En Sıcak Konular

AKP'li Başkan gözaltına alındı

20 Ocak 2009 10:23 tsi
Peş peşe belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonu düzenleyen Savcı Murat Gök, İzmir Buca Belediyesini bastı. AKP'li Başkan ve 29 kişi gözaltına alındı.

İzmir´de AKP´li Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, encümen üyeleri, bürokratlar ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.


İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök´ün talimatıyla sabaha karşı düzenlediği `Arı kovanı' adı verilen operasyonda, AKP´li Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy başta olmak üzere belediye encümen üyeleri, bürokratlar ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 29 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon sürerken, `suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal, devleti zarara uğratmak' suçlarından gözaltı alınanların sayısının 40´ı bulmasının beklendiği belirtildi.

 

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, AKP´den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, ancak parti Taha Aksoy´u aday göstermişti. Bunun üzerine 15 yıldır görev yaptığı Buca´dan yeniden belediye başkan adayı olacağı belirtilen Şeboy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın geçen cumartesi günü, ilçe başkan adaylaranı açıklamak üzere İzmir´e gelmesinden bir gün önce aday olmayacağını açıklamıştı. Şeboy adaylıktan çekilmesini siyasetten yorulduğunu belirterek açıklamıştı. Ancak gerçek nedeninin Buca Belediyesi´ne yönelik olarak düzenlenen operasyonlar olduğu ileri sürülmüştü.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,837 µs