En Sıcak Konular

Emekli Albay'dan zehir gibi söz!

21 Ocak 2009 11:24 tsi
JİTEM'ci Albay Kırca'nın ölümüyle başlayan tartışmalara silah arkadaşları da katıldı. İşte emekli bir Albay'ın sözleri;

Emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın intiharıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Tartışmalara bu kez de Kırca'nın silah arkadaşı emekli Albay Aziz Ergen katıldı. Bölgede uzun yıllar görev yapmış olan Ergen, önce itirafçıyı suçladı ardından da TSK'ya sitem etti.

Askeri lojmanlardaki evinde intihar eden emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın silah arkadaşı emekli Albay Aziz Ergen, Kırca'nın intiharıyla ilgili olarak PKK itirafçısını suçladı. Olağanüstü Hal Bölgesi'nde uzun yıllar görev yaptığını söyleyen Ergen, dönemin valilerini faili meçhuller için göreve çağırdı.

İşte emekli Albay Ergin'in katıldığı televizyon programındaki sert sözleri;

Abdülkerim Kırca albayım, 1992 yılından beri tanıdığım silah arkadaşım. Allah rahmet eylesin, ailesinin ve Türk milletinin başı sağolsun.

Kendisi yüksek ve sağlam bir karaktere sahip. Yine derin bir mesleki tecrübeye sahip. Kahramanlığı devlet övünç madalyasıyla tesçil edilmiş, askerlik anlayışı da üstün disiplin anlayışıyla temayüz etmiş bir subaydır.

GAZİLER İÇİN MORAL KAYNAĞIYDI

Kendisi yaptığı görevler itibariyle hem Doğu ve Güneydoğu Bölgesin'de yine diğer bölgelerde son derece başarılı görevlerde bulunmuştur. PKK terör örgütünün Akdeniz Bölgesi'nde, turizme yönelik vuracağı darbeye karşı, o bölgede görev yaparken; 1998'de girdiği çatışmada ne yazık ki gazi olmuştur ve belden aşağısı felç olmuştur. Albayım yaklaşık 10 yıldan beri tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmekteydi. Gazilere de moral ve motivasyon olarak örnek oluyordu.

İTİRAFÇIYI SUÇLADI

Öncelikle bu itirafçı yurt içinde herhangi bir suç duyurusunda bulunmuyor. İsveç'e 1998 yılından sonra PKK tarafından çağrıldı. Zaten biz 2000'li yıllarda Doğu'da görev yaparken, bunu o bölgedeki evlerden de ROJ TV'den MED TV'den bu Abdulkadir Aygan'ın açıklamalarını dinliyorduk. Yani PKK'nın ağzıyla gündemi yorumluyor. Birileri de bu itirafçıya itibar ediyor.

"EĞER CİNAYET VARSA AÇIKLANSIN"

Doğu ve Güneydoğu'da 15 yıl süreyle istihbarat timleri faaliyet gösterdi. Hiçbir faaliyet Olağanüstü Hal Valiliği'nden izinsiz yapılmamıştır. Bu 10 yılın tamamında Olağanüstü Hal Valiliği görevliydi. Bu valiler çıkıp açıklaması yapması lazım. Eğer orada gizli bir silah satışı olmuşsa, eğer orada birilerinin kafasın asıkılmışsa, çıkıp konuşsular.

"TSK'YA SİTEM"

Silahlı Kuvvetler neden talep etmiyor bunlardan (dönemin valilerinden). Jandarma Genel Komutanlığı bunlardan talep etmesi lazım. En doğal hakkıdır; çünkü emniyet ve asayiş yönünden Olağanüstü Hal Valiliği'ne karşı sorumluyduk biz. Onların bilgisi dışında hiçbir faaleyet yapılamazdı. Ama ne zaman ki 2002'den sonra olağan üstü hal valiliği kalktın sonra 2005'te Şemdinli'de başlamak üzere hepimiz hedef gösterildik orada.

internethaber



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs