Baykal'a cevap: Hariçten gazel okuma | " /> Baykal'a cevap: Hariçten gazel okuma | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'a cevap: Hariçten gazel okuma

21 Ocak 2009 18:30 tsi
Baykal'a cevap: Hariçten gazel okuma Hollanda Adalet Bakanı'nın davetlisi olarak Hollanda'ya giden Adalet Bakanı Şahin, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ergenekon soruşturması ile ilgili TBMM'de komisyon kurulması çağrısını yapan CHP Lideri Deniz Baykal'a cevap veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin “Lütfen kimse hariçten gazel okumasın. Yargının işine karışmasın. Herkes kendi işine baksın” dedi.

Ergenekon soruşturması ile ilgili TBMM'de komisyon kurulması çağrısı yapan CHP Lideri Deniz Baykal'a cevap veren Bakan Şahin, yargıya intikal etmiş konularda yasama organında görüşme yapılamayacağını belirtti. Şahin, “Anayasanın 138. maddesi okunduğunda böyle bir çalışmaya hiç ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ve Ergenekon davası şu anda yargının elinde olduğunu ve yargılamanın devam ettiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

KİMSE HARİÇTEN GAZEL OKUMASIN

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin “Her zaman tekrarladığım bir cümleyi tekrarlamak durumundayım. Türk yargısı, hakimler ve savcılarımız yasaların kendilerine verdikleri sınırlar içerisinde verilen görevi büyük bir titizlikle yerine getiriyorlar. Lütfen kimse hariçte gazel okumasın. Yargının işine karışmasın. Yargı, yargılama işini yapan hakim ve savcılarımız, ne yaptıklarını, ne yapacaklarını biliyor. Herkes kendi işine baksın ” dedi.

ÇOK ÜZÜLDÜM

Uludağ'da kayak yaparken hayatını kaybeden Ümit Özgen'in yerinin tespiti sırasında yaşanan gecikme ve ihmallerle ilgili olarak bugün gazetelerde yer alan iddiaları değerlendiren Bakan Şahin, bu haberleri gazetelerden öğrendiğini ve bir gencimizin kayak yaparken hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Bakan Şahin “Gerçekten bir ihmal var mı? Yok mu? Değerlendirmem mümkün değil. Bakanlığım bu konuda çıkan haberleri ve görev ihmalleri ile ilgili iddiaları ihbar kabul eder. Hatta benim bu konuda talimat vermemi beklemeden Adalet Bakanlığı Ceza İşler Genel Müdürlüğü işlem yapar. Sanırım bu konuda ilgili genel müdürlük bir işlem yapacaktır” dedi.

DOSYA ÖNÜMÜZE GELDİĞİNDE KARAR VERİRİZ

'Ermenilerden özür' kampanyası ile ilgili dava açılabilmesinin kendisinin iznine bağlı olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, kendisine bu konuda her hangi bir dosya ulaşmadığını söyledi. Şahin “ Bana izin verecek misin vermeyecek misin derseniz şimdiden ihsasi reyde bulunmamı istemiş olursunuz ki incelemeden hem iç hukukumuz hem de Türkiye'nin altına imza koyduğu uluslararası anlaşmalar bağlamında bunu incelemeden bir değerlendirme yapmayız. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bu konularda tecrübeli hakimler kanalı ile ciddi bir çalışma yapıyor. Dosya önümüze geldikten sonra karar veririz. Şu anda bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

İDDİALARIN SAHİPLERİ BUNLARI İSPATLAMALI

Ölüm kuyuları ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Şahin şunları söyledi: “Bir takım iddialar var. Bu iddialarda bulunan kişilerin ciddiliği ve samimiliği de ayrıca tartışma konusu. O bakımdan sanki Türkiye gayri hukuki işlerin çokça yapıldığı bir ülke izlenimini vermeye çalışanlar var. Tabi ki bunlara karşıda Türkiye'deki yetkili makamlar duyarlı olmak mecburiyetindedir. Her iddiayı mutlaka araştırırız. Silopi'de de BOTAŞ sınırları içerisinde bir takım asit kuyularında insanları iki binli yıllarda yakıldığı iddiaları var. Bununla ilgili Silopi Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma dosyası açtı. Ancak bu iddiada bulunlar iddialarını ispata yönelik Cumhuriyet savcılığına herhangi bilgi ve delille gelmediler. Hatta Cumhuriyet savcılığı 'Peki nerededir? en azından mevkiini gösterin biz oralara kazı yaparak bu iddiaları araştıralım' dediği halde şu ana kadar benim dün aldığım bilgiye kadar bu konuda iddia sahipleri bir ciddi harekette bulunmadılar “ dedi.

UÇAKTA 20 DAKİKA MAHSUR KALDI

THY'nin TK 123 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçağıyla saat 12. 10'da Ankara'dan İstanbul'a gelen Mehmet Ali Şahin, içinde bulunduğu uçak iç hatlar terminalindeki 102 numaralı körüğe yanaşamadı. Uçağın körüğe yanaşamaması üzerine Bakanın da aralarında bulunduğu yolcuların arka kapıdan merdivenle indirildi. Şahin, bu sırada 20 dakika uçakta beklemek zorunda kaldı. Şahin VIP Salonu'nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduktan sonra THY'nin tarifeli seferiyle saat 13.50'de Amsterdam'a gitti.

yenişafak



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs