''ince ayar'' yapacak! | " /> ''ince ayar'' yapacak! | "/>

En Sıcak Konular

Gül zirvede ''ince ayar'' yapacak!

21 Ocak 2009 13:01 tsi
Gül zirvede ''ince ayar'' yapacak!

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Gül’ün yargı, yürütme ve yasama organlarının başkanlarına verdiği yemekli toplantıyı değerlendirdi.

Ankara’daki erkler zirvesiyle ilgili olarak NTV’de yazı işleri programına katılan Fehmi Koru, zirvede Cumhurbaşkanı’nın yargı ve yürütme arasında Ergenekon soruşturması ile ilgili yapılan tartışmalara “İnce bir ayar” yapmak istediğini söyledi.

Koru “Son zamanlarda yürütmenin başı olan başbakanla bu arada başka devlet kurumlarının çok önemli isimleri arasında bir mutabakat anlamını taşıyan orta düşünceler ifade edilmişti. Ancak yargı konusunda yargıdan gelen sesler biraz farklı olabiliyordu. Zannediyorum bu ince ayar bu zirvede gündeme gelecektir” dedi. 

NTV’deki Yazı İşleri programında Mirgün Cabas ile Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Gül’ün yargı, yürütme ve yasama organlarının başkanlardına verdiği yemekli toplantıyı değerlendirdi.

Fehmi Koru şunları söyledi: “Herkesin ayrı ayrı düşüncelerini ifade ettiği bir ortamdan geçiyoruz. Dikkat ederseniz son zamanlarda yürütmenin başı olan başbakanla, başka devlet kurumlarının çok önemli isimleri arasında bir mutabakat anlamını taşıyan ortak düşünceler ifade edilmişti. Ancak yargı konusunda, yargıdan gelen sesler biraz farklı olabiliyordu. Zannediyorum bu ince ayar bu zirvede gündeme gelecektir.

Tek bir maddesi olduğunu düşünmüyorum ben bu konunun. O bakımdan da ‘yılbaşı zirvesi’ adı verilmesi belki daha isabetli. Netice itibariyle devletin en önemli organlarının demokrasilerdeki kuvvetler ayrımı ilkesini yine koruyarak ama zirvede de bir araya gelerek konuşabileceğini göstermesi her bakımdan önemli. Cumhurbaşkanı, devletin kurumları arasında ahengi sağlamakla görevli anayasaya göre. Bu ahengin herhalde ince ayarları yapılacak olan bu yemekli toplantıda söz konusu olacak.”

ntv



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs