En Sıcak Konular

Gürüz'ü kahreden poster!

20 Ocak 2009 11:45 tsi
Gürüz'ü kahreden poster! Kemal Gürüz gözaltındayken en çok neye incindi? Herkes içeriden bir anı bekliyordu ama o farklı bir şey söyledi.

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz gözaltında en çok neye incindi? Gürüz gözaltı sürecini fazla önemsemedi. Tepkisi daha ziyade iktidarın politikalarına yönelikti.

Gürüz'e göre ülke batı ittifakından hızla kopuyor ve onu en çok üzen ise başbakanın posterinin Yemen sokaklarında Chavez ile yan yana dolaşması olmuş.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Dışişleri Baş Danışmanı Davut Davutoğlu'nu yollarının Malezya İslam Üniversitesi'nde kesiştiğini belirten Gürüz, bu üniversitenin amacının da şeriatı yaymak olduğunu savundu. 

Kanal D Haber'den Erhan Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Gürüz şunları söyledi:

Yemen sokaklarında Chavez ile yan yana

"Hiçbir kişinin tavrından dolayı incinmiş değilim. Onlara girmeyeceğim. Malezya meselesi önemli. Malezya İslam Üniversitesi'nde iki kişi. Üniversitenin amacı şeriatı yaymak.

Türkiye cumhuriyeti hızla batı ittifakından kopuyor. Ben 1998'de Fransa ziyaretinde Demirel'in arkasındaydım. Frasa devlet ziyaretinde. Uçağın kapısı açıldı, karşımızda Chirac vardı. Türkiye Avrupalı bir ülkeydi. Bugün ise Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanın resmi Yemen sokaklarında Chavez ile yan yana dolaşıyor. Bundan gurur duymuyorum üzüntü duyuyorum.

ABD dünyanın lideri olsun

Ben bir Türk milliyetçisiyim. Türk milletinin menfaatlerini Batı ülkeleri ittifakı içinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin samimi bir müttefiki olarak yer almasını savunan bir insanım.

Ama Amerika Birleşik Devletlerini Amerika yapan değerleri paylaşıyorum. Onların dünyanın lideri olması gerektiğine inanıyorum. Ve Türkiye'nin onun enstrümanı değil piyonu aleti değil, politikaların belirlenmesinde eşit ortağı olmasını savunan bir insanım. "



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,794 µs