En Sıcak Konular

Ahmet Türk kazı için adres verdi

20 Ocak 2009 15:42 tsi
Ahmet Türk'ün gündeminde Ergenekon vardı. "Ergenekon devletin kendisidir" diyen Ahmet Türk kazı çalışmaları için bir de adres verdi;

DTP lideri Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında konuştu. Türk'ün gündeminde Ergenekon operasyonu vardı. Ahmet Türk, "Ergenekon devletin kendisidir" dedi.

Ergenekon kazılarına da değinen Ahmet Türk, yer altındna çıkan silahlarla Kürtlerin hedef alındığını dile getirerek, kazı için adres verdi, "Gelin Diyarbakır'ı Batman'ı kazın bakın neler çıkacak" dedi.

İşte Türk’ün sözlerinden satırbaşları:

Hem Susurluk hem de Şemdinli’nin üzeri siyasal ittifakla örtülmüştür. Böylesi kötü bir sicilden sonra Ergenekon’da da aynı kaygıyı taşımak mümkündür.

Devletin sahibi benim diyen Ergenekonluları, Susurlukları üreten sistemi, devletin resmi ideolojisinde aramak gerekir. Ergenekon devlet içine sızmış bir çete değildir. Devletin resmi ideolojisidir Ergenekon. 'Ya sev ya terk et’le birleşen bu ideolojiyle tek bir ırka dayalı ulus devlet sistemiyle, ötekiler yok sayılmıştır. Sorgulamayan bir toplum yaratılmak istenmiştir. Ergenekon’un hedefindeki Kürtler, Aleviler, Ermeniler sistemi tek tipleştirmeye çalıştığı gruplardır.

Kökeninde İttihat ve Terakki yatmaktadır. Bu fotoğraf çok iyi görülmeli. Kürt sorununun barışçıl çözümü sırasında 17 bin faili meçhul cinayet gerçekleşmiştir.

Hala savaş ve operasyonlarda ısrar ediliyor olması, derin devletin ortadan kaldırılamayacağı olasılığını güçlendiriyor. Hizbullah, Susurluk, Şemdinli ve son olarak Ergenekon’daki izler Kürt sorununda izlenen ilkel yöntemdir.

Binlerce Kürt yurtseveri bu kanlı örgütün devletin zirvesi tarafından nasıl korunduğunu tarihi bir anekdot ile anlatmak istiyorum.

Bir gazetecinin Hizbullah ile ilgili sorusuna dönemin bürokratı şöyle yanıt verdi:

Hangi Hizbullah? Bir tarafta bir Hizbullah var, bir tarafta da PKK’nın baskısına karşı direnen dini bütün insanlar var. Sonra ne oldu? Devletin kendisi bunlara operasyon yapmak zorunda kaldı. Kullanıldılar, işleri bitince tasfiye edildiler.

Devletin bekası için her türlü karanlık işi yürüten bir örgüt var karşımızda. Tutuklanan generallerin görev yerine baktığımızda Kürt coğrafyası. Binlerce kişi bu örgüt tarafından katledilmedi mi? Resmi rakamlara göre 17 bin faili meçhul cinayetten bahsediliyor. Öldürülen insanlar asit çukurlarına atıldı. Evlerinden alınıp yok edildi. İnsanlara dışkı yedirildi, akılalmaz işkencelerden geçirildi.

Yeraltından çıkan silahlar kime karşı kullanıldı? Elbette Kürtlere karşı. Kürt işadamlarının vurulduğu bir operasyonda kullanıldı silahlar, sonra da yerin altına gömüldü. Peki devlet yerin altındaki silahları bilmiyor muydu? Bir tek İbrahim Şahin mi biliyordu? Hayır. Gelin bir de Batman, Diyarbakır’ı kazın. Neler çıkacak?

Eğer o bölgeler kazılırsa, bu silahlar ortaya çıkartılacaktır. Sadece silah değil, cesetlere de ulaşılacaktır.

 



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs