Türkiye oyunu | " /> Türkiye oyunu | "/>

En Sıcak Konular

Rumlar'ın Türkiye oyunu

20 Ocak 2009 16:51 tsi
Rumlar'ın Türkiye oyunu Rum yönetimi lideri Hristofyas, uluslararası topluluğu baskı altına aldıklarını itiraf etti. Bakın o baskı ne için kullanılacak...

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, "Uluslararası topluluğu, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması çabalarında, Türkiye'ye yönelik baskı uygulaması için teşvik ettiklerini" söyledi.

1960'da Türk-Rum ortaklığında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk ve tek cumhurbaşkanı Başpiskopos III. Makarios'u anma töreninde konuşan Hristofyas, "Kıbrıs sorununu çözme çabalarımızda uluslararası topluluğu Türkiye'ye yönelik baskı uygulaması için teşvik ediyoruz ki böylelikle Türkiye Güneydoğu Akdeniz'in bu bölgesinde barış ve güvenliği inşa edecek karşılıklı kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak için gerekli esnekliği ve iyi niyeti göstersin" iddiasında bulundu.

"Türkiye'den, Kıbrıs Rum yönetimi ve AB'ye karşı yükümlülüklerini yerine getirmesini beklediklerini, ancak Türk tarafından gelen açıklamaların, diyalog yoluyla çözüme yönelik çabalara yardımcı olmadığını" öne süren Hristofyas, "Türkiye, zorlu yolu seçiyor" dedi.

Hristofyas, "Diyalog yoluyla, tek egemenliğe, tek vatandaşlığa ve tek uluslararası kimliğe sahip bir devleti işlevsel kılacak çözüme ulaşmayı hedeflediğini" kaydetti.

Kıbrıs Rum tarafının sıkı takvimleri ve arabuluculuğu (hakemliği) kabul etmediğini yineleyerek, "Kıbrıs sorununa Kıbrıslıların kendilerinin bir çözüm bulması gerektiğini" ifade eden Hristofyas, "Sıkı takvimlerin ve arabuluculuğun olduğu 2004'teki tecrübeyi aklımızda bulundurarak, uluslararası topluluğa Kıbrıs'taki iki toplumun liderlerinin müzakerelerde esas aktör olacağını net bir şekilde izah ettik" diye konuştu.

Kıbrıs müzakere sürecine de değinen Hristofyas, "Şu ana kadarki ilerlemenin, beklenilen ilerleme olmamasına rağmen Kıbrıs Rum tarafının diyaloğa devam edeceğini" söyledi.

Hristofyas, "Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığındaki görüşmelerin, beklenilen ilerlemeyle sonuçlanmaması bizi hayal kırıklığına uğratmıyor ve çaba göstermeyi bırakmayacağız" dedi.

A.A.



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs