En Sıcak Konular

Danıştay saldırısında flaş gelişme!

21 Ocak 2009 12:16 tsi
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarıyla ilgili 8 sanığın yeniden yargılanmasının 23 Mart’ta yapılmasına karar verdi. Mahkeme, Ergenekon davasının iddianamesi, dava dosyası ve duruşma tutanaklarını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak, Ergenekon davasının iddianamesi, dava dosyası ve duruşma tutanaklarının birer suretinin istenmesini kararlaştıran mahkeme, aynı mahkemeden, Ergenekon davası ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki Yargıtayın bozma kararıyla ilgili görüşünü bildirmesini de istedi. 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkındaki kararı bozmasının ardından, yeniden mahkemeye gelen dava dosyasına ilişkin incelemesini tamamladı.

Duruşma tarihini 23 Mart olarak belirleyen mahkeme, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, İsmail Sağır ve Tekin İrşi’nin, duruşma gün ve saatinde mahkemede hazır bulundurulmaları ve bu sanıklara Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bozma ilamının tebliği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına karar verdi.

ERGENEKON’LA İLGİLİ BELGELER İSTENDİ
Mahkeme, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamında; CMK’nın 250. maddesi ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin 10 Temmuz 2008 gün ve 2008/968 esas numaralı iddianame içeriğine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan Ergenekon davası ile Danıştay saldırısı davası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun belirtilmesi nedeniyle öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk olduğu hususuna işaret edildiğini anımsattı.

Danıştay saldırısı davasının iddianamesi, karar ve Yargıtay bozma ilamının da eklenerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, Ergenekon iddianamesi, dava dosyasının ve duruşma zabıtlarının birer suretinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

BOZMA KARARIYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜ SORDU
Mahkeme, yine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden “usul ekonomisi” dikkate alınarak, “bozma ilamına uyulması durumunda”, Ergenekon davası ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki Yargıtay’ın bozma kararıyla ilgili görüşünü bildirmesini de istedi.

Mahkeme, mağdurlar Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Ayla Günenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu ile sanıklar ve müdahiller vekillerine, duruşma gün ve saatinde hazır olmaları yönünde davetiye çıkartılmasına karar verdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararı oy birliğiyle bozmuştu.

Dairenin kararında, “tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan (Ergenekon) davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna” işaret edilmişti.

aa

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs