kara kedi’si kim? | " /> kara kedi’si kim? | "/>

En Sıcak Konular

Moskova’nın ‘kara kedi’si kim?

21 Ocak 2009 15:04 tsi
Moskova’nın ‘kara kedi’si kim? Medvedev Devlet Başkanlığını, Putin’de Başbakanlığı devraldığı ‘andan’ bugüne, Kremlin liderlerinin arasının eninde sonunda bozulacağına ilişkin tevatür, başka bir boyuta geçmiş bulunuyor. ‘Temenni’ mi gerçek mi, karar sizin?

Kızıl Meydan’ın hemen arkasında, Kremlin’in bol dedikodulu sokaklarında her ne kadar Vladimir Putin’in “döneceği” günün hesapları yapılıyor olsa da, ve her ne kadar Dmitriy Medvedev’in altına imza attığı ‘anayasal gelecek düzenlemeleri’ bu beklentiye uygunsa da...

İkili arasında “illa” kara kedi arayışları bitmiş değil. Medvedev-Putin görev takası yapılacağı güne kadar da süreceğe benziyor. Çünkü yine öyle başlamıştı.

Ancak Kremlin’de iki başylılık olduğunu söyleyen tevziratların bir kısmı bizzar Rusya’dan kaynaklanıyorsa da hallice bölümü Batı kaynaklı.

Şimdi Rusya ile Avrupa arasında yaşanan doğalgaz krizi vesilesiyle ortaya atılan bir başka çekişme haberi bulunuyor. Buna göre krizde başrolü oynayan kişi Putin.

Medvedev ise işe hiç karışmadığı gibi, hayli uzakta kaldı. Oysa Gazprom’un eski Başkanı olan Medvedev’in duruma vaziyet etmesi en beklenen gelişmeydi. Tersine Medvedev kayak yapmaya gitti.

Tabii bu durum önce Batılıların dikkatini çekti. Beklendiği gibi Moskova’da bir iki başlılık mı başlamıştı? İngiliz The Guardian gazetesine göre-ki bu konuda daha iyi bir başka ağız bulunamaz-Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin’in birbirinden uzaklaştığını iddia etti.

Aslında iddianın çok elle tutulur verileri bulunmuyor. Sadece, “Neden Medvedev bu krize karışmadı” diye sorulup, arkası iktidar anlaşmazlığına, daha doğrusu olası anlaşmazlığa bağlanıyor.

İngilizler’e göre başka işaretler de var. Örneğin krizin zirve yaptığı bir anda Medvedev’in televizyona çıkması gibi. Halka seslenmesinde bir sorun yok ama bu konuşmada krizin adını bile ağzına almaması garipseniyor.
 

Aslında özetle söylenen; Putin’in aktif, Medvedev’in pasif olduğu. Bundan ikilik çıkar mı denebilir. Fakat kısa süre önce de yine bir İngiliz Gazetesi olan The Financial Times, Putin ve Medvedev arasında sorunların olduğunu, Putin ile birlikte karar alma mekanizmasından uzaklaştığını ve ekonomik krize karşı alınan önlemlerin yavaş hayata geçmesinden dolayı Putin’i eleştirdiğini kaleme almıştı.

Şu an için yine de elle tutulur bilgiler bulunmuyor Moskova’da dolaşan kara kedi ile ilgili olarak. Ama The Guardian’da yayınlanan makaleye göre, sadece bir kaç ay içinde bunun dellileri ortaya çıkacak.

Bugün ise Batı’dan Rusya’ya yönelik bu analizler, daha çok “temenni” gibi gözüküyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs