En Sıcak Konular

Mısır basınında hükümetin Gazze fiyaskosu!

20 Ocak 2009 11:27 tsi
İbrahim es-Suyyah, el-Bedil gazetesindeki yazısında alaycı bir dille Mısır'ın Gazze katliamı boyunca sergilediği tavrı anlattı.

İbrahim es-Suyyah, Mısır'da yayınlanan el-Bedil gazetesinde yazdığı yazıda, alaycı bir dil kullanarak, Mısır hükümetinin Gazze savaşı boyunca sergilediği tavırla, dışişleri bakanı Ahmed Ebul Geyt üzerinden dalga geçti. İşte o yazıdan bazı bölümler:

"Şu ana kadar Mısır'ın Gazze katliamı sırasında gerçekleştirdiği en büyük başarı, Dışişleri Bakanı Ahmet Ebu'l Geyt'in İsrail büyükelçisini dinlemek için yanına dört kez çağırması oldu.

Birincisinde daha katliam yeni başlamıştı. Hacı Ahmed Ebu'l Geyt, elçiliğe telefon açtığında İsrail büyükelçisi kahvaltısını yapmak üzereydi. Büyükelçi, kahvaltılıklar soğumasın diye masa örtüsünü üzerine örttü. Damağını suyla ıslatmadan ve sabah sigarasını daha içmeden koşarak Dışişleri Bakanının telefonuna çıktı. Ancak Dışişleri Bakanlığı, Hacı Ahmet'in İsrail Büyükelçisine söylediği sert sözleri kamuoyuna duyurmadı (!).

İkinci ve üçüncü buluşmada ise bazı İsrail gazetelerinde Mısır'ın İsrail'in yapmakta olduğu katliamdan memnun olmakla birlikte Hamas'ı yok etme noktasındaki başarısızlığı nedeniyle rahatsız olduğu yönünde çıkan haberlerden dolayı Hacı Ahmet'in İsrailli arkadaşını, azarladığı söyleniyor!!!

Bu arada İsrail büyükelçisinin Gazze sakinlerinin hepsinin birbirine benzediğini, bu nedenle İsrail hava kuvvetlerine bağlı uçakların el-Fetih üyeleriyle Hamas üyelerini birbirinden ayırt edemediğini söyleyerek özür dilediği belirtiliyor.

İsrail büyükelçisinin dördüncü çağrılışının nedeni ise Mısır'ın Refah sınırının vurulması ile ilgiliymiş. Hacı Ahmet Ebu'l Geyt ya da Mısır hükümeti, kendi topraklarının vurulmasından hiç de rahatsız değillerdi. Bu buluşma daha önceki buluşmalardan çok daha kardeşçe ve dostça bir hava içerisinde geçmişti. Hacı Ahmet, İsrail büyükelçisine Gazze'deki Hamaslıları vurmak için yeterince yardımcı olamamasının yanlış olduğunu söyleyerek "Size yardım edemedik, hiç olmazsa bizim hava sahamızı ihlal ederken rahat olun, İsrail'in bunu yaparken rahatsız olmasına ya da endişe duymasına hiç gerek yok.!" diyordu.

Rivayet o ki, İsrail büyükelçisi Hacı Ahmet Ebu'l Geyt'in azarlamaları nedeniyle yüzü kızarmış vaziyette oradan ayrılmış ve derhal İsrail havayollarını arayarak ülkesine dönmek için bilet istediğinde havayolları, kendisine yer kalmadığını, son biletin de Hacı Ahmet tarafından satın alındığını bildirmiş. "

dunyabulteni



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs