tarihi zirve | " /> tarihi zirve | "/>

En Sıcak Konular

Çankaya'da tarihi zirve

21 Ocak 2009 08:27 tsi
Çankaya'da tarihi zirve Ergenekon tartışmaları tırmanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 104. maddesinde belirlenen görevi çerçevesinde, yasama, yürütme ve yargıyı bugün öğle yemeğinde buluşturuyor...

Ergenekon tartışmaları tırmanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 104. maddesinde belirlenen "Cumhurbaşkanı, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir" görevi çerçevesinde, yasama, yürütme ve yargıyı bugün öğle yemeğinde buluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Konutu’ndaki öğle yemeğine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal’ı davet etti.

Köşk: Yeni yıl yemeği

Köşk kaynakları, bunun yeni yıl nedeniyle önceden planlandığını, bundan sonra da geleneksel olarak her yeni yılda yineleneceği bilgisini verdiler. Aynı kaynaklar, öğle yemeğinde tarafların sorunları ilk ağızdan dinleyip, bu sorunların çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının öngörüldüğü bilgisini de aktardılar. Kaynaklar, yemeğin Dışişleri Konutu’nda verilmesinin nedenini Çankaya Köşkü’nün bu tür dar ve kapsamlı yemekler için uygun olmamasına bağladılar ve YAŞ yemeklerinin de aynı yerde verildiğine dikkat çekti. 


Bugünkü Erkler Zirvesi’ne son günlerdeki gözaltılarla tırmanan Ergenekon operasyonuna ilişkin tartışmaların damgasını vurması bekleniyor. Köşk kaynakları da gündemdeki bütün konuların rahat bir atmosferde tartışılmasının planlandığı bu buluşmada, Ergenekon’un da gündeme gelmesinin normal sayılması gerektiğini söylediler.

Gül’ü de rahatsız etti

Kulislerde, Ergenekon tartışmalarının aldığı seyrin Cumhurbaşkanı Gül’ü de rahatsız ettiği konuşuluyor. Gül, Ergenekon operasyonlarının kilit ismi Tuncay Güney’in, CHP lideri Deniz Baykal’ın yanı sıra bazı eski Genelkurmay başkanlarını da ağır bir dille suçlandığı röportajının TRT’den yayınlanmasının ardından rahatsızlığını dile getirmişti. Gül, geçen hafta Cibuti Cumhurbaşkanı’nı kabulü sırasında bir soru üzerine "Gördüğümüz gibi bir çok insanın ismi sorumsuz şekilde TV ve gazetelerde gündeme gelmekte ve onlar zan altında bırakılmaktadır. Bundan da kaçınılması gerekir. Bu konuda hem resmi hem basın yayın kuruluşları, herkes çok dikkati olmalıdır. Çünkü bu işler bir kutuplaşmaya, polemiğe çevrilirse bunun büyük zararı olur" demişti. Ergenekon operasyonlarındaki bazı uygulamalara Yargıtay başta olmak üzere yargıdan da eleştiri sesleri yükselmişti.

Erklerin uyumunu gözetme görevi

YASAMA, yürütme ve yargıyı bugün Çankaya Köşkü’nde buluşturacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa’ya göre erklerin ’uyumunu’ gözetme görevi buluyor. Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkilerinin belirtildiği Anayasa’nın 104. maddesinde bu görev şöyle tanımlanıyor:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder; Anayasa’nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir."

Aynı maddede, Cumhurbaşkanı’nın bu görevi nedeniyle yasama, yürütme ve yargıya ilişkin yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler de tek tek sıralanıyor. 

hurriyet



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs