En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Asıl kriz konuşulamıyor

21 Ocak 2009 22:35 tsi
Saadet Partisi lideri Kurtulmuş, ''Dünyada bir kriz yaşanıyor ama bu kriz sadece iktisadi bir kriz değildir'' dedi, asıl krizle ilgili ilginç bir öngörüde bulundu.

Numan Kurtulmuş, partisinin İnegöl Belediyesi başkan adayını açıklamak için geldiği Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Buradaki konuşmasında, küresel mali krizin uzun yıllar süreceğini öne süren Kurtulmuş, dünyada krizlerin 1970'li yılların başındaki birinci ve ikinci petrol krizleriyle hissedilmeye başlandığını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan krizi yalnızca finansal açıdan ele almanın mümkün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, ''Batı dünyası 1970'li yıllarda başgösteren petrol krizlerinin ardından iki yol belirledi. Birincisi yüksek teknoloji, ikincisi de küreselleşme süreci'' diye konuştu.

Dünyada ekonomik krizin yanında manevi kriz de yaşandığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Ahlak kavramı ortadan kalkıyor. Kriz, maneviyattan yoksun olan ekonomik modelin geldiği son noktadır. Neslin korunması ortadan kalkıyor. Dünyada bir kriz yaşanıyor ama yaşanan bu kriz sadece iktisadi bir kriz değildir. Yaşanan kriz buz dağının görünen kısmıdır. Esasında bu krizin buz dağının altında çok büyük bir alanı vardır. Ancak insanlık henüz onu konuşmaya cesaret edemiyor. Bu kriz uzunca yıllar sürecektir. Bu kriz uygarlık krizidir. 3 asırdır dünyayı tüm kurumlarıyla yöneten modern değerler üzerine kurulmuş modern dünya, bütün görüşleriyle çökmüştür.''

Kurtulmuş, Türkiye'de yaşanan krizin dünyadaki küresel krizle ilgisinin olmadığını, küresel krizin etkilerinin henüz Türkiye'ye ulaşmadığını ileri sürerek, ''Bizdeki kriz 8 yıldır 17. IMF programının uygulamaya başladığı günden bu yana yapılan yanlış ekonomik uygulamaların neden olduğu krizdir'' dedi.

Bu ziyaretin ardından İnegöl Spor Salonu'na geçen Kurtulmuş, burada partisinin İnegöl Belediyesi başkan adayının Zeki Anıl Gülşen olduğunu açıkladı.

aa



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs