Milli görüş tasfiye edildi | " /> Milli görüş tasfiye edildi | "/>

En Sıcak Konular

Mahir Kaynak: Milli görüş tasfiye edildi

21 Ocak 2009 14:34 tsi
Mahir Kaynak: Milli görüş tasfiye edildi Üç günlük mülakatının son gününde, eski MİT çalışanı Mahir Kaynak gene olay yaratacak iddialarda bulundu!

Mine Şenocaklı / Vatan

Milli Görüş’ün asıl yuvalandığı yer Almanya’dır... Almanya’dan beslenmiş ve destek görmüştür. Ama başka ülkeler Erbakan’ı bertaraf etmek suretiyle Milli Görüş’ü tasfiye ettiler. Aynı tabana Amerika’nın politikasını empoze ettiler...

Sizce Deniz Feneri davasında yol alınabilecek mi? Yoksa Ergenekon davası için söylediğiniz bu dava için de geçerli mi olacak? Yani üstüne gidilmeyecek mi?


Hayır. Zannediyorum yol alınacak. Bakınız, Almanya tarafından başlatıldı bu operasyon değil mi? Halbuki geçmişte, Milli Görüş zamanında Almanya’dan Türkiye’ye birçok paralar geldi, hiçbirine ses çıkarmadılar. Bu yeşil sermaye denilen paralar yıllarca çantalar dolusu taşındı. Bankalar üzerinden geldi, havaleler yapıldı. Alman istihbaratı bunlardan tamamen habersiz miydi? Hiç bunlara karışılmadı. Peki ne oldu da dava birdenbire ortaya çıktı?

O zaman şimdiye kadar beklediler?


Evet. Demek ki şimdi AKP hükümetiyle siyasi bir uzlaşmazlıkları var. O da şu; Deniz Feneri’nin kadroları AKP’ye yakın. Halbuki Almanlar AKP’ye yakın değiller. AKP’yi cezalandırdılar. Dikkat ederseniz Deniz Feneri davasında töhmet altında bırakılanlar hep AKP çizgisindekiler. Halbuki Milli Görüş iktidardayken o kadar çok ekonomik ilişkileri var ki Almanya’yla!

Yani Almanya bilerek şimdiye kadar sustu, olanları görmezden geldi. Çünkü işine öyle geliyordu?

Evet. AKP’ye zarar vermek için dosyaları ortaya çıkardılar... Almanya’nın Türkiye’ye yönelik en büyük operasyonu Milli Görüş’tür. Milli Görüş bir araçtır, tamamen Almanya desteklemiştir, beslemiştir. Refah Partisi’nin, yani Milli Görüş’ün asıl yuvalandığı yer Almanya’dır. Çünkü Almanya’nın Türkiye üzerinde egemenlik kurmak ve etki alanlarını genişletmek gibi bir çabaları vardır. Bu da gayet doğaldır.

Peki bundan sonra ne olacak?

Milli Görüş’ü tasfiye ettiler.

Ediyorlar mı, ettiler mi?

Ettiler.

Milli Görüş bitti diyebilir miyiz?

Evet.

Almanya’nın isteğiyle mi bitti?

Hayır. Almanya’yı başka ülkeler yendiler orada. Erbakan’ı bertaraf etmek suretiyle Milli Görüş’ü tasfiye ettiler. Aynı tabana, yani Refah Partisi’nin tabanına bir Amerikan politikasını empoze ettiler.

O zaman AKP için, ‘Milli Görüşçü değil’ diyebilir miyiz?

Hayır. Refah’ın da, AKP’nin de ideolojileri Milli Görüş’e dayanıyor. Ama önemli olan ideolojiler değil, uygulanan siyasettir. Refah, Amerika karşıtıydı, AKP ise değil.

Türkiye, Fethullah Hoca’yı göndermekle büyük hata yaptı

Emniyet Teşkilatı içinde ciddi bir Fethullah Gülenci örgütlenmenin varlığından söz ediliyor. Sizce doğru mu?

Böyle bir teşebbüs olabilir. Bunun mutlaka hükümet tarafından tasfiye edilmesi lazım. Emniyet gibi teşkilatları devlet olarak elde tutmak gerekir, parti olarak değil. Bir devlet gücünü parti olarak ele geçirmekten daha yanlış bir şey olamaz. Devlet teşkilatlarının içerisinde birtakım grupların olması son derece yanlıştır. Polisin içindeki, askerin içindeki, istihbaratın içindeki her fert devletin politikalarını gütmelidir. Dışarıdan güç almamalıdır.

Yani?

Cemaatlerden, mason locasından veya başka bir yerden emir almamalıdır. Bu teşkilatlar öyle organize edilmelidir ki, kim devleti kontrol ediyorsa, kim hükümet olmuşsa onunla ahenk içinde çalışsınlar. Aksi takdirde o insanlar devletin değil, tabi oldukları cemaatin amaçlarına göre hareket ederler. Tabii o cemaatin amaçları her zaman devletin amaçlarıyla üstüste çakışmaz.

Fethullah Gülen örgütlenmesi CIA destekli bir örgütlenme olabilir mi?

Şöyle söyleyeyim; herhangi bir örgütlenme birisinin işine yarayabilir. Önemli olan onun işine yarayıp yaramaması değil, onun tarafından yönetilmesidir. Burada Türkiye çok ciddi bir hata yaptı, Fethullah Gülen’i Türkiye’de tutmak yerine, dışarıya gitmeye mecbur etti. Halbuki o Türkiye’de kalacaktı, Türk devleti onunla ilişki kuracaktı. O zaman şöyle bir yazı yazmıştım. ’Av partisi’ başlığıyla... Dedim ki asilzadeler ava giderken, birileri gürültü çıkarır ve av hayvanlarını onların önüne sürerler, ama kendilerinin avlanma hakkı yoktur. Fethullah Hoca’yı gönderdiler av olarak, onu avlayacak olanların eline verdiler. Çok kötü bir şey yaptılar.

Türkiye’de olmalıydı yani?

Evet. Ve bunu yapanlar aslında Türkiye aleyhine çalışanlar. Yani birtakım kişiler onu tehdit ettiler, mahkemeye verdiler. Şeriat devleti kuruyor diye içeri atacaklardı, kaçmak zorunda bıraktılar. Bu yanlıştır. Yani bir fikir hareketi varsa, o Türkiye içinde olmalıdır ve devletle irtibatlı olmalıdır. Şimdi siz iyi mi ettiniz yani başka bir ülkede oturmasına imkan vererek? Oranın her türlü şantajına maruz. Siz de olsanız onlara taviz verirsiniz.

Ne gibi?

Verip vermediğini bilmiyorum. Ama kim olsa bazı tavizler verir.

Peki Fethullah Gülen sizce Türkiye için tehlike oluşturuyor muydu?

Hayır. Eğer tehlikeyse şu anda daha büyük bir tehlike değil mi yani? Bu tehlikenin o yurtdışında diye azalması söz konusu mu? Hiç öyle bir şey yok. Ben Türkiye içinde de fikir akımlarını hiçbir şekilde tehlike olarak görmem. Bir fikir akımının tehlikeli olması, bir başkasının onu yönlendirmesiyle olur. Yani benim yerli komünistle de hiçbir ihtilafım yoktur, yerli sosyalistle de, yerli dinciyle de... Ama yabancı, en beğendiğimiz ideolojiden de olsa benim için tehlikelidir. Devlet için tehlikelidir.



Bu haber 1,687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs