En Sıcak Konular

Eski polis müdüründen intihara ilginç yorum

20 Ocak 2009 22:33 tsi
Bir dönemin en ünlü polis müdürlerindendi. Şimdi ise MHP Gaziantep Milletvekili! Özdemir, intiharı bakın nasıl değerlendirdi.

İstanbul eski Emniyet Müdürü ve MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, devlete hizmet eden kişilerin Ergenekon operasyonu sırasında rencide edildiğini belirterek, “Bu tür insanlar şereflerine dil uzatıldığında kafalarına kurşun sıkarlar. Bak işte biri sıktı işte. Bu soruşturmayı yürütürken daha dikkatli olunması gerekir” dedi.

KURUP GÖNDERMİŞLER

Hasan Özdemir, Tuncay Güney’in ifadesi alındıktan kısa bir süre sonra kendisinin de emniyet müdürü olarak İstanbul’da göreve başladığını belirterek, “Ben bu Tuncay Güney denen adamın verdiği ifadeden hiç haberdar olmadım. Zaten ben Haziran ayında göreve başladım. Benden birkaç ay önce ifade vermiş. Ben o tarihte Ardahan Valisiydim. Göreve başlayınca da bu konuda hiçbir bilgi ulaşmadı bana” dedi.

Özdemir, “Bu adamı birileri kurup göndermiş. Ortalığı karıştırsın diye, gönderilmiş. Birilerinin adamı olduğuna inanıyorum. Ama benim haberim olmadı. Haberim olsaydı da bugünkü gibi düşünürdüm. Onun birileri tarafından, bir servis tarafından kurulmuş olduğunu düşünürdüm” diye konuştu.

AYKUT CENGİZ’E SORUN

Özdemir, “Bu konuda zaten dönemin yetkilileri karar vermiş. Ciddiye almamışlar. Doğrusunu da yapmışlar. Zaten ben görevde olsaydım da şube müdürleri bu konuda bana bilgi vermeden doğrudan savcılara konuyu götürebilirdi. Çünkü, adli bir konudur. Zaten istihbarat bakmış, takipsizlik vermişler. O dönemle ilgili ayrıntılı bilgiyi, neden takipsizlik kararı verildiğini ve bugün yeniden aynı konunun gündeme nasıl geldiğini savcı Aykut Cengiz’e sormak gerek” dedi.

Özdemir, yürütülen operasyon sırasında özensiz davranıldığını da belirterek, “Bu devlete şanla şerefle hizmet etmiş insanlar var. O insanları bugün farklı bir noktaya getirirseniz, onları rencide ederseniz, bu insanlar şereflerinden ödün vermez, tutar kafalarına sıkarlar. Zaten bakın biri sıktı bile…” diye konuştu.

internethaber



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,833 µs