Amerikancı Gürüz'ün tuhaf çelişkisi! | " /> Amerikancı Gürüz'ün tuhaf çelişkisi! | "/>

En Sıcak Konular

Amerikancı Gürüz'ün tuhaf çelişkisi!

22 Ocak 2009 08:22 tsi
Amerikancı Gürüz'ün tuhaf çelişkisi! Ergenekon'da gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra 'Ben ulusalcı değil, Amerikancıyım' diyen YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün çark ettiği ortaya çıktı.

 Prof. Tahir Hatipoğlu, 2002'de 'Amerikancı' dediği için kendisinden tazminat kazanan Gürüz'e “9 bin TL'yi geri ver' diyor.


Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan 'Amerikancı' olduğunu ilan eden YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün kendisine aynı nitelemeyi yapan Tahir Hatipoğlu ile Hatipoğlu'nu programına çıkaran Ahmet Hakan'dan 9 bin TL tazminat aldığı ortaya çıktı. Gürüz'e dava açmaya hazırlanan Hatipoğlu 'Madem Amerikancısın 9 bin TL'mi geri ver” diyor.

6 YIL ÖNCE AMERİKANCI OLMADIĞINI TESCİL ETTİRDİ

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınmasıyla ilgili Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a verdiği röportajda “Ben ulusalcı değilim Amerikancıyım” diyen YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, 2005'te mahkeme kararıyla 'Amerikancı' olmadığını tescil ettirdi. Gürüz, 30 Aralık 2002'de Kanal 7'de yayınlanan 'Haber Saati' programında kendisine 'Amerikancı' diyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ile program sunucu Ahmet Hakan'a dava açtı. 2005'te sonuçlanan davada Hatipoğlu ve Hakan faiziyle birlikte 9 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

HATİPOĞLU: EVİME HACİZ GELDİ

O dönemde Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) Başkanı olan Prof. Dr. Hatipoğlu Yeni Şafak'a konuyla ilgili şunları söyledi: “Gürüz, Ahmet Hakan'ın yönettiği programda, kendisine 'Amerikancı' dediğim için Ahmet Hakan'ı ve beni mahkemeye verdi. 'Gürüz Amerikancı ve tamamen Amerikan çizgisinde ilerliyor' demiştim. Faiziyle birlikte 9 bin TL aldı. Bu paradan dolayı evime haciz geldi. Bizden bu tazminatı alan Gürüz, şimdi 'Amerikancı' olduğunu itiraf ediyor. Traji komik bir durum. Avukatlarımla görüştüm, parayı geri almak için dava açacağım” dedi.

Ödemeyi Kanal 7 yaptı

Gürüz, kendisi hakkında “Bu adam gerçek Atatürkçü değil, Atatürk'ü tüccar olarak kullanıyor, Amerikancı ve tamamen Amerikan çizgisinde ilerliyor” diyen Prof. Hatipoğlu'na 2002'de Ankara 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açtı. Davayı 16 Haziran 2005'te kazandı. Yargıtay'da da onanan 4 bin 500 YTL tazminat aradan geçen 3 yılın faiziyle birlikte yaklaşık 9 bin YTL olarak Gürüz'e ödendi. Ödemeyi Hakan ve Hatipoğlu adına Kanal 7 yaptı.


40 bin liramı aldı şimdi sıra bende

Gürüz'ün kendisine bugüne kadar çeşitli suçlamalarla toplam 10 dava açtığını söyleyen Prof. Dr. Hatipoğlu, kendisinin ise ilk kez Gürüz'e dava açacağını belirtti. “Gürüz davaları” adlı kitabı yayına hazırladığını açıklayan Hatipoğlu, “Gürüz 10 kez dava açtı, 3'ünü kazandı. Benden 40 bin liraya yakın para aldı. Gürüz'ün aynı zamanda Devlet Bahçeli'nin avukatı olan ve kendisini Ergenekon davasında da savunan avukatı Sedat Aksakallı tarafından açtığı davaların gerçeklerini tek tek kitabımda anlatacağım” dedi.


Ahmet Hakan'a çağrı: Gel hakkımızı alalım

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a e-maille göndererek çağrıda bulunan Prof. Hatipoğlu şöyle konuştu: “Ahmet Hakan kendisine Amerikancı olduğunu söyleyen Gürüz'e 'Bizden aldığınız 9 bin YTL ne içindi?' diye sormuyor ve çok ayıp edi-yor. Kendisine bu tavrı hiç yakıştırmıyorum. Ben kendisine çağrıda bulunuyorum. Kendisine mail de yolladım, 'Gel Gürüz'den hakkımızı birlikte isteyelim' dedim. Her ne kadar parayı Kanal 7 ödese de orada hem Ahmet Hakan'ı, hem beni mahkum ettirdi. Bugün bu paranın haksız yere ödendiği ortaya çıkmıştır. Çünkü, Gürüz doğru söylüyor. Kemal Gürüz Amerikancıdır. O günkü programda söylediğim gibi, Amerikan çizgisinde ilerliyor. Dava açmak için Ahmet Hakan'dan cevap bekliyorum ama o yanaşmasa da ben bu parayı geri almak için dava açacağım.”


Ne demişti?

Kemal Gürüz 18 Ocak'ta Hürriyet'te yayınlanan röportajında Ahmet Hakan'a şunları söyledi: “Amerikan emperyalizmi palavradır. Ben Amerikancıyım. Dünya barışını ancak Amerika sağlayabilir. Türkiye'nin Batı ittifakının dışına çıkması felaket olur. Bu hükümet, ülkeyi Batı ittifakının dışına çıkarıyor. Asıl büyük tehlike budur.”

yenişafak



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs