En Sıcak Konular

Şahin: "Herkes kendi işine baksın"

21 Ocak 2009 15:43 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Türk yargısı görevini yapıyor. Herkes kendi işine baksın, hiç kimse hariçten gazel okumasın" dedi.

Bakan Şahin, Hollanda Adalet Bakanı'nın davetlisi olarak Amsterdam'a gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, üniversite öğrencisi Ümit Özgen'in Uludağ'da kaybolduktan sonra donarak ölümünde ihmal olduğuna ilişkin iddialarla ilgili olarak, "Olaydan büyük üzüntü duydum. Bakanlığım bu haberleri ihbar olarak kabul eder. Sanırım ilgili genel müdürlük bir işlem yapacaktır" dedi.

Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Baykal'ın Ergenekon davasıyla ilgili bir meclis komisyonu oluşturulması konusundaki sözleriyle ilgili bir soru üzerine, "Yargıya intikal etmiş konularda yasama organında görüşme yapılamaz. Anayasa'nın 138.maddesi okunduğunda böyle bir çalışmaya hiç ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğiniz dava şu an yargının elindedir. Nitekim yargılama devam ediyor.Ben her zaman tekrarladığım bir cümleyi bu soru üzerine tekrarlamak durumundayım. Türk yargısı, hakimler ve savcılarımız yasaların kendilerine verdikleri sınırlar içerisinde kendilerine verilen görevi büyük bir titizlikle yerine getiriyorlar. Lütfen hiç kimse hariçten gazel okumasın, yargının işine karışmasın. Yargı, yargılama işini yapan yargıç ve savcılarımız ne yaptıklarını biliyorlar, ne yapacaklarını biliyorlar. Herkes kendi işine baksın" diye konuştu.

Bakan Şahin, basına "Silopi'de ölüm kuyuları" olarak yansıyan haberlere ilişkin bir soru üzerine de, ilgili savcılığa bu iddiaları ispatlayacak bir delille gelinmediği kaydederek, başvuruda bulunulmadığını söyledi.




Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs