En Sıcak Konular

Bush ve Cheney yuhalanarak gönderildi

21 Ocak 2009 09:21 tsi
"Nihayet hem Amerika hem de dünya kurtuldu bunlardan" diyenler, sevinçten dansetti.

Yalnızca Amerika için değil dünya açısından da tarihî bir güne tanıklık eden başkent Washington'daki manzara görülmeye değerdi.

FBI'ın kayıtlarına göre iki milyon civarında kalabalık selinin aktığı Kongre binası (Capitol Hill) önünde zaman zaman izdiham yaşandı. Araç trafiğine kapatılan Washington'a ulaşım yalnızca metro hatlarıyla sağlandı.

Normal zamanda 20 dakikada alınan mesafeyi tören günü metrolar iki saatten fazla sürede kat edebildi. Washington'u dolduran kalabalığı taşımakta zorlanan metro, bir kişiye vagonlardan birinin çarpması üzerine iki istasyonunu kapattı.

Yaya olarak Kongre binası çevresinde de adım atmak mümkün değildi. Kongre çevresi güvenlik gerekçesiyle barikatlarla çevrilirken alana giriş kontrollü olarak izin verildi. Tören günü başta FBI, gizli servis, eyalet ve yerel polisler olmak üzere toplam 40 bin güvenlik görevlisi mesai yaptı.

Hava sıcaklığı yemin töreninin bitimine kadar eksilerde seyir ederken birçok insanın tören alanına battaniyelerle geldiği gözlendi. Soğuklar halkı yıldıramadığı gibi alana çocuklarıyla gelenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Amerika'nın dört bir yanından on bin otobüsün başkente geldiği iddia edilirken tören alanının çevresindeki binaların odaları da kiraya verildi.

Törende yuhalanan iki isim

Görevi teslim eden Başkan George Bush ve yardımcısı Dick Cheney kalabalık tarafından yuhalandı. Başkan Bush protokole gelişinde de son defa Kongre ve Beyaz Saray üstünde helikopterle turlatıldığında da halktan "yuh" sesleri yükseldi.

Kalabalık "Nihayet hem Amerika hem de dünya kurtuldu bunlardan" diye Bush ve Cheney'ye olan kızgınlıklarını dile getirirken bazılarının sevinçlerinden dans ettikleri gözlendi.

ajanslar



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs