Şahin reddi! | " /> Şahin reddi! | "/>

En Sıcak Konular

Meclis komisyonuna Şahin reddi!

22 Ocak 2009 08:13 tsi
Meclis komisyonuna Şahin reddi! CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Meclis'te Ergenekon komisyonu kurulsun' teklifi ciddi bulunmadı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Kimse hariçten gazel okumasın, yargının işine karışmasın." dedi.

Yargıya intikal etmiş konularda yasama organında görüşme yapılamayacağını söyleyen Şahin, Anayasa'nın 138. maddesi okunduğunda böyle bir ihtiyacın olmadığının görüleceğinin altını çizdi: "Hakim ve savcılarımız ne yaptıklarını biliyor. Herkes işine baksın."

Ergenekon terör örgütünün olmadığını savunan CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Meclis'te Ergenekon komisyonu kurulsun' teklifi ciddi bulunmadı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Kimse hariçten gazel okumasın, yargının işine karışmasın." dedi.

Hollanda adalet bakanının daveti üzerine bu ülkeye gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen Şahin, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şahin, Baykal'ın önerisiyle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: "Yargıya intikal etmiş konularda yasama organında görüşme yapılamaz. Anayasa'nın 138. maddesi okunduğunda böyle bir ihtiyacın olmadığı görülüyor. Yargılama devam ediyor. Türk yargısı, hâkim ve savcılarımız, kendilerine yasaların verdiği sınırlar içerisinde görevlerini büyük bir titizlikle yapıyor. Yargılama için hâkim ve savcılarımız ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını biliyor. Herkes kendi işine baksın."

Bakan Şahin, BOTAŞ kuyularında faili meçhul cinayete kurban gidenlerin cesetlerinin bulunduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine iddia sahiplerinden hiçbirinin Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir delille müracaat etmediğini söyledi. Bu tür iddialarda bulunan kişilerin samimiyetinin tartışmalı olduğunu belirten Şahin, "Savcı 'bu kuyular nerede, mevkiini gösterin, biz orada kazı yapıp iddiaları araştıralım' dediği halde, şu ana kadar iddia sahipleri henüz ciddi bir harekette bulunmadı. Türkiye hakkında 'gayri hukuki işlerin çokça yapıldığı bir ülke' izlenimi vermeye çalışanlar var.'' görüşlerini savundu. Şahin, 'Ermenilerden özür diliyoruz kampanyası'yla ilgili soruşturma açılmasına yönelik kendisine herhangi bir izin dosyası gelmediğini de sözlerine ekledi.

Zaman



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,563 µs