Sürpriz zirvede ne konuşuldu? | " /> Sürpriz zirvede ne konuşuldu? | "/>

En Sıcak Konular

Sürpriz zirvede ne konuşuldu?

21 Ocak 2009 19:38 tsi
Sürpriz zirvede ne konuşuldu? 
Çankaya, Türkiye'nin pekte alışık olmadığı bir zirveye ev sahipliği yaptı. Peki bu sürpriz zirvede neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yasama , yürütme ve yargının en üst yönetiminin bir araya getirildiği Çankaya Köşkündeki yemekli toplantıda gündem Ergenekon soruşturması ve buna bağlı olarak son günlerde sıkça eleştirilen gözaltı özensizliği oldu. Özellikle devlete uzun yıllar hizmet etmiş kişilerin rencide edildiği eleştirileri ve hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine kayıtsız riayet edilmesi konuları yemeğin ana eksinini oluşturdu. Bu toplantıda; ‘muhataplar birbirlerinin yüzüne bakarak ve doğrudan eleştiri ve şikayetlerini’ dile getirdiler.

Cumhurbaşkanlığında yapılan açıklamada da “hukukun üstünlüğü ve yasama ilkelerine titizlikle bağlı kalınmasının ve uygulamanın usule uygun olmasının önemine vurgu yapıldı” cümlesi de buna işaret etti.

DAVET ÖNCEDEN

Cumhurbaşkanı Gül’ün bu toplantıyı; Ergenekon’un 10. dalgası sonrasında Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ardından Cumhurbaşkanı Gül’ü gündem dışı ziyaretinden önce planladığı ve davetiyelerin de bu gelişme öncesinde gönderildiği bildirildi.


GÜL MEMNUN

Toplantının havasından oldukça memnun olduğu öğrenilen Cumhurbaşkanı Gül’ün ve katılımcıların bu toplantının yılda bir kez yapılması ihtiyaç duyulması halinde ise daha sık bir araya gelinmesi konusunda mutabakat içinde oldukları belirtildi.


CHP RET ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül’ün, muhalefet partilerinin de temsilini öngördüğü ve bu nedenle TBMM Başkanvekilllerinin de davet edildiğini ancak CHP’li Başkanvekili Güldal Mumcu’nun bu yemekli toplantıya katılmayacağını bildirmesi üzerine sadece TBMM Başkanının davet edilmesi ile yetinildiği de kaydedildi.

Köşk kaynakları yemeğin son gelişmeler üzerine organize edilmemiş olmasına karşın, son gelişmelere odaklı geçtiği ve hukukun temel ilkeleri ve üstünlüğüne riayet edilmesi konusunda önemli bir görüş alışverişinin gerçekleştiğini kaydettiler.


BİZ DE İLK KEZ BİR ARADAYIZ

Yüksek yargı organlarının başkanları ve özellikle de askeri yargı temsilcileri; yemeğin oldukça yararlı olduğunu ve kendilerinin de ilk kez bu toplantı sayesinde bir araya geldiklerini belirttikleri toplantı sırasında; gündemde yer alan tüm konuların konuşulduğu da kaydedildi.


HERKES PAYINI ALDI

Çankaya zirvesinde herhangi bir erkin doğrudan eleştiri konusu edilmediği ancak yapılan eleştiri ve değerlendirmelerden, “herkesin payına düşeni aldığı’ yorumunu yapan katılımcıların; “önemli olan görüşlerin açıkça paylaşılması ve herkesin düşüncelerini rahatça ortaya koyması. Bu anlamda bu toplantı yararlı olmuştur” dedikleri de belirtildi.

internethaber




Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs