ilk mesaj | " /> ilk mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Obama'dan ilk mesaj

20 Ocak 2009 20:19 tsi
Obama'dan ilk mesaj Obama, ABD Başkanı olarak yaptığı ve "Tanrı Amerikalıları korusun" diyerek bitirdiği konuşmasında "Müslüman dünyasına sesleniyorum" dedi ve devam etti...

Obama'nın başkanlık görevini devraldıktan sonra yaptığı konuşma:

"Değerli vatandaşlarım,

BURADA bugün gerçekten karşınızda bana verdiğiniz güven karşısında alçak gönüllü olmak durumundayım.bşakan Bush'a ülkemiz için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçiş töreninde gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Yeminimi ettim. ABD sadece yüksek mertebede olanların misyonunu sahiplenmedi. Biz ülkemizi kuranların ideallerini takip ettik. Bu hep böyleydi.

Şu an kriz içindeyiz, terörle savaşıyoruz, ekonomimiz çok zarara uğradı. Büyük mücadeleler veriyıoruz. Sağlık, eğitim ve enerji konusunda sıkıntılar var.

Bizim bu anlamda kendi topraklarımızda güven tesis etmemiz gerekiyor. Karşılaştığımız güçlükler çok fazla. Bunları kısa zamanda çözemeyiz ama unutmayın bunu eninde sonunda başaracağız. Biz bir araya geliyoruz. Çünkü korku yerine güveni seçtik.

Kötü tecrübeleri geride bırakmak istiyoruz. Geçmişte yaşananları bir yerde bırakmak gerekiyor. Genç bir nüfusuz. Elimizdeki değerleri ileriki nesillere bırakmak için zamanı geldi. Biz çok büyük bir ulusuz. Tanrı bize bu gücü verdi. Büyüklük de zamanla kazanılır.

Bizim önümüzde refaha ve özgürlüğe gitmek için uzun bir yol var. Çalışmak için yan gelip yatmayı seçmeyeceğiz. Bugünden itibaren üzerimizdeki tozları temizlememiz ve tekrar çalışmamız gerekiyor. Ekonomimiz çok kritik ve ciddi kararlar almamız gerekiyor.

Eski politikalar artık işe yaramıyor. Bizim hükümetimiz ailelere düzgün bir yaşam sağlamak için çalışacak. Bütün paralar akıllıca kullanılmalı. 1 dolar bile akıllıca kullanılmalı. Piyasalar hiçbir zaman özgürlüğğün önüne geçmemiştir. Ama bundan sonra daha akıllı olmalıyız.

Ortak savunma konusuna geldiğimizde, bizim güvenliğimizle ideallerimiz arasında bir karar vermemiz gerekiyor. Bizim atalarımız hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını bize öğrettiler. Biz asla o ilkelerden vazgeçmeyeceğiz. İnsanlar saygın bir gelecek yaşamak istiyorlarsa biz bütün dünyada bunun önderliğini yapacağız.

Nükleer tehditleri, küresel ısınmayı ve terörü bertaraf etmeyene kadar durmayacağız. Terör yapanlara diyorum ki; bizden güçlü değilsiniz. Bizler musevi, hıristiyan, müslüman, ateist hepimiz bir araya geldik. Müslüman dünyasına sesleniyorum. Bizler sizinle yeni bir çağ başlatıyoruz.

Yolsuzlukla, kandırmayla, savaşla güç elde edeceğini düşünenler... Sizlere karşı mücadele edeceğiz.
Fakir ülkelerin insanları.. Sizlerin karınlarınızı doyurduğumuz gibi zihinlerinizi de doyuracağız.

İşlerini kaybetmiş olan, çalışan insanlarımız... Karşımıza yeni zorluklar çıkacak.. Bunlarla hep birlikte mücadele edeceğiz.

Dünya değişti. Bizler de dünyayla birlikte değişmeliyiz. Yeni sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu zevkle üstleniyoruz. Gönüllü giriyoruz.

Kadınlar, çocuklar, erkekler, her ırktan ve milletten gelen vatandaşlarımız aynı yerde. 60 yıl önce benim gibiler restoranlara giremiyordu. Bugün artık çok değişti.

Bizlere verilen özgürlük hediyesine sarılarak nesiller boyu yaşamaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim. Tanrı Amerikalıları korusun"

Ajanslar



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,948 µs