kınıyorum' | " /> kınıyorum' | "/>

En Sıcak Konular

'Savcı üzerindeki baskıları kınıyorum'

20 Ocak 2009 18:57 tsi
'Savcı üzerindeki baskıları kınıyorum' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Ergenekon için kritik açıklamalar: Türkiye'de yargısız infaz yapmaya alışmış bazı şahıslar var... Erdoğan bugün başkanlık koltuğuna oturan Obama'ya tavsiyelerde de bulundu.

Başbakan Erdoğan, Brüksel dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

Sayın Kırca'ya rahmet diliyorum. Başından beri aynı şeyi söylüyorum, yargı sürecine müdahale edilmemesi gerekir. Fakat ülkemizde maalesef yargısız infaz yapmaya alışmış bazı şahıslar hatta köşe yazarları var. Bunu hiçbir siyasetçi de yapmaması gerekir.

Suç sabit olmadıkça kimseyi suçlu ilan edemessinniz. Adalet bunun için vardır hukuk bunun için işlemelidir. Şu anda yargı süreci vardır herkesin buna saygı duyması gerektiğini düşünüyorum.

Savcı üzerindeki tasarrufları da baskıları da kınıyorum.

Bundan sonraki yıllarda farklı ülkelerde bu buluşmaları devam ettirmenin Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla olmanın anlamlı olacağına inanıyorum. Ziyarette ortak hedefimizin tam ğyelik olduğunu bildirdik. AB üyeliğinin Türkiye'nin stratejik hedefi olduğunu ısrarla vurguladık. Çalışmalarımızı izah ettik. Muhataplarımız olan bitenleri tam olarak bilmiyor. Yasalar noktasında yapılanları biliyorlar. Kıbrıs konusunu ele aldık. Değişmez bir konumuzdu. Müzakereler, adadaki iki liderin arasındaki görüşmeler, bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceği, bu süreci Türkiye'nin engellediğine dair bazı lobilerin olduğunu gördük. Türkiye bu sürecin yanındadır mesajını verdik. Türkiye adada garöntör ülkedir ve KKTC halkının yanındadır. İki devletli bir ortak Kıbrıs bizim başından beri söylediğimiz şeydir.

TBMM'nin çalışmalarıyla ilgili yeni bir ivme başlamıştır. Türkiye gerekli adımları tek tek atmıştır. 2008 301. maddenin yeniden düzenlenmesine ilişkin bir süreç oldu. Vakıflar Kanunu çıktı. Bu yıl Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili sürecimizi anlattık. Ama seçim sürecine de girdik. Seçimden sonra Meclis'imiz yoğun bir çalışma sürecine girecek. AB ile olan süreçte özellikle de Başmüzakereci olarak görevlendirdiğimiz Egemen Bağış ile çalışmaları sürdüreceğiz.

AB Komisyonu ve Solona'yla görüşmelerimizde Gazze'yi konuştuk. Barrosso ile görüşmede, çalışma yemeğimiz oldu, AB sürecimizi görüştük.

AB'nin şu günlerdeki öncelikli gündemi enerji... Nabuco konusunda Kıbrıs'ın öne çıkarılması konusundaki eleştirimizi dele getirdik. Biz üretici ülke değiliz. Daha çok transit ve tüketici olma konumumuzu ifade ettik. Tedarik konusunda biz de çalışacağız.

Erdoğan'dan Obama'ya tavsiye

Diğer soru “ABD’den öncelikli beklentiniz nedir”e ise Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Burada fazla detaya girmeye vaktimiz yok. Şunu ifade edeyim beklentiler çok yüksek aşırı derecede yüksek ve Sayın Obama’nın önünde küresel finans krizi var. Ortadoğu ortada. Ama ben sayın Obama’dan ne bekliyorsunuz diyorsanız, ben kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum.

 Aday belirleme sürecinde, Diyarbakır ile ilgili bir tarih verebilir misiniz?

Maalesef bu yoğun programlar bizim çalışmamızı aksat. Gerçi arkadaşlarım işi çözmüş vaziyetteler. Ama bende gözden geçirelim istedim. Buradan direk genel merkezimize gidip bu hafta sonuna kadar bitirmeye çalışacağız.

Diyarbakır adayınızı Diyarbakır’da mı açıklayacaksınız?

 Herhangi bir şey yok. Gerekirse orada da açıklarız.”

Ajanslar



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs