin tamamının ya da sanıklarla ilgili genel bölümlerin yer aldığı kısımlarının okunması bekleniyor. Duruşmayı izleyecek basın mensupları ve sanık yakınlarının duruşma girişinde kullanacağı özel giriş kartları da hazırlanıyor.

A.A.

İşçilikten dudak uçuklatan mal varlığına

Ergenekon Terör Örgütü'nün finansörlerinden olduğu iddia edilen Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınması dikkatleri Özbek'in dudak uçuklatan malvarlığına çevirdi. Makine Kimya Endüstrisi'nde (MKE) çalışma hayatına atılan Mustafa Özbek, 1971 yılına kadar sıradan bir işçi olarak hayatını sürdürdü. 1971'de sendikacılık hayatına atıldı ve 4 yılda Türk Metal Sendikası'nın genel başkanlık kotluna oturdu. Tam 34 yıldır da bu koltuğu kimseye bırakmıyor.

Çankaya'da 2 apartman

Kuşadası'nda villa

Ankara'da 12 dönümlük arazi üzerinde havuzlu villa

Ankara Çubuk yolunda Metal Kooperatifi'nde bulunan dubleks villa

Ankara Keçiören'de 2 daire

Ankara Bahçelievler'de 2 daire

Ankara Bilkent'te villa

Ankara ODTÜ Kooperatifi'nde hisse

Ankara Gazi Üniversitesi Kooperatifi'nde dubleks villa

Bursa'da ultla lüks bir daire

Kırıkkale'de 5 katlı, 10 daireli apartman, (Burada, Orman İşletme Müdürlüğü kiracı olarak oturuyor)

İzmir'de kooperatif hissesi

Kırıkkale'de 40 dönüm arazi

Ankara OSTİM'de tüp gaz dolum tesisi

Kendisine ait bir jeep, eşi ve çocuklarına ait 4 otomobil

Ankara Beysukent'te 4 katlı villa

Ankara Beysukent'te villa

Ankara Çayyolu'nda kooperatif hissesi

Çubuk'ta havuzlu çiftlik

Kıbrıs'taki Özbek varlıkları

Kıbrıs-Girne Çatalköy'de 15 dönüm arazi üzerinde 2 villa

Kıbrıs-Girne Karaoğlu Mahallesi'nde daire

Kıbrıs Ozanköy'de 15 dönüm arazi

Yukarı Girne'de 1 daire

Küçükkaymaklı'da 1 daire

Kızılbaş Organize Sanayi'de tekstil fabrikası

Kıbrıs'ın en lüks semtinde 15 daire

Tarla, arsa, bahçeli bir ev ve değerli ağaçlar...

Daireler, arsalar, fabrikalar...

Özbek'in Kıbrıs'taki mallarının haddi hesabı yok.

Kıbrıs-Girne Çatalköy'de 15 dönüm arazi üzerinde 2 villa

Kıbrıs-Girne Karaoğlu Mahallesi'nde daire

Kıbrıs Ozanköy'de 15 dönüm arazi

Yukarı Girne'de 1 daire

Küçükkaymaklı'da 1 daire

Kızılbaş Organize Sanayi'de Tekstil fabrikası

Kıbrıs'ın en lüks semtinde 15 daire

Tarla, arsa, bahçeli bir ev ve değerli ağaçlar.

Zaman



Bu haber 1,474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,920 µs