Kınıyoruz ! | " /> Kınıyoruz ! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den ilk tepki: Kınıyoruz !

22 Ocak 2009 11:14 tsi
CHP'den ilk tepki: Kınıyoruz ! CHP milletvekilleri ETÖ operasyonunun 11. dalgasını bakın hangi sözlerle değerlendirdi...

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da Türk Metal Sendikası ve Avrasya Televizyonu'nda arama yapılıyor. Avrasya TV'deki aramalar sürerken Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve CHP'li Milletvekilleri Mustafa Özyürek, Yılmaz Ateş ve Nesrin Baytok binaya geldi.

Bina önünde gazetecileri açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek şunları söyledi;

 "TV'de çalışan arkadaşlara geçmiş olsun demek için geldik. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını diliyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, toplumu yıldırma ve korkutma anlayışı giderek yaygınlaşıyor. Medyaya sendikalara dönük bir girişim... Türkiye giderek bir korku imparatorluğuna dönüyor. Dileğimiz hukukun üstünlüğünün egemen olması, hukukun işlemesi ve insanların haklarının elinden alınmaması. Dayanışmamızı ifade etmeye geldik. Mustafa Özbek benim ortaokuldan beri yakın arkadaşım. Kendisi Atatürk ilkelerine bağlı bir kişidir. Bu muameleyi kınıyorum."

 CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ART önünde ilginç açıklamalarda bulundu.

Mengü basın mensuplarına 'Ülkenin saygın kemalistleri gözaltına alınıyor, bu durumu sadece haber yapıp yayınlarsanız yarın size sıra geldiğinde bu kameraları da bulamazsınız' dedi. Mengü'nün tam olarak ne demek istediği anlaşılamadı.

CHP'li Bayram Meral de Avrasya TV'nin önüne geldi. Meral yaptığı açıklamada şunları söyledi: "12 Eylül'e karşı biz mücadele ettik. Bugünkü yapılan hareket bir sivil 12 Eylül'dür. Bu hoş değildir. Bugün halkın sorunlarını dile getiren ART kanalını baskı altına almak susturmaya çalışmak doğru değildir. Bunu yapanlar özgürlükten bahsedemez. Bu son derece düşündürücüdür. Elbetteki basın gerçekleri yansıtacak.

 Bu ortamı yaratanlar bu kanal üzerinde baskı kurmaya çalışanlar bu düşüncesinden vazgeçsinler. Türkiye'deki bir bilim insanını ne şekilde arabaya bindirdiklerini izledik hep beraber. Bunlar yapılmamalıdır. Sayın Özbek demokratik, laik cumhuriyeti savunan bir isimdir. Açık sözlü bir insandır. Böyle bir insanı susturmak ülkeye yarar değil zarar getirir. Böyle bir hareket vurguncuya yardıma yönelik bir harekettir. Basın mensupları sizlerde buna izin vermemelisiniz. Susma sustukça sıra sana gelecek.Bir gün sıra size de gelecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ''İktidarın yanlışları karşısında sesli düşünen, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan ne kadar düşünür, gazeteci, bilim adamı var ise onlar gözaltına alınmaktadırlar'' dedi. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yüksek yargı organlarının başkanlarını, başbakan ve TBMM Başkanı'nı bir yemekte bir araya getirdiğini anımsatan Ateş, bu buluşmanın yargı bağımsızlığına gölge düşürecek bir görüntü olduğunu kaydetti.

Bu yemeğin ertesinde Türkiye'nin en saygın sendikalarından birinin, saygın bir yayın kuruluşunun ''baskına'' uğradığını ifade eden Yılmaz Ateş, ''Her sabah ayrı bir Türkiye'de uyanıyoruz. Uyandığımız Türkiye'de her geçen gün anti demokratik bir Türkiye olarak gözlerimizi açıyoruz'' dedi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerin bir çoğunun henüz yargı önüne bile çıkarılmadığını bildiren Ateş, 19 ay geçmiş olmasına rağmen neyle suçlandığını bilmeyenler olduğunu söyledi. Ateş, ''İktidarın yanlışları karşısında, sesli düşünen, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan ne kadar düşünür, gazeteci, bilim adamı var ise onlar gözaltına alınmaktadırlar'' diye konuştu.



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    70,786 µs