En Sıcak Konular

Hava sıcaklığı artacak

20 Ocak 2009 11:40 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu bölgelerinin çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin, Muş, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevrelerinin kısa süreli ve aralıklı yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun günMeteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri için tıklayınız...eydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis bekleniyor.

Ege: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzeybatı kesimlerinde hafif sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Artvin çevreleri yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile Muş ve Bingöl çevreleri kısa süreli ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri aralıklı ve kısa süreli yağmurlu geçecek. Diyarbakır, Gaziantep ve Batman çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EN SOĞUK GECE EKSİ 20 DERECE İLE KARS'TA YAŞANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarından itibaren hava sıcaklıklığının 2-3 derece azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, yeni bir yüksek basıncın etkisi altına girdi. Bölge genelinde sıcaklığın yarından itibaren 2-3 derece azalması bekleniyor.

Sabah saatlerinde puslu ve sisli havanın hakim olduğu bölgede gece ölçülen hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 19, Ağrı ve Ardahan'da 18, Kars'ta 20, Iğdır'da 15, Erzincan'da 4 derece olduğu bildirildi.

Gün içinde beklenen sıcaklıkların Erzincan'da 1, Iğdır'da 2 diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 5, Kars'ta 6, Ardahan'da 7 ve Ağrı'da 4 derece olduğu belirtildi.

Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 santimetre olduğunu bildiren yetkililer, Erzurum'da 9, Erzincan'da 7, Kars'ta 10, Ağrı'da 38, Iğdır'da 6, Ardahan'da 7 santimetre olarak ölçüldüğünü söyledi. Yetkililer, bölge genelinde hafta boyunca kar yağışı beklenmediğini kaydetti.

 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,644 µs