En Sıcak Konular

TRT Şeş yüzde 60'a dayandı

21 Ocak 2009 10:06 tsi
Yayın hayatına atıldığı günden buyana bölgeden olumlu tepkiler alan TRT’nin Kürtçe kanalı Şeş TV’nin izlenme oranının yüzde 60 olduğu belirlendi.

Son 15 gün içinde Doğu ve Güneydoğu’da TRT tarafından yaptırılan anket ve kamuoyu yoklamasında kanalın izlenme payının arttığı belirlendi.

Yayın hayatına atıldığı günden buyana bölgeden olumlu tepkiler alan TRT’nin Kürtçe kanalı Şeş TV’nin, bölgede izlenme oranının yüzde 60’a yükseldiği belirlendi. Son 15 gün içinde, Doğu ve Güneydoğu belgesinde TRT Şeş ile ilgili TRT tarafından yaptırılan anket ve kamuoyu yoklamasında, bu kanalın yüzde 60 civarında bir izlenme payına ulaştığı saptandı.

TRT, bu rakamı daha da yükseğe çekebilmek için anketten çıkan sonuçlara göre, halkın isteklerini de dikkate alarak ne tür film, dizi ve programlara ağarlık verilmesine yönelik bir çalışma da başlattı. Bu gelişme TRT’nin kanalının, bölgede ROJ TV’yi de geride bıraktığını ve terör örgütü PKK’nın da bu nedenle sık sık kendi yayın organlarında rahatsızlığını dile getirmesine neden olduğunu ortaya koyuyor.

TRT Şeş,  TRT-1’de yıllarca yayınlanan ‘’En Son Babalar Duyar’’ dizisini de kardeş kanalından transfer etti. ‘’En Son Babalar Duyar’’ yıllarca izleyicilerin gözdesi olmuştu. Herşeyi en son öğrenen evin reisi Ali Erkazan, durumu idare etmeye çalışan anne Ayşegül Atik, dertli aşık Al Sunal, üçkağıtçı damat Levent Ülgen’in rol aldığı dizi Şeş TV’de, ‘’Herî Dawî Bav Dibîhîze" adıyla ekrana geliyor. Dizide, Ali Erkazan, Ali Sunal, Ayşegül Atik, Arzu Balkan, Levent Ülgen, Sarp Apak,  Altan Günbay gibi isimler rol alıyor.

ÖZAL BELGESELİ
TRT Şeş’de bu hafta ayrıca ‘’Turgut Özal "Belgeseli’’ de ‘’Reîsê Cumhûrê 8.emîn: Turgut Özal" adıyla ekrana gelecek.  İstiklal marşı ile 06.00’da günlük yayınına başlayan TRT 6 da önce çizgi filmler yayınlanıyor. Ardından Futbol Efsaneleri, gençlik programları, Hava Durumu ve 07.00 haberleri veriliyor. Klip ve filmler ile devam eden yayın ‘’Rojiname’’ adlı program ile kadınlara yöneliyor. ’Zeki Alasya, Nejat İşler, İclal Aydın gibi sanatçılrın yer aldığı 2001 yapımı ‘’Dedem Gofret ve Ben’’ dizisi de yayın akışı içine alındı. TRT 6’da geceleri de belgesel ve yabancı filmler yayınlanıyor. 01.00’den sonra günlük programdaki bazı programların tekrarları bulunuyor…

gazeteport



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs