En Sıcak Konular

Obama'ya Türk danışmanından tavsiye

21 Ocak 2009 21:15 tsi
ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın ilk Türk danışmanı İlhan Doğan, çiçeği burnunda başkana, "Ön yargılı düşüncelerini kaldırsın. Kalıplaşmış, klişeleşmiş düşüncelerden uzak kalsın." tavsiyesinde bulundu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde "Riccon" adıyla tanınan 45 yaşındaki Beden Dili ve İletişim Uzmanı İlhan Doğan, "Accent Projesi" adı altında yaptığı çalışmalarla ABD Dış Politika Danışma Kurulu'nda Obama'yı bilgilendirecek kişilerden birisi olduğu için çok sevindiğini söyledi.

THY'nin tarifeli uçağı ile İsviçre'den İstanbul'a gelen Doğan, Atatürk Havalimanı'nda mutluluğunu gazetecilerle paylaştı.

Obama'nın, toplum önünde çok rahat söz söyleyebilen, anlatmak istediğini rahat anlatabilen, duygu ve düşüncelerini bastırmayan, biraz da idealist bir insan olduğuna işaret eden Doğan, "Hepimizi başka bir yere götürdü: 'Hayat değişecek, mucizeyi bekliyorduk ya; işte geldi' diye. Ben de bu mucizenin arkasından gidenlerden, onu destekleyenlerden biriyim. Fakat neler yapar neler yapmaz, zamanla göreceğiz. Ben onun hakkında iyi şeyler düşünüyorum." dedi.

"ORTA DOĞU HAKKINDA BİLGİ VERECEĞİM"

Doğan, "Obama ile yüz yüze ona neler tavsiye edersiniz?" sorusuna da, "Bir kere ön yargılı düşüncelerini kaldırsın. Kalıplaşmış, klişeleşmiş düşüncelerden uzak kalsın. Hepimizin kalıplardan kurtulması gerekiyor. Çin, Irak, Fransız , Arap, Alman, Afganistan en son gördüğümüz de İsrail kalıbı. Bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Negatif olarak değil de pozitif olarak değişelim. O değişmeyi de biraz da hareketlerimize dökelim diyorum." yanıtını verdi.

ABD Kültür Bakanlığı'nın teklifi karşısında heyecanlandığını anlatan Doğan, ABD başkanı ve kabinesine Orta Doğu ülkelerinin yaşantısıyla hakkında her ay sözlü her 3 ayda bir de yazılı ayrıntılı rapor vereceğini dile getirdi.

Yaptığı çalışmaların Obama ve kabinesi tarafından Orta Doğu ziyaretleri sırasında kullanılacağını vurgulayan Doğan, "Arap ülkelerine gittiğinizde Lübnan, Suudi Arabistan gibi değil. Irak, İran gibi değil. Çünkü hepsinin kültürü çok farklı, vermiş olduğumuz sinyaller de çok farklı. ABD'liler gibi işaretler de yapamıyoruz. Bayanlarla selamlaşamıyorsunuz, tokalaşamıyorsunuz. Her ülkede her Arap ile sarılamazsınız. Biz Orta Doğu'daki her ülkenin yaşantısını ayrıntılı olarak hazırlayıp, sunacağız. Onlar değerlendirecek." dedi.

OBAMA'YA KİTAP TAVSİYE ETTİ

Türkiye'nin Orta Doğu ülkeleri arasına girmediğini; bu klişeden uzaklaşmak gerektiğine dikkat çeken İlhan Doğan, kendi projesinde Türkiye'nin bulunmadığını söyledi.

Nesil Yayınları'ndan çıkan "barış için savaşanlar" konulu "Şefkat in Şiddet out" adlı ikinci kitabını da ABD'nin yeni başkanına tavsiye eden Türk danışman, "Kitabı İngilizce yazıp Obama'ya tavsiye edeceğim. Adına şefkat dediğimiz çok şiddeti yaşıyoruz biz. Düşünce okuma' adlı üçüncü kitabım da yakında çıkacak." diye konuştu.

Tiyatro kökenli bir eğitimci olduğunu da hatırlatan Doğan, "Onun için ellerimi kollarımı, mimiklerimi çok iyi kullanıyorum. İyi bir kaberatist, komedyenim. Zamanında illüzyon gösterileri yaptım. Sirklerde çalışıp, palyaçoluk yaptım. Ama işin sonunda benim bu komple Orta Doğu'nun kültürü, gelenekleri, görenekleri, töresi, adetleri bizim bir parçamız. Bunların yanında Türk ve Müslüman bir eğitimci olduğum için teklif böyle geldi." açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs