En Sıcak Konular

CHP'li Ateş: Sesli düşünenler gözaltına alınıyor

22 Ocak 2009 11:10 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “İktidarın yanlışları karşısında sesli düşünen, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan ne kadar düşünür, gazeteci, bilim adamı var ise onlar gözaltına alınmaktadırlar” dedi.

Ateş, beraberinde Genel Sayman Mustafa Özyürek ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'la birlikte “Ergenekon” soruşturması kapsamında arama yapılan Türk Metal-Sen'e gelerek açıklama yaptı.


Türk Metal-Sen'de yetkililerle görüşemediklerini, ancak çalışanlara dayanışma duygularını ilettiklerini söyleyen Ateş, “Türkiye'de tam bir komedi yaşandığını” ifade etti.


Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yüksek yargı organlarının başkanlarını, başbakan ve TBMM Başkanı'nı bir yemekte bir araya getirdiğini anımsatan Ateş, bu buluşmanın yargı bağımsızlığına gölge düşürecek bir görüntü olduğunu kaydetti.


Bu yemeğin ertesinde Türkiye'nin en saygın sendikalarından birinin, saygın bir yayın kuruluşunun “baskına” uğradığını ifade eden Yılmaz Ateş, “Her sabah ayrı bir Türkiye'de uyanıyoruz. Uyandığımız Türkiye'de her geçen gün anti demokratik bir Türkiye olarak gözlerimizi açıyoruz” dedi.


“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerin bir çoğunun henüz yargı önüne bile çıkarılmadığını bildiren Ateş, 19 ay geçmiş olmasına rağmen neyle suçlandığını bilmeyenler olduğunu söyledi. Ateş, “İktidarın yanlışları karşısında, sesli düşünen, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan ne kadar düşünür, gazeteci, bilim adamı var ise onlar gözaltına alınmaktadırlar” diye konuştu.


Bu arada DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ve milletvekili Hasan Erçelebi de sendika binası önüne gelerek, çalışanlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

aa



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs