Ergenekon'da yeni dalga bu sabah vurdu | " /> Ergenekon'da yeni dalga bu sabah vurdu | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da yeni dalga bu sabah vurdu

22 Ocak 2009 08:05 tsi
Ergenekon'da yeni dalga  bu sabah vurdu Ankara, İstanbul ve Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 26 kişiye ulaştı.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında başlatılan aramalar başta Ankara olmak üzere son hızıyla sürüyor. 11. dalgada Türk Metal-İş'te ve Avrasya Televizyonu'nda aramalar başlatıldı.

Terörle mücadele ekipleri aramalara saat sabah 7.30'da başladılar. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen aramalarda Türk Metal Başkanı Mustafa Özbek'in Beysukent'teki evi, Türk Metal Sendikası'nın merkez binası ve yine Özbek'in onursal başkanı olduğu Avrasya televizyonunda aramalar sürdürülüyor. Aramalarda Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, yine Türk Metal'in Genel Başkan Yardımcısı Ferruh Kavlak ve Genel Sekreteri Muharrem Aslı Yüce'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edildi.

GAZETECİ ÜNAL İNANÇ VE ANTALYA'DA İKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da gözaltına alınanların sayısının 6'ya ulaştığı gazeteci Ünal İnanç ile araştırmacı Erhan Göksel'in bu kapsamda gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi. Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü. Bursa'da ise sadece bir kişinin gözaltına alındığı ve evinin arandığı belirtildi. Şahsın kimliği ile ilgili bilgiye ise henüz ulaşılamadı. Türk Metal'in Bursa sorumlusu Mehmet Kanca, henüz kurum çalışanlarından birinin gözaltına alındığı yönünde kendilerine bir bilginin gelmediğini söyledi.


GÖZALTILAR

Bazı kaynaklardan alınan ancak resmen doğrulamayan bilgilere göre alınan bilgilere göre, Türk Metal-iş sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Ünal inanç ve Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan Göksel gözaltına alınan kişiler arasında yer alıyor. Erhan Göksel'i kamuoyu Mesut Yılmaz'ın danışmanı olarak hatırlıyor.

Operasyonların 3 ayrı ilde yapıldığı ve ilk etapta 16 kişinin gözaltına alındığı gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Polis'in ART personelinin kimliklerini topladığı ve arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. İşe gelen personel, polis tarafından kimlik kontrolü yapılarak binaya alınıyor.

OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜ İLLER

Operasyonun 3 ilde başladığı sonrasında 6 ile yayıldığı öğrenildi. Ankara İstanbul ve Bursa'da devam ettiği bilinen operasyonun diğer hangi ilerde sürdüğü netleşmedi.

MUSTAFA ÖZBEK'İN EVİ ARANIYOR

Türk Metal-iş sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in evinin de arandığı öğrenildi.

Evde olan babasının yanında avukatlarının da bulunduğunu anlatan  Haydar Özbek, evdeki her şeyin arandığını dile getirdi.

Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek, ''Ergenekon savcısı zatın talimatıyla geldiler. Gözaltına alma talimatı da var. Türkiye'de Türk olmanın suç olduğu bir dönem yaşıyoruz. Yakında Nejat Uygur'u da tutuklarlarsa şaşırmayın'' dedi.

Özbek şöyle konuştu: "Babamın durumu iyi. Evde her yerde arama var. İsterlerse tüm sülaleyi gözaltına alabilirler. Türkiye'de Türksen bunlara katlanacaksın"

TÜRK METAL-İŞ SENDİKASI DA ARANIYOR

Öte yandan Türk Metal-iş sendikasında da arama yapılıyor.

Sendika'nın içinde Ankara Terörle Mücadele ve Organize suşlarla Mücadele ekipleri arama yaparken, Çevik Kuvvet polisleri binanın dışında güvenlik önemi aldı.

Aramaların sendikanın yönetim katında yoğunlaştığı öğrenildi.

TÜRKMEN CEPHESİ

Alınan bilgilere göre Türkmen Cephesi'nde de bir kişinin göz altına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişinin isiminin Suat Avcı olduğu öğrenildi. 
 
zaman online

İlgili haberler;

11. dalgada gözaltıların ortak özelliği ne?

Hukukun üstünlüğü mü dediniz?! iyibilgi özel

O da dalgaya kapıldı: Peki neden? iyibilgi özel

Ergenekon'un arşivleri Ünal İnanç'da mı?

Ergenekon'da yeni dalga bu sabah vurdu

Şahin'e bağlı asker ve polislere operasyon!

Aköz 11. dalgayı önceden biliyor muydu?

Özbek'in dudak uçuklatan serveti

Özbek: Bu hukuksuzluk bitecek

İşte Mustafa Özbek'in son görüntüsü

Tolon az kalsın GKB olacaktı

Doğu Perinçek'in çok ilginç pişmanlığı

Gizli tanığa mermi yağdı!



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs