gizli Thule'un bir parçası mı? | " /> gizli Thule'un bir parçası mı? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon gizli Thule'un bir parçası mı?

21 Ocak 2009 15:26 tsi
Ergenekon gizli Thule'un bir parçası mı? Aziz Üstel'in köşesinde bugün ortaya koyduğu iddia dikkat çekici. Ergenekon örgütünün bilinmeyen geçmişine parmak basan Üstel, aslında daha önce tartışılmış bir konuyu su üstüne çıkardı. Bakın o konu neydi?

Barnabas İncil'i Aziz Üstel'in ortaya attığı iddiayla tekrar gündeme geldi. Üstel yazısında Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi, Veli Küçük ve Barnabas İncil'i arasındaki ilişki ağını sorgulamıştı. Peki Barnabas İncili nedir?

Üstel'in yazısı için lütfen buraya tıklayın

Netpano bu konuda şunları yazmıştı: Hıristiyanlık tarihinde çok önemli bir isim olan Barnabas’ın kimi kaynaklara göre Hz. İsa’nın 12 havarisinden birisi, kimine göre de havarilere yakın bir isim olduğunu ifade eden Aydoğan Vatandaş, “Barnabas’a ait bir İncil’in varlığı bilinse de Hıristiyanlar bunun Ortaçağ’a ait olduğunu ve Müslüman birisi tarafından yazıldığını iddia etmektedir” dedi. Bunun gerekçesini ise bu İncil’in o döneme ait izler taşıyor olmasına bağlayan Vatandaş şunları söyledi: “Türkiye’de 1983 senesinde Hakkari’de bir mağarada lahit içinde el yazması bir İncil bulundu. Yapılan karbon testi sonrasında İncil’in birinci yüzyıla ait olduğu belirlendi. Testin ardından güvenlik güçleri İncil’e el koydu ve tercüme çalışmaları durduruldu. İncil’de yazılanlar hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar için önemli.”

GİZLİ ÖRGÜT

Romanı okuyanların gerçekten bir Barnabas İncili’nin olduğu ve hiçbir şeyin görüldüğü gibi olmadığını anlayacaklarını kaydeden Vatandaş, Barnabas’ın İncili’ni merkeze alarak 2. Dünya Savaşı’na da göndermeler yapıyor. Savaş sırasında Türkiye’de yaşananlara da değinen Vatandaş, o dönemde oluşturulan gizli bir örgütle ilgili bilgilere de romanda yer veriyor. Geniş bir araştırma süreci sonrasında 3 yılda tamamlanan “Kayıp Kitap Barnabas’ın Sırrı”, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin Alman yanlısı bir politika izlemesinin nedenlerini de ortaya koyuyor. O dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya ile gizli örgütün baronu arasındaki ilişkilerin anlatıldığı romanla ilgili olarak Vatandaş şu çarpıcı açıklamayı yapıyor: “Türkiye savaşa katılmadı diye bilinse de, Almanya’ya gizli bir destek verilmiştir. Savaşı kaybetmesinin ardından Almanya’ya savaş ilanı yapılmıştır. O dönemde Almanya’da kurulan gizli örgütün bir benzeri Türkiye’de de kurulmuştur. Örgüt, Ruslarla mücadele etmiştir.”

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'ın 2007 tarihli "Ergenekon, Thule ve ‘Kayıp Kitap- Barnabas’ın Sırrı" başlıklı köşe yazısı ise Ergenekon ile Barnabas'ın sırrı arasındaki bağlantıyı vurguluyordu. Gönültaş yazısında Ergenekon örgütü ile ilgili bir detaya dikkat çekmişti:

"Aydoğan Vatandaş, Ergenekon örgütü ile Hitler'i iktidara getiren Thule örgütü arasında da şaşırtıcı bağlantılar kuruyor. Thule'nin Almanya'yı Hristiyanlık öncesi Pagan köklerine götürmeye çalıştığı belirtilirken, Ergenekon'un ise Türkleri Şaman köklerine götürmeye çalışan bir örgüt olduğu, her iki örgütün kurucusunun da aynı kişi, Baron Rudolf Von Sobbettondorf olduğu anlatılıyor. Romanda ihsan Albay, bilgisayar dahisi Savaş Aslan, gizemli yazar Melih Güler, Parapsikolojik yöntemler kullanan Mavi Masa örgütü gibi yerel karakter ve kurumların yanında Hitler'i iktidara getiren ünlü Thule örgütünün kurucusu Baron Rudolf Von Sobettondorf, Rus Gizli sevisi GRU`dan Wladimir Putin`e kadar herkes bu olay örgüsünün içinde."




Bu haber 1,208 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs